HUS

Hallituksen päätökset 4.11.: Lopullinen talousarvioesitys valtuustolle käsitellään 25.11.2019

Jaa

Vuonna 2020 suuria hankkeita ja merkittäviä toiminnansiirtoja

Hallitus käsitteli kokouksessaan vuoden 2020 talousarviota. Vuonna 2020 toteutetaan laajamittainen Apotin käyttöönotto sekä hankinta-, logistiikka-, talous- ja henkilöstöprosessien ohjaukseen käytettävän Harppi-toiminnanohjausjärjestelmän pilvipalveluun siirtäminen. Lisäksi HUSin toiminta laajenee uusilla siirtyvillä toiminnoilla: Eksoten kuvantamis- ja laboratoriotoiminnot, Kymsoten logistiikka ja hankinta sekä Porvoon ja Loviisan kotisairaanhoito. Nämä toiminnot kasvattavat HUSin toimintatuottoja ensi vuonna noin 32 miljoonaa euroa.

Apotti on HUSin historian suurin yksittäinen toiminnan muutos- ja kehittämishanke, jolla tavoitellaan merkittäviä toiminnallisia ja laadullisia hyötyjä. Apotin käyttöönoton myötä potilastietojärjestelmäkulut ovat ensi vuonna kertaluontoisine käyttöönottokuluineen noin 81 miljoonaa euroa, jonka vuoksi vuoden 2020 talousarvioesitys on poikkeuksellisesti 40 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Hallitus on käsitellyt vuoden 2020 talousarviota edellisen kerran 16.9.2019. Lopullinen talousarvioesitys valtuustolle käsitellään 25.11.2019. Valtuusto päättää talousarviosta joulukuun kokouksessaan.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Juha Tuominen, juha.a.tuominen(at)hus.fi, talousjohtaja Mari Frostell, mari.frostell(at)hus.fi, 0400 748 767

Hallitukselta esitys lisätakauksesta Oy Apotti Ab:lle

Hallitus päätti esittää HUSin valtuustolle 24 136 000 euron lisätakauksen myöntämistä Oy Apotti Ab:lle. Syynä takaussumman nostamiseen on Apotin alkuperäisen hankekustannusarvion kasvu hankkeen sisällöllisten muutosten ja laajenemisen johdosta, mikä lisää myös lainatakausten tarvetta. Takauksesta päättää lopullisesti joulukuussa kokoontuva HUSin valtuusto, joka päätti alkuperäisestä takauksesta 16.12.2015.

Lisätietoja: Hallintojohtaja Lauri Tanner, lauri.tanner(at)hus.fi, 050 438 3602

Syöpäkeskuksen vanha klinikkarakennus peruskorjataan

Vuosiksi 2019-2022 vahvistetun investointiohjelman mukaisesti hallitus hyväksyi osaltaan Syöpäkeskuksen vanhan klinikkarakennuksen peruskorjauksen aloittamisen. Hanke vaatii vielä valtuuston hyväksynnän. Kyseessä on rakennuksen matala osa, joka integroituu rakenteilla olevaan uuteen Siltasairaalaan. Hyväksytyn hankesuunnitelman ensimmäinen vaihe maksaa 15 miljoonaa euroa. Rakennukseen korjataan tiloja muun muassa kudoksen sisäiselle sädehoidolle ja isotooppihoitoyksikön kahdelle SPECT-TT kuvantamislaitteelle.

Lisätietoja: Investointijohtaja Anne Priha, anne.priha(at)hus.fi

HUS Diagnostiikkakeskukseen siirtyy 230 henkilöä Eksotesta

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten kuvantamis- ja laboratoriokeskuksen liikkeenluovutuksesta HUS-kuntayhtymälle 1.1.2020 alkaen päätettiin HUSin hallituksen kokouksessa 17.6.2019. Toiminnan käynnistämiseksi hallitus päätti 4.11. kokouksessaan perustaa HUS Diagnostiikkakeskukseen 19 lääkärivirkaa palvelussuhteiden siirtämiseksi. Eksotelta siirtyy HUSiin kaikkiaan 230 henkilöä.

Eksoten kuvantaminen käsittää radiologian, kliinisen fysiologian ja isotooppilääketieteen sekä kliinisen neurofysiologian toiminnot. Laboratoriotoiminta puolestaan kattaa näytteenottotoiminnan, kliinisen kemian, mikrobiologian ja patologian toiminnot.

Lisätietoja: Diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen, lasse.lehtonen(at)hus.fi.

Loviisa ja Porvoo siirtävät kotisairaalatoimintansa HUSille

Hallitus hyväksyi Loviisan ja Porvoon kotisairaalatoimintojen siirtämisen liikkeenluovutuksena HUSille. Toiminnot sijoittuvat HUSissa Porvoon sairaanhoitoalueella 1.4.2020 aloittavan Itä-Uudenmaan alueellisen kotisairaalan yhteyteen, jolloin liikkeenluovutuksen kohteena olevien toimintojen 11 sairaanhoitajaa siirtyvät HUSin työntekijöiksi.

Lisätietoja: Sairaanhoitoalueen johtaja Leena Koponen, leena.koponen(at)hus.fi

Pöytäkirja ja kaikki päätökset

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa yli puoli miljoonaa potilasta. HUSissa työskentelee 25 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme