Haku yliopiston englanninkielisiin maisteriohjelmiin alkaa – uusia kiinnostavia ohjelmia tarjolla!
Haku Jyväskylän yliopiston englanninkielisiin maisteriohjelmiin käynnistyy torstaina 7.1.2021. Yliopiston kuudessa tiedekunnassa on tarjolla 337 aloituspaikkaa 17 maisteriohjelmassa.

JYU:n kansainvälisten maisteriohjelmien valikoimassa on mukana kolme uutta ohjelmaa.
Maisteriohjelma ”Responsible Management and Business of Sport” kouluttaa urheilujohtajia Suomeen ja maailmalle 2020-luvun tarpeisiin. Ohjelma nostaa uudella tavalla vastuullisuuden urheiluorganisaatioiden toiminnan keskiöön. Maisteriohjelma toteutetaan monitieteisenä kahden tiedekunnan, kauppakorkeakoulun ja liikuntatieteellisen yhteistyönä.
Uudistunut liikuntapsykologian kansainvälinen maisteriohjelma Psychology of Physical Activity, Health, and Well-Being (PsyAct) tarjoaa tutkimukseen suuntautuvia ja samalla käytännönläheisiä englanninkielisiä opintoja liikuntapsykologiassa.
RADMEP – kansainvälinen mikroelektroniikan yhteistutkinto-ohjelma, toteutetaan neljän eurooppalaisen yliopiston yhteisenä Erasmus Mundus –maisteriohjelmana. Ohjelma tarjoaa mikroelektroniikan ja fotoniikan opintoja. Pääpaino opinnoissa on säteilyn vaikutusten huomioiminen sovellettaessa näitä teknologioita erilaisissa säteily-ympäristöissä, kuten avaruudessa, ydinvoimaloissa ja hiukkaskiihdyttimillä.
Hakijamäärillä mitattuna Jyväskylän yliopiston suosituimpia englanninkielisiä koulutusohjelmia ovat olleet kauppatieteiden ja kasvatustieteiden koulutusohjelmat. Näiden odotetaan kiinnostavan hakijoita tälläkin hakukierroksella.
Jyväskylän yliopiston englanninkieliset ohjelmat ovat tarjolla niin suomalaisille kuin ulkomaalaisille hakijoille. Opiskelijoilta, jotka eivät ole EU/ETA-maiden tai Sveitsin kansalaisia, peritään lukuvuosimaksu. Maksun suuruus vaihtelee ohjelmittain 8 000 eurosta 12 000 euroon. Maksuvelvolliset opiskelijat voivat hakea apurahaa lukuvuosimaksukustannusten kattamiseen opiskelupaikkaa hakiessaan.
Yliopistossa opiskelee vuosittain yli 1000 ulkomaalaista opiskelijaa, joista noin puolet opiskelee englanninkielisissä maisteriohjelmissa ja loput tohtoriohjelmissa tai vaihto-opiskelijoina.
Maisteriohjelmiin voivat hakea soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon kotimaassa tai ulkomailla suorittaneet. Hakijan tulee myös osoittaa englanninkielen taitonsa kyseisen maisteriohjelman valintaperusteissa kuvatulla tavalla. Ohjelmien kesto on kaksi vuotta ja laajuus 120 opintopistettä. Opinnot suoritetaan englannin kielellä.
JYU:n englanninkielisiin maisteriohjelmiin haetaan kevään 2021 ensimmäisessä yhteishaussa Opintopolku.fi/Studyinfo.fi-palvelussa. Haku päättyy 20.1.2021 klo 15.00 ja opinnot alkavat syyskuussa 2021.
RADMEP-yhteistutkinto-ohjelman hakuaika ja prosessi poikkeavat muista maisteriohjelmista. Hakuaika päättyy 8.2.2021 ja hakeminen tapahtuu University Jean Monnet’n hakuportaalissa.
Lisätietoja:
Hakijapalvelut, suunnittelija Emilia Tolvanen, 040 805 3018, emilia.tolvanen@jyu.fi
Kaikki Jyväskylän yliopiston englanninkieliset maisteriohjelmat ja tietoa hakemisesta: https://www.jyu.fi/en/apply/masters-programmes
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto
Yliopiston tutkimusprofiili vahvistuu – JYU menestyi profilointirahoitushaussa14.1.2021 11:36:59 EET | Tiedote
Suomen Akatemia on myöntänyt Jyväskylän yliopistolle 5,68 miljoonaa euroa vuosille 2021-2026 keskeisten tutkimusalojen kehittämiseen.
Kutsu tiedotusvälineille: Nuorten taloutta ja tulevaisuutta käsittelevä webinaari 15.1. alkaen klo 1014.1.2021 11:18:43 EET | Tiedote
Monitieteinen tutkimushanke DigiConsumers etsii ratkaisuja nuorten talousosaamisen, kulutustaitojen ja toimeentulon parantamiseen. Hanke haluaa kuntavaalikeväänä nostaa nuorten talouden ja tulevaisuuden haasteet poliittiseen keskusteluun. Paneelissa kuuden suurimman puolueen edustajat.
Hyvä kasvatus on myötätuntoista rinnalla matkaamista14.1.2021 09:03:18 EET | Tiedote
FM Sini Baskin väitöskirjatutkimus hahmottaa suomalaista kasvatustodellisuutta espanjalaisen ajattelijan Miguel de Unamunon (1864–1936) runollisen filosofian kautta. Unamunon kasvatusnäkemyksen valossa elävää, tuntevaa, kasvavaa ihmistä tulee kasvattaa myötätuntoisesti kohdaten ja hänen aitoa hyväänsä haluten.
Ideologinen onttous auttaa kapitalismin voittoihin14.1.2021 08:30:00 EET | Tiedote
Suomalaistutkijat löysivät yllättävän yhteyden organisaatio-oppimisen ja poliittisten taustaideologioiden väliltä
Väitös 29.1.2021: Kaverisuhteet ja sosiaalinen asema koulussa määrittävät nuorten liikkumista (Rajala)14.1.2021 08:00:00 EET | Tiedote
Nuorten kokemus omasta sosiaalisesta asemastaan koulussa on yhteydessä nuorten liikkumiseen sekä koulussa että vapaa-ajalla. Sosiaalisen hierarkian tikapuilla itsensä korkealle sijoittavat yläkoululaiset liikkuivat enemmän ja reippaammin vapaa-ajallaan verrattuna nuoriin, joiden kokemus omasta sosiaalisesta asemastaan oli matala. Koulupäivän aikana sosiaalisen asemansa matalaksi kokevat nuoret liikkuivat välituntisin vähemmän ja olivat koulupäivän aikana enemmän paikallaan.
Jyväskylän yliopisto käynnisti pääomakeräyksen, jossa kärkenä on uusi tekniikan koulutusala13.1.2021 10:00:00 EET | Tiedote
Jyväskylän yliopisto kutsuu kumppaneitaan vastaamaan digitalisoituvan yhteiskunnan osaamistarpeisiin ja investoimaan tekniikan koulutusalalle. Valtion vastinrahakampanjan ansiosta on avautunut ainutlaatuinen tilaisuus tehdä yliopistoille sijoitus, joka moninkertaistuu myöntöhetkellä, ja johon sisältyy merkittävä verovähennysoikeus.
Ikääntyvien fyysistä aktiivisuutta onnistuttiin tukemaan korona-aikana digitaalisen hyvinvointisovelluksen avulla13.1.2021 08:30:00 EET | Tiedote
Ikääntyvien fyysistä aktiivisuutta tukeva DigitalWells-ohjelma sekä siihen liittyvä mobiilisovellus auttoivat ohjelman osallistujia ylläpitämään ja jopa lisäämään omaa fyysistä aktiivisuuttaan kevään 2020 koronarajoituksista ja poikkeusoloista huolimatta.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme