HUS

Hallituksen päätökset 14.9: HUSin sote-lausunto keskittyy rahoitusmallin vakaviin ongelmiin

Jaa

Koronavirusepidemia kasvattaa edelleen sairaanhoitopiirin alijäämää. Lastenlinnan käytöstä poistetusta sairaalasta tehty ostotarjous.

Rahoitus- ja investointimalli sote-uudistuksen etenemisen esteenä

Hallitus hyväksyi HUSin lausunnon sote-uudistuksen lakiluonnokseen. HUS näkee sote-uudistuksen tavoitteiden toteutumisen tärkeänä, mutta pitää ehdotettua rahoitusmallia täysin kestämättömänä. Esitys sisältää Uudenmaan palveluiden voimakkaan leikkauksen.

Yhdenvertainen erikoissairaanhoito Uudellamaalla ja HUSin erityistehtävät on turvattava. HUS ei näe sote-uudistuksen edistämistä mahdollisena ilman rahoitusmallin merkittävää muuttamista. Suomen johtavan ja ainoan laajasti kansainvälisellä tasolla toimivan yliopistosairaalan rahoitusleikkaus kohdistuisi viime kädessä koko maan kaikkein vaativinta hoitoa tarvitseviin potilaisiin.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Juha Tuominen, yhteydenotto: toimitusjohtajan assistentti Kaarina Heikinheimo, 050 4279861, kaarina.heikinheimo(at)hus.fi

Tilojen ja laitteistojen vuokraaminen koronavirusanalytiikkaa varten

HUS tiedottaa koronavirustestauksen kapasiteettia ja rajaliikennetestausta koskevasta hankintapäätöksestä tänään 14.9. erillisellä tiedotteella.

Tammi-heinäkuun toiminta ja talous: alijäämä kasvaa

HUS kertoi 17.8. hoitovelan kasvaneen voimakkaasti kevään jälkeen. Lähetteiden, potilaskäyntien ja suoritettujen toimenpiteiden määrät ovat tammi-heinäkuussa laskeneet edellisvuoteen verrattuna. Koronavirusepidemia ja sen seurannaisvaikutukset näkyvät kokonaistuottavuudessa (-5,3 % edellisvuoteen verrattuna, deflatoimaton) sekä tilikauden tuloksessa, joka oli 133,0 miljoonaa euroa alijäämäinen (TA -21,7 miljoonaa euroa).

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Juha Tuominen, yhteydenotto: kaarina.heikinheimo(at)hus.fi
Vs. talousjohtaja Jari Finnilä, jari.finnila(at)hus.fi

Lastenlinnalle löytynyt ostaja

HUSin omistama Lastenlinnan sairaala on ollut tyhjänä ja kokonaan pois käytöstä vuoden 2019 alusta alkaen. Kiinteistölle on etsitty elokuusta 2018 alkaen ostajaa kiinteistövälittäjän avulla. Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöt on tehnyt Lastenlinnasta 6-7 miljoonan euron ostotarjouksen. Lopullinen kauppahinta määräytyy ostajan tekemän peruskorjauksen jälkeisen vuokralaistilanteen mukaan. Hallitus hyväksyi ostotarjousta koskevan aiesopimuksen ja tavoitteena on, että Lastenlinnan myynti voidaan päättää HUSin valtuustossa 17.12.

Lisätietoja:
Kiinteistökehitysjohtaja Hannu Lähteenmäki, hannu.lahteenmaki(at)hus.fi

Terhokodin tilanne huolestuttava

HUS kertoi 11.9. tiedotteessaan olevansa huolissaan Terhokodin tilanteesta ja hallitus sai aiheesta ajankohtaisen katsauksen. Toisin kuin julkisessa keskustelussa on esitetty, HUSin maksusitoumukset Terhokotiin eivät ole vähentyneet, mutta hoitoajat ovat lyhentyneet. Kotisaattohoidon kehittymisen myötä yhä useampi potilas voi myös toiveensa mukaisesti olla kotona mahdollisimman pitkään. Lisäksi kuntien omat saattohoitopaikat ovat nelinkertaistuneet 20:stä 80:een viimeisten vuosien aikana.

Lisätietoja:
Toimialajohtaja Johanna Mattson, johanna.mattson(at)hus.fi


Pöytäkirja ja kaikki päätökset

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme