Turun kauppakamari

Fölin runkolinjastosuunnitelmassa kehitettävää

Jaa

Turun kauppakamari toivoo Fölin runkolinjastouudistussuunnitelmaan lisää yhteyksiä erityisesti kasvavalle Kupittaan alueelle. Myös Turun keskustan pysäkkien sijoittelua olisi mietittävä uudelleen.

Elinkeinoelämän näkökulmasta linjastot tulisi rakentaa ottaen huomioon ihmisten luonnollinen liikkumistarve työmatkoilla ja kaupallisten palveluiden saavutettavuus. Kuvituskuva.
Elinkeinoelämän näkökulmasta linjastot tulisi rakentaa ottaen huomioon ihmisten luonnollinen liikkumistarve työmatkoilla ja kaupallisten palveluiden saavutettavuus. Kuvituskuva.

Joukkoliikenneyhteyksien kehittäminen ei runkolinjaehdotuksen valossa vastaa Kupittaan alueen nopeaa laajentumista työpaikkakeskittymänä. Turun kauppakamarin johtaja Paula Virri pitää tärkeänä, että runkolinjauudistusta suunniteltaessa selvitettäisiin mahdollisuutta tehdä kasvavasta Kupittaan alueesta Turun keskustan lisäksi toinen liikenteen solmukohta, jonne tulisi hyvät suorat yhteydet. Alueen hyvä saavutettavuus on yksi suurimmista haasteista.

”Esimerkiksi suora bussilinja Turun länsipuolelta Tuomaansillan kautta Helsinginkatua pitkin suoraan Kupittaalle parantaisi merkittävästi Kupittaan alueen saavutettavuutta. Kauppakamarin jäsenistölle suunnatussa työpaikkaliikenteen kyselyssä kaivattiin nimenomaan suoria yhteyksiä Kupittaalle muun muassa Satakunnantieltä ja Hirvensalosta”, Virri kertoo.

Hän pitää suunnitelmassa hyvänä suuntausta, että vaihdot muille kuin keskustaan menijöille voidaan jatkossa tehdä muualla kuin Turun keskustassa. Tämä on kannatettava suuntaus, kun tavoitteena on ollut rauhoittaa torin ympäristöä viihtyisäksi kävelykeskustaksi.

”Se ei saa kuitenkaan johtaa siihen, että keskustan saavutettavuus heikkenisi niille, jotka asioivat ja käyvät töissä keskustassa. Vaihtopysäkkejä voitaisiin sijoittaa muualle kuin Kauppatorille, esimerkiksi Brahenkadulle. Turun keskustan visiossa on esitetty, että joukkoliikenteen pysäkkejä sijoitettaisiin Eerikinkadulle. Tätä ei juurikaan ole otettu huomioon valmistelussa”, Virri toteaa.

Elinkeinoelämän näkökulmasta linjastot tulisi rakentaa ottaen huomioon ihmisten luonnollinen liikkumistarve työmatkoilla ja kaupallisten palveluiden saavutettavuus. Linjojen tulee kattaa tehokkaasti merkittävimmät työpaikkakeskittymät ja kaupalliset keskukset. Virri kuitenkin muistuttaa, että joukkoliikenteen käyttö perustuu usein sen toimivuuteen.

”Joukkoliikenteen tulee olla käyttäjän kannalta niin houkutteleva, että se on aito vaihtoehto autoilulle niin työ- kuin asiointimatkoillakin”, hän sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Elinkeinoelämän näkökulmasta linjastot tulisi rakentaa ottaen huomioon ihmisten luonnollinen liikkumistarve työmatkoilla ja kaupallisten palveluiden saavutettavuus. Kuvituskuva.
Elinkeinoelämän näkökulmasta linjastot tulisi rakentaa ottaen huomioon ihmisten luonnollinen liikkumistarve työmatkoilla ja kaupallisten palveluiden saavutettavuus. Kuvituskuva.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun kauppakamari
Turun kauppakamari
Puolalankatu 1
20100 Turku

http://www.turunkauppakamari.fi

Turun kauppakamari on Varsinais-Suomen alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, kouluttajana ja asiantuntijana toimiva organisaatio. Kauppakamari on linkki yritysten ja julkisten päättäjien välillä ja sen toiminta perustuu kauppakamarilakiin ja vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Turun kauppakamari on perustettu vuonna 1917 ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakamareista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun kauppakamari

Turun kauppakamari ja Föli lahjoittavat jouluiloa 50 perheelle13.11.2018 13:00Tiedote

Turun kauppakamari lahjoittaa 50:lle Mannerheimin Lastensuojeluliiton tukitoiminnoissa mukana olevalle perheelle lippupaketit Turun Messukeskuksessa avautuvaan Pomppulinnamaailmaan. Sisäänpääsyn lisäksi perheet saavat myös Turun seudun joukkoliikenne Fölin lahjoittamat bussimatkat Messukeskukseen ja takaisin. Lahjat ohjataan lasten iloksi MLL:n Varsinais-Suomen piirin tukihenkilötoiminnan kautta. ”Tämä suuri satsaus meidän perhekummi-, ystäväksi maahanmuuttajaäidille- sekä kaveritoiminnassa mukana oleville lapsille lämmittää sydäntäni”, kiittää MLL:n Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Janina Andersson. Kauppakamari ja Föli haluavat olla mukana ilahduttamassa tukea tarvitsevia lapsiperheitä, ja haastavat myös muut alueen toimijat lahjoittamaan iloa ympärilleen. ”Yritykset voivat ostaa haluamansa määrän perhelippupaketteja suoraan Turun Messukeskuksesta. Lahjat ohjataan Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin kautta lasten iloksi. Lahjoituksen tekevä yritys saa käy

Liikennekäytävävaltuuskunta toivoo nopeaa etenemistä Helsinki–Turku-raideyhteyden kehittämisessä2.10.2018 12:00Tiedote

Liikennekäytävävaltuuskunta muistuttaa, että hyvin alkuun päässyttä Helsinki–Turku-yhteysvälin kehittämishanketta on vietävä määrätietoisesti eteenpäin, ja sen toteutuminen on varmistettava mahdollisimman nopeassa aikataulussa. Valtuuskunta edellyttää, että Espoon ja Salon välisen oikoradan ratasuunnitelman tekeminen aloitettaisiin mahdollisimman pian ja Helsinki–Turku-yhteysvälin kehittämiseen tarvittavat investointipäätökset tehtäisiin seuraavan hallituskauden aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme