Helsingin yliopisto

Evon alueelliseen työryhmään kaksi uutta jäsentä

Jaa

Evon tiedekansallispuistoa valmisteleva alueellinen työryhmä on päättänyt laajentaa työryhmää kahdella uudella jäsenellä. Jäsenet ovat MTK Lammi-Tuulos ry:n puheenjohtaja Veli-Antti Silpola Lammilta ja Asta Sarkki, Metsänhoitoyhdistys Kanta-Häme ry:n ja Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme ry:n yhteinen edustaja.

– Olen rekisteröinyt julkisuudessa käydyn keskustelun erityisesti paikallisten maanomistajien huolesta tulla kuulluksi ja integroiduksi prosessiin. Asia nousi keskusteluun myös työryhmän ensimmäisessä kokouksessa, koska maanomistajien näkemykset ovat työryhmälle oleellisen tärkeitä. Vaikka tulemme erilaisissa kuulemisissa kartoittamaan ja ottamaan huomioon kaikkien paikallisten toimijoiden huolet, toiveet ja näkökannat, olemme päättäneet laajentaa alueellista työryhmää kahdelle uudella jäsenellä. Työryhmässä aloittavat MTK Lammi-Tuulos ry:n puheenjohtaja Veli-Antti Silpola Lammilta ja Asta Sarkki Metsänhoitoyhdistys Kanta-Häme ry:n ja Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme ry:n yhteinen edustaja, kertoo työryhmän puheenjohtaja Professori Atte Korhola Helsingin yliopistosta.

Alueellisen työryhmän toimeksianto on ajalle 25.1.2021 - 30.6.2021 ja työryhmä kokoontui järjestäytymiskokoukseen 29.1.2021. Alueellisen ryhmän työ ja sen ehdotukset toimivat aineistona tiedekansallispuistoa koskevan hallituksen esityksen valmistelussa ympäristöministeriössä. Työryhmän työskentelyn tavoitteena on, että Evon tiedekansallispuisto saisi lainvoiman ja perustettaisiin vielä vuoden 2021 aikana. 

Lue myös aikaisempi tiedote: Evon tiedekansallispuiston alueellinen työryhmä aloittaa toimintansa (22.1.2021)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Professori Atte Korhola, Helsingin yliopisto, puh. 0504154528

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto

Tiedottaja Eeva Karmitsa, Helsingin yliopiston viestintä, puh. 0294158461

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Kasvitieteelliset puutarhat tarjosivat hengähdyspaikan koronavuonna2.3.2021 15:31:49 EETTiedote

Helsingin yliopiston Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen yleisökohteissa – Luonnontieteellisessä museossa ja kahdessa kasvitieteellisessä puutarhassa – vieraili vuoden 2020 aikana yhteensä noin 233 000 eri-ikäistä luonnon ystävää. Koronavuosi koetteli Luomusta, mikä näkyi kävijämäärien hiipumisena. Kumpulan ja Kaisaniemen kasvitieteellisten puutarhojen ulkopuutarhat kuitenkin houkuttelivat runsaasti kävijöitä kasvien pariin, ja Kumpulan puutarhassa tehtiin jopa kävijäennätys.

Tutkijat löysivät mekanismin, jonka avulla solut rakentavat "minilihaksia" tumansa alle2.3.2021 10:42:17 EETTiedote

Helsingin yliopiston tutkimusryhmät selvittivät, miten lihaksien supistumisesta vastaava moottoriproteiini myosiini toimii muissa solutyypeissä muodostaen supistumiskykyisiä rakenteita solukalvon sisäpinnalle. Tämä on ensimmäinen kerta kun ”minilihasten”, jotka tunnetaan myös stressisäikeinä, on havaittu muodostuvan solun pohjalle myosiinin muokatessa solukalvon alaista aktiini-säieverkostoa. Ongelmat näiden ”minilihasten” muodostumisessa johtavat ihmisillä moniin häiriöihin, ja vakavimmissa tapauksissa syövän etenemiseen.

Tutkijat selvittivät, miksi HIV-potilaiden immuunijärjestelmä ei nykyisellä lääkehoidolla parane kaikilla tehokkaasti1.3.2021 10:00:00 EETTiedote

Uusi tutkimus osoittaa, että HIV-potilaiden immuunijärjestelmän toimintahäiriöön vaikuttavat merkittävästi proteiinikinaasit, jotka käynnistävät vastustuskykyä rapauttavan prosessin kehossa. Näitä proteiinikinaaseja salpaavat lääkkeet voivat olla ratkaisu HIV-potilaiden hoitoon, jos HI-virusta kantavan vastustuskyky ei parane ennalleen viruslääkityksen avulla.

Voimakas tupakkariippuvuus ja masennus ovat yhteydessä toisiinsa25.2.2021 09:14:07 EETTiedote

Helsingin yliopiston koordinoimassa kansainvälisessä tutkimuksessa on saatu uutta tietoa masennuksen ja tupakkariippuvuuden välisistä yhteyksistä. Tutkimusryhmän mukaan olisi tärkeää huomioida tupakointi yhtenä masennusta mahdollisesti ylläpitävänä tekijänä, pyrkiä ymmärtämään tarkemmin kunkin masennuspotilaan tupakkariippuvuutta ylläpitäviä syitä sekä huomioida nämä syyt tupakoinnin lopettamiseen tarjottavia tukimenetelmiä valitessa.

Tropiikin matkailijat altistuvat selvästi suuremmalle määrälle superbakteereja kuin tähän mennessä on uskottu24.2.2021 09:00:00 EETTiedote

Helsingin yliopiston ja HUSin kansainvälisessä yhteistyötutkimuksessa seurattiin reaaliaikaisesti 20 Kaakkois-Aasiaan lähteneen matkailijan altistumista superbakteereille: heistä jokainen sai superbakteeritartunnan reissun ensimmäisellä viikolla. Myöhemmän sekvensointianalyysin avulla selvisi, että ryhmä kantoi yhteensä yli 80 erilaista bakteerikantaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme