Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Hallitus löysi vastuunsa vaikeassa tilanteessa, töitä riittää jatkossakin: ”Sote-uudistus pitää viedä maaliin, julkisia palveluita tarvitaan kipeästi koronan torjuntaan”

Jaa

JHL on tyytyväinen siihen, että hallitus pystyy jatkamaan työtään ankaran talousväännön jälkeen. Sote-uudistus pitää saada pikaisesti liikkeelle, vaikka koronatilanne työllistää hallitusta jatkossakin.

Suomen hallitus kantoi lopulta sille kuuluvan vastuun, kun se pääsi sopuun lähivuosien rahankäytöstä. Seuraavaksi päättäjien pitää jatkaa sitkeää työtä, jotta sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus saadaan vihdoin valmiiksi, Julkisten ja hyvinvointialojen liito JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine muistuttaa.

– Päävastuu palveluista pitää säilyttää julkisella sektorilla. Muut toimijat voivat tarvittaessa täydentää palveluita. Uudistus pitää saada vihdoin maaliin, koska Suomen väestö vanhenee vauhdilla ja palvelujen tarve vain kasvaa tulevaisuudessa.

JHL:n puheenjohtaja muistuttaa, että julkiset palvelut ja kansalaisten tunnollisuus koronatoimissa ovat pitäneet Suomen koronatilanteen hyvänä esimerkiksi Ruotsiin verrattuna. Palvelut pysyvät kunnossa vain, jos niihin annetaan riittävästi rahaa.

Niemi-Laine muistuttaa, että suomalaiset pitävät julkisia palveluita suuressa arvossa. Niistä ollaan myös valmiita maksamaan. JHL:n tuore barometri paljastaa, että yli neljä viidestä suomalaisesta (83 %) on sitä mieltä, että palvelut on kustannettava veroilla.

– Päättäjien kannattaa muistaa, että ihmiset ovat ennemmin valmiita korottamaan veroja kuin leikkaamaan palveluista, Niemi-Laine summaa barometrin tuloksia.

Lisätiedot:
JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine 040 702 4772

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 200 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme