HUS

Förhandsmeddelande: HUS-sammanslutningens stämma 18.8.2022

Dela

HUS-sammanslutningens stämma sammanträder torsdagen den 18.8.2022 kl. 10. Mötets föredragningslista är publicerad på HUS webbplats. Mötet ordnas online.

Länken till mötets direkta webbsändning finns på HUS webbplats ”Tillsammans mot ett nytt HUS”.

På föredragningslistan finns ett ärende: val av nationalspråksnämndens ordförande, vice ordförande, medlemmar och personliga ersättare.

Mötets föredragningslista har publicerats på HUS webbplats. Mötets beslut publiceras efter att protokollet justerats på sidan.

I bakgrunden ligger reformen av social- och hälsovården samt räddningsväsendet

I anslutning till reformen av social- och hälsovårdens och räddningsväsendets tjänster upphör Samkommunen HNS verksamhet vid utgången av detta år. HUS blir HUS-sammanslutningen, som inleder sin verksamhet 1.1.2023. Nylands välfärdsområden och Helsingfors stad godkände HUS-sammanslutningens grundavtal 28.4.2022 och därigenom grundades HUS-sammanslutningen.

Hösten 2022 sammanträder i tur och ordning både Samkommunen HNS styrelse och styrelsen för den kommande HUS-sammanslutningen. Också Samkommunen HNS fullmäktige sammanträder en gång före årsskiftet, liksom också HUS-sammanslutningens stämma.

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum