Helsingin yliopisto

Eurooppalaisten tutkijoiden kampanjalla halutaan kannustaa nuoria äänestämään

Jaa

Uusi Euroopan laajuinen nuorten tutkijoiden sosiaalisen median kampanja You&EU kannustaa nuoria äänestämään 26. toukokuuta eurovaaleissa. Suomalainen näyttelijä Peter Kanerva tähdittää tänään julkistettua kampanjavideota.

Onko minulla oikeutta matkustaa ympäri Eurooppaa? Kontrolloiko joku kurkkujen muotoa? Mitä Euroopan parlamentti oikeastaan tekee? Miten se eroaa ministerineuvostosta? Moni tietää Euroopan unionista melko vähän.

- Vaikka EU säätelee kaikkea ympäristöstä kauppaan ja maataloudesta matkustamiseen, suurimman osan EU-kansalaisista on vaikea ymmärtää mitä EU tekee ja miten se vaikuttaa arkeen. Osa tiedonpuutteesta johtuu EU-instituutioiden kaukaisuudesta suhteessa kansalaisiin, osa taas valeuutisista ja huhuista, sanoo kampanjan suomalainen jäsen, väitöskirjatutkija Laura Nordström Helsingin yliopistolta.

You&EU auttaa tutkijoiden mukaan vastaamaan siihen, miten EU vaikuttaa eurooppalaisten, erityisesti nuorten arkeen. Kampanja on itsenäinen EU:sta ja yliopistojen Europaeum verkoston Scholars -ohjelman nuorten väitöskirjatutkijoiden toteuttama. Se tarjoaa paljon koottua, avattua ja helposti ymmärrettävää tietoa EU:n vaikutuksesta ja toiminnasta.Helsingin yliopisto on osa Europaeum-verkostoa.

Kampanja kannustaa myös keskustelemaan EU:sta ja tuottamaan omaa sisältöä sosiaalisen median, videoiden ja visuaalisen materiaalin kautta (Facebook, Instagram ja Twitter).

- Tavoitteena on riisua EU teknokraattisuudesta ja myyteistä sekä tuoda luovasti, osallistavasti ja selkeästi, mutta faktoihin perustuen tietoa siitä, miten EU konkreettisesti vaikuttaa erityisesti nuorten eurooppalaisten arkeen, Nordström toteaa.

Erityisesti nuoret äänestävät eurovaaleissa heikosti ja ovat myös aliedustettuina EU-tasolla. Viime eurovaaleissa suomalaisista 18-24 -vuotiaista äänesti vain 10,4 prosenttia, mikä on toiseksi vähiten koko Euroopassa. You&EU:n päämääränä on kannustaa nuoria vaikuttamaan tulevaisuuteensa EU-tasolla ja äänestämään tulevissa eurovaaleissa.

Kampanja julkaisee 3. toukokuuta suomalaisen Saara Mansikkamäen ohjaaman videon EU:n sisämarkkinoiden vaikutuksesta, jossa esiintyy suomalainen näyttelijä Peter Kanerva. Katso, miksi supermarket on tyhjä: https://www.youtube.com/watch?v=mGDKKOAj6qY

Lisätietoja:
Laura Nordström
Puh. 050-3676671
laura.nordstrom@helsinki.fi

https://www.youandeu.eu/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pasi Komulainen, viestinnän asiantuntija, Puh. 050-5398523, pasi.komulainen@helsinki.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa se on ollut toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Suomalaistutkijoiden kehittämä tekoäly ennustaa, mikä puolustusjärjestelmän avain sopii koronaviruksen lukkoihin22.4.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston tutkijat ovat kehittäneet tekoälymallin, jonka avulla tutkijat pystyvät yhdistämään puolustusjärjestelmän solut kohteeseensa ja vastaamaan esimerkiksi siihen, mitkä valkosolut tunnistavat koronavirusta. Työkalulla on laajamittaisia käyttömahdollisuuksia, kun yritetään ymmärtää puolustusjärjestelmän toimintaa tulehduksissa, autoimmuunisairauksissa ja syövissä.

Luomuksen vuosikertomus julkaistu – toiminta monipuolista, valtakunnalliset tehtävät vaarassa21.4.2021 11:33:52 EEST | Tiedote

Luomuksen vuosikertomus viimeisiltä kahdelta vuodelta on julkaistu. Katsaus on läpileikkaus Helsingin yliopiston Luonnontieteellisen keskusmuseon viimeaikaiseen tutkimukseen, toimintaan ja kehitykseen. Vaikka Luomuksen työ biodiversiteettitiedon kivijalkana palvelee koko Suomen luontoa ja useita hallinnonaloja, on sen talous heikentynyt viime vuosina. Valtakunnallisten tehtävien rahoitukseen tarvitaankin uusia ratkaisumalleja.

Helsingin yliopiston spinout-yhtiö GlucoModicumin verensokerin mittaamiseen suunniteltu non-invasive-ratkaisu on 13 kertaa tehokkaampi verrattuna aiemmin kehitettyyn neulattomaan state-of-art-teknologiaan20.4.2021 16:33:12 EEST | Tiedote

Nature Portfolio -julkaisuperheeseen kuuluvassa Scientific Reports -tiedelehdessä julkaistut tiedot mahdollistavat diabeteksen seurantaan tarkoitettujen mullistavien puettavien ratkaisujen kehittämisen. Keksintö perustuu Helsingin yliopistossa tehtyyn tutkimukseen. Yliopisto on ollut yksi GlucoModicumin omistajista vuodesta 2018.

Tutkimus vahvistaa: kehitysvammaisuus on harvoin perinnöllistä - riski tulevien sisarusten sairastumiselle on pieni18.4.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Kehitysvammaisuus johtuu useimmiten perimän muutoksista, jotka ovat syntyneet varhaisen sikiökehityksen aikana ja joita ei löydy vanhempien perimästä. Siksi niiden uusiutumisriski perheen seuraavalle lapselle on hyvin pieni, selvisi Helsingin yliopiston tutkimuksessa. Suomalaisilla ei myöskään ole suurempi perinnöllisten kehityshäiriöiden riski kuin muilla eurooppalaisilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme