Oulun yliopisto

Hakijamäärä kansainvälisiin maisteriohjelmiin yli kaksinkertaistui Oulun yliopistossa

Jaa

Hakemuksia tuli yli kolmetuhatta. Kansainvälisiin maisteriohjelmiin on vielä toinen hakuaika 14.–28.3.2018.

Oulun yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin saatiin 24.1.2018 päättyneessä haussa yhteensä 3227 hakemusta. Ennätysmäärä hakijoita on yli kaksinkertainen viime vuoden 1414 hakijaan verrattuna. Hakijamäärä kasvoi peräti 128 prosenttia.

Suosituimmat maisteriohjelmat olivat International Business Management (519 hakijaa), Computer Science and Engineering (384 hakijaa), Environmental Engineering (363 hakijaa) sekä Wireless Communications Engineering (323 hakijaa). Maisteriohjelmat olivat samat kuin vuosi sitten, joten hakijamäärän kasvu perustuu tunnettuuden ja vetovoiman parantumiseen.

”Laadukkaat tutkinto-ohjelmamme sekä pohjoinen, innovatiivinen tiedeyhteisömme kiinnostavat yhä useampaa opiskelijaa eri puolilla maailmaa. Ohjelmien markkinoinnin ja hakijoiden hyvän palvelun eteen on tehty kovasti töitä, ja olemme todella iloisia tästä tuloksesta. Hyvä neuvonta seuloo jo hakuvaiheessa ohjelmiin soveltuvia kandidaatteja, joten määrän maksimoinnin sijaan tavoittelimme laadukkaita hakemuksia”, sanoo Oulun yliopiston viestintä- ja markkinointijohtaja Marja Jokinen.

Hakemuksia Oulun yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin tuli ympäri maailmaa. Eniten hakijoita oli aikaisempien vuosien tapaan Bangladeshista ja Pakistanista. Jonkin verran kasvua on nähtävissä USA:sta ja Iso-Britanniasta. Tarkempi maakohtainen tilasto valmistuu myöhemmin keväällä. Hakijoista noin seitsemän prosenttia on EU- ja ETA-maista ja loput näiden maiden ulkopuolelta.

Suomalaisyliopistoissa otettiin vuosi sitten käyttöön lukuvuosimaksut EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tuleville opiskelijoille. Oulun yliopiston hakijoilla on mahdollisuus hakea stipendiä yliopiston apurahaohjelmasta.

Opiskelijavalinnat 24.1.2018 päättyneen haun osalta julkaistaan maalis-huhtikuun vaihteessa, minkä jälkeen valituksi tulleet ilmoittavat, ottavatko opiskelupaikan vastaan.

Syksyllä 2018 alkaviin kansainvälisiin maisteriohjelmiin voi vielä hakea tänä keväänä yhtä aikaa kandidaattiohjelmien ja suomenkielisten maisteriohjelmien yhteishaun kanssa 14.–28.3.2018. Tässä haussa ei ole mahdollista hakea apurahaa. Lopulliset hakijatilastot valmistuvat toisen hakuajan jälkeen.

Lisätietoa:

Markkinointisuunnittelija Sanna Heikkinen, sanna.heikkinen@oulu.fi, puh. 0294 484047

Suunnittelija Kimmo Kuortti, kimmo.kuortti@oulu.fi, 0294 484022

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Tekoälystä uusia mahdollisuuksia lääketieteen kuvantamiseen16.10.2018 15:58Tiedote

Tekoälyn mahdollisuuksista lääketieteellisessä kuvantamisessa saadaan pian uutta tietoa, kun lääkäreistä, fyysikoista ja matemaatikoista koostuva monialainen tutkimusryhmä pureutuu aiheeseen Oulun yliopiston professori Miika Niemisen johdolla. Tavoitteena on luoda tekoälyyn perustuvaa diagnostiikkaa, joka on nykyiseen verrattuna nopeampaa, tarkempaa ja kustannustehokkaampaa. Hankkeelle on myönnetty yli puolen miljoonan euron rahoitus Tulevaisuuden tekijät -ohjelmasta.

Uutta tietoa luonnonmateriaalien hyödyntämisestä jätevesien puhdistamisessa26.9.2018 06:00Tiedote

Pajukosteikolla voidaan lisätä ravinteidenpoistoa jätevesistä myös pohjoisissa olosuhteissa. Lisäravinteiden saanti jätevesistä lisää myös pajujen biomassan tuotantoa. Pajulajikkeiden välillä oli kuitenkin selvästi eroa biomassan tuotannossa. Muun muassa nämä asiat selviävät Oulun yliopiston tutkijoiden toteuttaman ja Euroopan aluekehitysrahaston osarahoittaman hankkeen ”Metallipitoisten hulevesien ja käsiteltyjen jätevesien puhdistustehokkuuden parantaminen luonnonmateriaaleilla” -loppuraportista.

Joet ovat merkittäviä kasvihuonekaasujen päästölähteitä arktisilla alueilla4.9.2018 13:05Tiedote

Joet ovat merkittäviä kasvihuonekaasujen, erityisesti hiilidioksidin luontaisia päästölähteitä arktisilla alueilla. Kansainvälisessä tutkimushankkeessa on todettu, että joista ilmakehään vapautuvan hiilen määrä on aiemmin arvioitua suurempi maailman laajimmalla turvealueella Länsi-Siperiassa. Ilmaston lämmetessä sulava ikirouta paljastaa alueella valtavat turvealueet, joihin sitoutunut orgaaninen hiili voi vapautua ilmakehään ja kiihdyttää ilmastonmuutosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme