Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Hack the food: Food business

Jaa

MTK, Founders Institute ja Maaseutuverkosto järjestävät Maalaistentalossa 9.-11.3.2018 viikonlopun yli kestävän hackatonin, ruoan verkko-ostamisen ympärille. Tavoitteena on ratkoa logistiikkaan, markkinointiin ja kansainvälistymiseen liittyviä haasteita.

Tilaisuuteen odotetaan noin 50 henkilön monipuolista ja kansainvälistä osallistujajoukkoa, jotka valitsevat ennakkoon, minkä haasteen ratkaisuun he keskittyvät viikonlopun aikana. Tilaisuuden avaus on perjantaina 9.3.2018 kello 17.

Viikonlopun aikana ratkotaan seuraavia haasteita:

  1. Logistiikka -haaste
    Tuottajalta kuluttajalle. Kuinka kuluttaja voi saada tuotteet itselleen mahdollisimman kustannustehokkaasti?
  2. Tuotteistaminen & brändäys, kuluttajahankinta ja markkinointi
    Kuinka verkossa toimiva kauppa tai shop-in-shop malli voi tukea esim. perhekoon yritystä tuotteistamisessa ja brändäämisessä? Kuinka lisätä kiinnostusta tilata ruokaostoksia verkon kautta? Kuinka markkinoida palveluita kokeilunhaluisille? Kuinka luoda mielenkiintoiset ja erottuvat tuotesegmentit? Kuinka luoda uskollisia asiakkaita?
  3. Kansainvälistyminen & vienti
    Kuinka aloittaa yrityksen kansainvälistyminen suoraa verkkokaupasta? Kohdemaat, tuotteet, strategia?

Perjantai iltana osallistujat muodostavat tiimejä ja pyrkivät työstämään ongelmaan ratkaisua mahdollisimman pitkälle viikonlopun aikana. Kilpailun osallistujat esittelevät ratkaisuideansa sunnuntai iltapäivän aikana tuomaristolle, joista parhaat ideat myös palkitaan. Tapahtumassa mukana olevien yhteistyökumppaneiden yritysten edustajien tehtävänä on toimia mentoreina ja käydä vuoropuhelua osallistujien kanssa, jakaa omaa osaamistaan ja haastaa osallistujia ratkomaan ongelmia. Hackathonissa mukana myös seuraavat Key Note -puhujat, joilta kuullaan mielenkiintoisia puheenvuoroja:

Tino Singh, perustaja ja toimitusjohtaja, Two Dads
Matti Santala,
perustajajäsen ja toimitusjohtaja, A21
Martti Paatela,
perustajajäsen ja toimitusjohtaja, Epic Foods

 Lisätietoja:

Janne Saarikko, Founders Institute
040 864 3017, janne.saarikko@founderinstitute.net

Leena Markiet, MTK
040 087 1622, leena.markiet@mtk.fi

hackthefood.com
Facebook: https://www.facebook.com/events/834638680053922/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Simonkatu 6
00100 HELSINKI

020 4131http://www.mtk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Vetoomus ministeri Annika Saarikolle maatalousyrittäjien oikeusturvan puolesta15.10.2018 16:04Tiedote

Maatalousyrittäjien oikeusturvassa etenkin sosiaali-, terveys- ja työttömyysturva-asioissa sekä lomituksessa on epäkohtia, jotka vaikuttavat suoraan yrittäjien jaksamiseen ja toimeentuloon. Osin jopa dramaattisesti. MTK-liittojen hyvinvointihankkeissa työskentelevät Maija Pispa Pirkanmaalta, Riitta Seppälä Satakunnasta ja Niina Suorsa Pohjois-Savosta luovuttivat yhteisen vetoomuksen ongelmien ratkaisemiseksi ministeri Saarikolle.

Metsänhoitoyhdistykset työllistävät kymmeniä uusia metsureita4.10.2018 10:34Tiedote

Metsänhoitoyhdistyksissä on tällä hetkellä noin 40 avointa metsurin paikkaa auki TöitäSuomesta.fi-sivustolla. Halu palkata ammattitaitoisia metsureita on metsänhoitoyhdistyksissä kova. – Metsuripula on pahenemassa lähivuosina ja tilannetta parantaviin koulutuspolittiisiin ja työllistämistä helpottaviin toimenpiteisiin on ryhdyttävä välittömästi, MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola vaatii.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme