HUS

Förhandsmeddelande: Samkommunen HNS styrelsemöte 19.9.2022

Dela

HUS styrelse sammanträder måndagen den 19.9.2022 kl. 8.30. Mötets föredragningslista är publicerad på HUS webbplats.

Det föreslås att styrelsen fattar beslut gällande den nya organisationsstrukturen för HUS-sammanslutningen, som avses träda i kraft 1.1.2023.

När välfärdsområdena inleder sin verksamhet i början av 2023 upphör verksamheten inom HUS sjukvårdsdistrikt i sin nuvarande form. HUS förnyar sin egen organisation, så att den även i fortsättningen ska kunna fungera effektivt tillsammans med välfärdsområdena i Nyland och Helsingfors stad samt Södra Finlands samarbetsområde.

Den organisationsstruktur som föreslås för samkommunens styrelse följer den nya HUS-sammanslutningens förvaltningsstadga, som sammanslutningens stämma godkände 7.7.2022. Enligt förslaget skulle HUS-sammanslutningen i fortsättningen utgöras av sex resultatområden för kärntjänsterna inom den specialiserade sjukvården och ett resultatområde för koncerntjänsterna. En ny funktion för resultatområdet för koncerntjänster skulle vara en centraliserad enhet för hantering av kundrelationer, som ska säkerställa samarbetsmodellerna för välfärdsområdena i Nyland och Helsingfors stad, samarbetsområdet för övriga Södra Finland och även i fråga om riksomfattande kundrelationer.

För styrelsen föreslås bland annat att direktörsuppgifterna för de nya kärntjänsternas resultatområden samt tjänsten som kundrelationsdirektör ska lediganslås internt.

Länk till mötets föredragningslista på webbplatsen.

Mötets beslutsmeddelande publiceras på webbplatsen efter mötet.

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum