Jyväskylän yliopisto

Haku yliopiston englanninkielisiin maisteriohjelmiin alkaa – uusia kiinnostavia ohjelmia tarjolla!

Jaa

Haku Jyväskylän yliopiston englanninkielisiin maisteriohjelmiin käynnistyy torstaina 7.1.2021. Yliopiston kuudessa tiedekunnassa on tarjolla 337 aloituspaikkaa 17 maisteriohjelmassa.

JYU:n kansainvälisten maisteriohjelmien valikoimassa on mukana kolme uutta ohjelmaa.

Maisteriohjelma ”Responsible Management and Business of Sport” kouluttaa urheilujohtajia Suomeen ja maailmalle 2020-luvun tarpeisiin. Ohjelma nostaa uudella tavalla vastuullisuuden urheiluorganisaatioiden toiminnan keskiöön. Maisteriohjelma toteutetaan monitieteisenä kahden tiedekunnan, kauppakorkeakoulun ja liikuntatieteellisen yhteistyönä.

Uudistunut liikuntapsykologian kansainvälinen maisteriohjelma Psychology of Physical Activity, Health, and Well-Being (PsyAct) tarjoaa tutkimukseen suuntautuvia ja samalla käytännönläheisiä englanninkielisiä opintoja liikuntapsykologiassa.

RADMEP – kansainvälinen mikroelektroniikan yhteistutkinto-ohjelma, toteutetaan neljän eurooppalaisen yliopiston yhteisenä Erasmus Mundus –maisteriohjelmana. Ohjelma tarjoaa mikroelektroniikan ja fotoniikan opintoja. Pääpaino opinnoissa on säteilyn vaikutusten huomioiminen sovellettaessa näitä teknologioita erilaisissa säteily-ympäristöissä, kuten avaruudessa, ydinvoimaloissa ja hiukkaskiihdyttimillä.

Hakijamäärillä mitattuna Jyväskylän yliopiston suosituimpia englanninkielisiä koulutusohjelmia ovat olleet kauppatieteiden ja kasvatustieteiden koulutusohjelmat. Näiden odotetaan kiinnostavan hakijoita tälläkin hakukierroksella.

Jyväskylän yliopiston englanninkieliset ohjelmat ovat tarjolla niin suomalaisille kuin ulkomaalaisille hakijoille. Opiskelijoilta, jotka eivät ole EU/ETA-maiden tai Sveitsin kansalaisia, peritään lukuvuosimaksu. Maksun suuruus vaihtelee ohjelmittain 8 000 eurosta 12 000 euroon. Maksuvelvolliset opiskelijat voivat hakea apurahaa lukuvuosimaksukustannusten kattamiseen opiskelupaikkaa hakiessaan.

Yliopistossa opiskelee vuosittain yli 1000 ulkomaalaista opiskelijaa, joista noin puolet opiskelee englanninkielisissä maisteriohjelmissa ja loput tohtoriohjelmissa tai vaihto-opiskelijoina.

Maisteriohjelmiin voivat hakea soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon kotimaassa tai ulkomailla suorittaneet. Hakijan tulee myös osoittaa englanninkielen taitonsa kyseisen maisteriohjelman valintaperusteissa kuvatulla tavalla. Ohjelmien kesto on kaksi vuotta ja laajuus 120 opintopistettä. Opinnot suoritetaan englannin kielellä.

JYU:n englanninkielisiin maisteriohjelmiin haetaan kevään 2021 ensimmäisessä yhteishaussa Opintopolku.fi/Studyinfo.fi-palvelussa. Haku päättyy 20.1.2021 klo 15.00 ja opinnot alkavat syyskuussa 2021.

RADMEP-yhteistutkinto-ohjelman hakuaika ja prosessi poikkeavat muista maisteriohjelmista. Hakuaika päättyy 8.2.2021 ja hakeminen tapahtuu University Jean Monnet’n hakuportaalissa.

Lisätietoja:

Hakijapalvelut, suunnittelija Emilia Tolvanen, 040 805 3018, emilia.tolvanen@jyu.fi

Kaikki Jyväskylän yliopiston englanninkieliset maisteriohjelmat ja tietoa hakemisesta: https://www.jyu.fi/en/apply/masters-programmes

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 29.1.2021: Kaverisuhteet ja sosiaalinen asema koulussa määrittävät nuorten liikkumista (Rajala)14.1.2021 08:00:00 EETTiedote

Nuorten kokemus omasta sosiaalisesta asemastaan koulussa on yhteydessä nuorten liikkumiseen sekä koulussa että vapaa-ajalla. Sosiaalisen hierarkian tikapuilla itsensä korkealle sijoittavat yläkoululaiset liikkuivat enemmän ja reippaammin vapaa-ajallaan verrattuna nuoriin, joiden kokemus omasta sosiaalisesta asemastaan oli matala. Koulupäivän aikana sosiaalisen asemansa matalaksi kokevat nuoret liikkuivat välituntisin vähemmän ja olivat koulupäivän aikana enemmän paikallaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme