HUS

Hallituksen päätökset 13.1.: HUSin omistamat HYKSin Oy ja Orton Oy yhdistetään

Jaa

HUSin hallitus hyväksyi useita lisävirkoja HUS Diagnostiikkakeskukseen. HUS Tilakeskuksen kiinteistöjohtajan vakituinen virka tulee avoimeen hakuun.

HYKSin Oy ja Orton Oy sulautetaan

HUS omistaa kaksi yksityisillä terveydenhuoltopalveluiden markkinoilla toimivaa yritystä, HYKSin kliiniset palvelut Oy:n ja Orton Oy:n. Yhtiöiden yhdistäminen käynnistetään niiden toiminnan tehostamiseksi.

Yhdistymismalliksi hallitus päätti valita Deloitte Oy:ltä tilatun vaihtoehtotarkastelun jälkeen yhtiöiden sulautumisen. Se on liiketoimintakauppaa edullisempi, mutta hiukan hitaampi tapa yhdistymiselle.

HYKSin Oy:n ja Orton Oy:n yhdistyminen tuo kustannussäästöjä poistamalla päällekkäisiä toimintoja. Isompi kokonaisuus luo myös paremmat edellytykset uuden yhtiön kannattavuudelle ja toimintamahdollisuuksille.

Lisätietoja: Hallintojohtaja Lauri Tanner, lauri.tanner(at)hus.fi

Diagnostiikkakeskukselle lisää virkoja

HUS Diagnostiikkakeskuksen toimialalla, erityisesti radiologian ja patologian vastuualueilla, on vallinnut pitkään erikoislääkäripula. Kun Diagnostiikkakeskuksen toiminta on samaan aikaan laajentunut Kymsoteen ja Eksoteen, ovat keskuksen lääkäriresurssit alimitoitetut toimintaan nähden.

HUS hallitus päätti perustaa HUS Diagnostiikkakeskukseen 56 virkaa ja tehdä yhden vakanssimuutoksen. Uusien virkojen kustannusvaikutus on suurelta osin neutraali, kun lisätyön ja ostopalveluiden määrä vähenee vastaavasti.

Lisätietoja: Diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen, lasse.lehtonen(at)hus.fi

HUS Tilakeskukselle haetaan vakituista johtajaa

Hallitus teki päätöksen, että HUS Tilakeskuksen kiinteistöjohtajan virka tulee julkisesti haettavaksi. Maakunta- ja sotevalmistelun vuoksi virka on ollut määräaikaisesti täytetty. HUS Tilakeskuksen kiinteistöjohtajana on 1.8.2017 lähtien toiminut DI Vesa Vainiotalo.

Lisätietoja: Talousjohtaja Mari Frostell, mari.frostell(at)hus.fi

Pöytäkirja ja kaikki päätökset

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa yli puoli miljoonaa potilasta. HUSissa työskentelee 25 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme