Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia mukana viemässä suomalaista startup-osaamista Afrikkaan

Jaa

Suomalaiset ja afrikkalaiset korkeakouluopiskelijat ryhtyvät yhteistyössä etsimään ratkaisuja opiskelijayrittäjyyden kehittämiseen Afrikassa. Haaga-Helian ja Ambitious African jättiprojektin keskiössä on halu tukea nuoria oppimaan toisiltaan.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun StartUp School on liittynyt mukaan Ambitious Africa -hankkeeseen, jonka tavoitteena on rakentaa uudenlaista ja kestävää bisneskulttuuria Afrikkaan.

Ambitious African keskeisinä teemoina ovat yrittäjyys, koulutus ja viihde.

Marraskuussa käynnistyvässä Haaga-Helian ja Ambitious African välisessä StartUp School goes Africa -projektissa pohjoismaiset ja afrikkalaiset opiskelijakollegat pyrkivät etsimään yhdessä uusia ratkaisuja ongelmiin paikallisten hallitusten, korkeakoulujen sekä eri alojen ammattilaisten tukemana.

Ambitious African tavoin myös Haaga-Helia uskoo nuorilla olevan ratkaiseva rooli Afrikan tulevaisuuden muovaamisessa.

Haaga-Helian StartUp Schoolia vetävän Hannele Mennalan mukaan onnellisuus ja hyvinvointi lisääntyy vain koulutuksen, yrittäjyyden ja kestävän kehityksen kautta.

- Nuorten ja innovatiivisten ihmisten välisellä vuorovaikutuksella voidaan saavuttaa uskomattomia tuloksia, hän sanoo ja tunnustaa odottavansa paljon pian käynnistyvältä StartUp School goes Africa -projektilta.

Myös Haaga-Helian rehtori Teemu Kokko kertoo olevansa innoissaan käynnistyvästä projektista. Kokon mukaan on kunnia olla mukana hienossa ja kansainvälisessä hankkeessa, jolla pyritään rakentamaan parempaa maailmaa.

- Kun koulutus, yrittäjyys ja viihde iskevät kättä ruohonjuuritasolla, niin lopputulos ei voi olla mitään muuta kuin jotain uutta ja mullistavaa, hän toteaa.

Ambitious African verkosto kattaa tällä hetkellä noin puolet Afrikan valtioista, mutta sen tarkoitus on laajentaa vaikutuspiiriään kaikkiin 54 valtioon.

Hanke on vetänyt puoleensa myös useita nimekkäitä yksityishenkilöitä.

Tällä hetkellä mukana ovat muun muassa liikemies Peter Vesterbacka, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari sekä ulkoministeri Pekka Haavisto.

Lisäksi heidän rinnallaan toimii satojen vapaaehtoisten henkilöiden ja organisaatioiden verkosto.


Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hannele Mennala
Manager, StartUp School
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
tel. +358 50 4868 586
email. hannele.mennala@haaga-helia.fi

Ulla Alakangas
Concept Manager, StartUp School
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
tel. +358 40 488 7192
email. ulla.alakangas@haaga-helia.fi

 

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, liiketoiminnan palveluratkaisut ja kielet, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Meille on tärkeää, että opiskelijoillamme on heti valmistuttuaan vahvat siteet työelämään. Panostamme toiminnassamme yrittäjyyteen, yhteistyöhön, innovatiivisuuteen ja kansainvälisyyteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Liikunnanohjaajan tutkintonimike ei kerro tarpeeksi asiantuntijuudesta4.5.2021 11:54:07 EEST | Blogi

Liikunta-alalla on jo pitkään kipuiltu ongelmallisten tutkintonimikkeiden kanssa. Liikunta-alan ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut on asiantuntija, jolla on valmiudet toimia vastuullisissa tehtävissä liikunnan, hyvinvoinnin ja urheilun toimialoilla. Tällä hetkellä liikunnanohjaaja (AMK) -tutkintonimike kuitenkin pelkistää koulutuksen tavoitteita ja sisältöjä mielikuvissa liian suppeiksi jättäen asiantuntija- ja kehittämisosaamisen näkymättömiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme