HUS

Fastsättning av fasadskivor på Nya barnsjukhuset repareras

Dela

Det har upptäckts brister i fastsättningen av fasadskivorna på Nya barnsjukhuset. På grund av detta kontrolleras fastsättningarna på alla sjukhusets fasadskivor och de bristfälliga fastsättningarna korrigeras.

Problemen upptäcktes i en utredning som inleddes omedelbart då en skiva i sjukhusets fasad lossnade i början av oktober (länk till webbnyheten). Skivan, som landade på terrassnivån i Nya barnsjukhusets fjärde våning, orsakade ingen fara ochförbindelsevägarna till sjukhuset skyddades omedelbart. 

Nya barnsjukhusetshuvudentreprenör SRV leder planeringen av reparationsarbetet, som kommer att utföras utan dröjsmål. Som en del av reparationsplaneringen kontrolleras alla fasader och orsakerna till att skivan lossnade utreds noggrannare. Reparationsarbetena startar då planeringen är klar, uppskattningsvis under slutet av året. 

”Som huventreprenör försäkrar vi oss om att fasaderna repareras och fastsättningarna monteras på nytt på ett hållbart sätt, så att byggnadens fasad är säker också under kommande år. Reparationsarbetena påbörjas snabbt och utförds så att de orsakar så lite störningar som möjligt för sjukhusets personal eller kunder”, säger SRV:s enhetsdirektör Ossi Inkilä.  ”Att bygga ett hälsosamt och säkert barnsjukhus har varit en hederssak för oss och vi förhåller oss allvarligt till kvaliteten på byggandet.” 

”Reparationsarbetena påverkar inte vården av patienter och det är tryggt att ta sig till sjukhuset under reparationsarbetena”, konstaterar HUS fastighetsdirektör Vesa Vainiotalo. 

”Det är beklagligt att det har uppstått reparationsbehov. För oss är detytterst viktigt att reparationerna görs så snabbt och smidigt som möjligt. Vi litar på att reparationerna kan göras utan att det stör sjukhusets verksamhet,” säger Juhani Pitkäkoski, styrelseordförande för Fastighetsaktiebolaget Nya barnsjukhuset.

Nyckelord

Kontakter

Ossi Inkilä, enhetsdirektör, SRV, tfn 040 708 2253, ossi.inkila@srv.fi

Vesa Vainiotalo, fastighetsdirektör, HUS Helsingfors universitetssjukhus, tfn 040 588 6793, vesa.vainiotalo@hus.fi

Jussi Pitkäkoski, styrelseordförande, Styrelsen för fastighetsaktiebolaget (Kiinteistöosakeyhtiö Uusi Lastensairaala), tfn 0400 451 644, jussipitkakoski@gmail.com

Bilder

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

HUS mottagning för kärlavvikelser har förbättrat behandlingen och diagnostiken av kärlavvikelser så att den är likvärdig i hela Finland2.12.2022 11:58:00 EET | Tiedote

I HUS grundades för 20 år sedan ett expertnätverk för behandling och diagnostik av kärlavvikelser i enlighet med modellen för internationella referenssjukhus. Sedan dess har man målmedvetet utvecklat expertisen i synnerhet när det gäller behandlingen av svåra och sällsynta blodkärlavvikelser. Den evidensbaserade vården har utvecklats också genom eget forskningsarbete.

HUSin suonianomaliayksikkö on parantanut suonipoikkeavuuksien hoitoa ja diagnostiikkaa yhdenvertaiseksi koko Suomessa2.12.2022 11:58:00 EET | Tiedote

HUSiin perustettiin 20 vuotta sitten kansainvälisten referenssisairaaloiden mallin mukainen asiantuntijaverkosto suonipoikkeavuuksien hoitoon ja diagnostiikkaan. Tästä lähtien erikoisosaamista etenkin vaikealaatuisten ja harvinaisten verisuonianomalioiden hoidossa on määrätietoisesti kehitetty. Näyttöön perustuvaa hoitoa on kehitetty myös omalla tutkimustyöllä.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum