Helsingin yliopisto

Eurooppalaisten tutkijoiden kampanjalla halutaan kannustaa nuoria äänestämään

Jaa

Uusi Euroopan laajuinen nuorten tutkijoiden sosiaalisen median kampanja You&EU kannustaa nuoria äänestämään 26. toukokuuta eurovaaleissa. Suomalainen näyttelijä Peter Kanerva tähdittää tänään julkistettua kampanjavideota.

Onko minulla oikeutta matkustaa ympäri Eurooppaa? Kontrolloiko joku kurkkujen muotoa? Mitä Euroopan parlamentti oikeastaan tekee? Miten se eroaa ministerineuvostosta? Moni tietää Euroopan unionista melko vähän.

- Vaikka EU säätelee kaikkea ympäristöstä kauppaan ja maataloudesta matkustamiseen, suurimman osan EU-kansalaisista on vaikea ymmärtää mitä EU tekee ja miten se vaikuttaa arkeen. Osa tiedonpuutteesta johtuu EU-instituutioiden kaukaisuudesta suhteessa kansalaisiin, osa taas valeuutisista ja huhuista, sanoo kampanjan suomalainen jäsen, väitöskirjatutkija Laura Nordström Helsingin yliopistolta.

You&EU auttaa tutkijoiden mukaan vastaamaan siihen, miten EU vaikuttaa eurooppalaisten, erityisesti nuorten arkeen. Kampanja on itsenäinen EU:sta ja yliopistojen Europaeum verkoston Scholars -ohjelman nuorten väitöskirjatutkijoiden toteuttama. Se tarjoaa paljon koottua, avattua ja helposti ymmärrettävää tietoa EU:n vaikutuksesta ja toiminnasta.Helsingin yliopisto on osa Europaeum-verkostoa.

Kampanja kannustaa myös keskustelemaan EU:sta ja tuottamaan omaa sisältöä sosiaalisen median, videoiden ja visuaalisen materiaalin kautta (Facebook, Instagram ja Twitter).

- Tavoitteena on riisua EU teknokraattisuudesta ja myyteistä sekä tuoda luovasti, osallistavasti ja selkeästi, mutta faktoihin perustuen tietoa siitä, miten EU konkreettisesti vaikuttaa erityisesti nuorten eurooppalaisten arkeen, Nordström toteaa.

Erityisesti nuoret äänestävät eurovaaleissa heikosti ja ovat myös aliedustettuina EU-tasolla. Viime eurovaaleissa suomalaisista 18-24 -vuotiaista äänesti vain 10,4 prosenttia, mikä on toiseksi vähiten koko Euroopassa. You&EU:n päämääränä on kannustaa nuoria vaikuttamaan tulevaisuuteensa EU-tasolla ja äänestämään tulevissa eurovaaleissa.

Kampanja julkaisee 3. toukokuuta suomalaisen Saara Mansikkamäen ohjaaman videon EU:n sisämarkkinoiden vaikutuksesta, jossa esiintyy suomalainen näyttelijä Peter Kanerva. Katso, miksi supermarket on tyhjä: https://www.youtube.com/watch?v=mGDKKOAj6qY

Lisätietoja:
Laura Nordström
Puh. 050-3676671
laura.nordstrom@helsinki.fi

https://www.youandeu.eu/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pasi Komulainen, viestinnän asiantuntija, Puh. 050-5398523, pasi.komulainen@helsinki.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa se on ollut toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Vegaaniruokavalio muokkaa merkittävästi pikkulasten aineenvaihduntaa: D- ja A-vitamiinitasot vaativat erityishuomiota21.1.2021 12:51:02 EETTiedote

Helsingin yliopiston tutkimusryhmien yhteistyöprojekti on kansainvälisesti ensimmäinen kartoitus täysin vegaanisen ruokavalion vaikutuksista päiväkoti-ikäisten lasten aineenvaihduntaan. Vegaaniruokavaliota noudattaneilla lapsilla havaittiin sekaruokaa syöviin lapsiin verrattuna merkittävästi muuttunut aineenvaihdunta ja alhaisemmat D-vitamiinitasot. Myös lasten A-vitamiinitasoista kertovat merkkiaineet olivat alentuneet.

Tutkijat selvittivät, kuinka rintasyöpä leviää – syöpägeeni käyttää apunaan proteiinia, joka toimii kuin sorkkarauta19.1.2021 09:30:00 EETTiedote

Helsingin yliopiston tutkijat ovat selvittäneet, kuinka syöpägeenit tuhoavat tyvikalvokapselin, joka estää kasvainsolujen tunkeutumisen terveisiin kudoksiin. Tutkimus osoitti, että syövissä yleinen soluviestintäreitti hyödyntää hepsiini-nimistä entsyymiä hajottaessaan tyvikalvon. Tyvikalvon hajoaminen voidaan kuitenkin pysäyttää hepsiinin toimintaa estävillä vasta-aineilla.

Yli 10 miljoonan euron EU-hanke valjastaa tekoälyn ja genomitiedon sairauksien ennaltaehkäisyyn18.1.2021 13:07:35 EETTiedote

Helsingin yliopiston koordinoimassa viisivuotisessa EU-hankkeessa pyritään kehittämään ja hyödyntämään uudenlaisia genomitietoon perustuvia sairastumisriskin arviointiin soveltuvia työkaluja. INTERVENE-hankkeen tavoitteena on osoittaa tekoälyn hyödyntämisen edut genomitietoon perustuvia sairastumisriskiarvioita laadittaessa sekä testata riskitiedon hyödyntämistä käytännön potilastyössä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme