HUS

Hallituksen päätökset 8.3.2021: Vuoden 2020 tilikaudelta tulossa nollatulos

Jaa

Hallintoylihoitajan virka avoinna: potilas- ja asiakasnäkökulman kehittäminen tärkeää.

Hallitus käsitteli vuoden 2020 tilinpäätöstä

Hallitus käsitteli vuoden 2020 tilintarkastamattoman tilinpäätöksen. Koronaepidemia vaikutti merkittävästi sairaanhoitopiirin toimintakulujen toteumaan, joka ylitti talousarvion 4,9 prosentilla (120,7 miljoonalla eurolla). Koronaepidemiasta aiheutuneet lisäkustannukset maalis-lokakuussa 2020 olivat yhteensä 187 miljoonaa euroa. Valtio korvasi näitä kustannuksia 89,1 miljoonalla eurolla. Se oli kuitenkin vain 48 prosenttia kaikista HUSin hakemista kustannuksista. Korvaus oli merkittävästi pienempi kuin sairaanhoitopiirien saama keskimääräinen avustus. Marras-joulukuun osalta kustannuksia ei korvattu lainkaan.

HUS-kuntayhtymän lopullinen tilikauden tulos oli nolla euroa. Toiminnallinen tulos ennen valtionavustuksia oli -161,3 miljoonaa euroa ja valtion korona-avustusten jälkeen -77,2 miljoonaa euroa. Tilikausi päätyi nollatulokseen tehtyjen jäsenkuntien lisäkantojen (77,2 miljoonaa euroa) jälkeen.

Koko tilikauden alijäämän kattamiseen päädyttiin, koska koronaepidemiasta aiheutuva hoito- ja palveluvelka tekee lähivuosien toimintatilanteesta hyvin vaikean. Alkuperäinen vuoden 2020 tulostavoite oli 40 miljoonaa euroa alijäämäinen. Valtuusto käsittelee asian kokouksessaan 11.3.2021.

Varsinainen tilinpäätös käsitellään 22.3.2021.

Lisätietoja:
Talousjohtaja Jari Finnilä, jari.finnila(at)hus.fi

Hallintoylihoitajan virka avoinna

HUS julistaa haettavaksi hallintoylihoitajan viran. nykyisen viranhaltijan siirtyessä eläkkeelle.

Hallintoylihoitaja johtaa hoitotyön johdon vastuualuetta yhtymähallinnossa. Tehtävään kuuluvat muun muassa hoitotyön strateginen suunnittelu ja kehittämisen koordinointi, hoitotieteellisen opetus- ja tutkimustoiminnan edistäminen sekä hoitotyön laatujärjestelmän ja magneettisairaalan edistäminen.

Tehtävänkuvassa korostuu vastuu asiakaslähtöisyyden ja potilaiden kohtaamisen kehittämisestä. Tässä ovat mukana myös digitaalisten palveluiden mahdollisuudet. Näin saadaan luotua parempaa yhtenäisyyttä potilaan hoitopolkuun liittyviin tapahtumiin. Tavoitteena on, että valittava hallintoylihoitaja kykenee kehittämään ja johtamaan tätä kokonaisuutta kuntayhtymätasolla.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Juha Tuominen (yhteydenotot toimitusjohtajan assistentti Kaarina Heikinheimo, kaarina.heikinheimo(at)hus.fi)

Pöytäkirja ja kaikki päätökset

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Tutkijat löysivät uuden harvinaisen perinnöllisen valkosolujen toiminnan puutoksen, joka johtaa tappavaan tulehdustilaan16.4.2021 08:26:14 EEST | Tiedote

Vastasyntyneen suomalaispotilaan henki pelastettiin pikaisella kantasolusiirrolla, kun vaikean yleistyneen tulehdustilan syy selvisi Helsingin, Oulun, Karoliinisen instituutin ja Wienin lääketieteellisen yliopiston tutkijoiden tiiviillä yhteistyöllä. Tutkijat kuvasivat uuden, väistyvästi periytyvän, RhoG-valkuaisen puutteesta johtuvan immuunivajeen. Tutkimus on juuri julkaistu arvostetuimmassa veritautien alan julkaisusarjassa Blood.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme