Svenska handelshögskolan

Hanken nimitti uudet vararehtorit ja perustaa myös englanninkielisen kandidaattiohjelman

Jaa

Kauppakorkeakoulu Hankenin hallitus nimitti kokouksessaan 19. huhtikuuta 2023 uudet vararehtorit. Valituiksi tulivat Gyöngyi Kovács, Mika Gabrielsson ja Sören Kock. Lisäksi hallitus päättit käynnistää uuden englanninkielisen kandidaatin tutkinto-ohjelman perinteisen ruotsinkielisen kandidaatin tutkinto-ohjelman rinnalle. Ensimmäinen opiskelijat valitaan  ohjelmaan vuonna 2024.

Vararehtorit

Hanken on nimittänyt Gyöngyi Kovácsin, Mika Gabrielssonin ja Sören Kockin vararehtoreiksi 1.8.2023 alkavaksi kolmivuotiskaudeksi. Gyöngyi Kovács vastaa tutkimuksesta, Mika Gabrielsson vastaa koulutuksesta, ja Sören Kock vastaa kansainvälisistä suhteista ja toimii rehtorin sijaisena Vaasassa.

Näiden kolmen vararehtorin lisäksi nimitettiin myös kaksi apulaisvararehtoria. Nykyinen vararehtori Kaj Storbacka jatkaa apulaisvararehtorina vastuualueenaan täydennyskoulutus ja yritysyhteistyö. Nikodemus Solitander toimii apulaisvararehtorina vastuualueenaan kestävä kehitys.

Englanninkielinen kandidaattiohjelma

Hankenin hallitus päätti kokouksessaan myös, että vuodesta 2024 kandidaattiopintoja  tarjotaan ruotsinkielisen ohjelman rinnalla myös englanniksi. Englanninkielinen Bachelor in Business -ohjelma käynnistyy Helsingissä kesällä 2024 ja opiskelupaikkoja on tarjolla 80.

Ruotsinkielinen kandidaattiohjelma on myös jatkossa Hankenin koulutuksellinen painopiste jonka opiskelijamäärä on myös tulevaisuudessa suurempi kuin englanninkielisessä ohjelmassa. Ruotsinkieliseen kandidaattiohjelmaan otetaan jatkossakin hieman yli 300 opiskelijaa ja uuteen englanninkieliseen ohjelmaan 80 opiskelijaa. Ruotsinkielellä kauppatieteen kanidaatiksi voi opiskella  sekä Helsingissä että Vaasassa. Kaikki kandidaattiohjelmien opiskelijat ovat automaattisesti oikeutettuja suorittamaan myös maisterin tutkinnon Hankenilla.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on kannustanut yliopistoja ja korkeakouluja vastaanottamaan lisää opiskelijoita, myös kansainvälisiä opiskelijoita. Perustamalla englanninkielisen kandidaattiohjelman vuonna 2024 Hanken osallistuu  Suomen koulutustason nostoon ja Suomessa työllistyvien ansainvälistenasiantuntijoiden koulutkseen.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Kauppakorkeakoulu Hanken on Suomen vanhin kauppakorkeakoulu, joka toimii Helsingissä ja Vaasassa. Se on johtava, kansainvälisesti akkreditoitu yliopisto, jolla on yli sadan vuoden kokemus koulutuksesta ja tutkimuksesta talouden ja kauppatieteiden aloilta. Kaikki Hankenin opetus perustuu sen korkeatasoiseen tutkimukseen. Hankenilla on läheiset suhteet yritysmaailmaan ja yli 14 000 alumnin verkosto yli 70 maassa.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Svenska handelshögskolan

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme