Lapsettomien yhdistys Simpukka ry

Hedelmällisyystietoisuus pitäisi kuulua kaikissa Euroopan maissa terveysopetukseen

Jaa

Tänä vuonna Fertility Europe juhlii 10-vuotisjuhlavuottaan ja järjestää Euroopan Parlamentissa keskustelutilaisuuden, jossa julkista sektoria kehotetaan valistamaan paremmin kaiken ikäisiä kansalaisia näiden omasta terveydestä.

BRYSSEL, 5. marraskuuta 2019 – Euroopan hedelmällisyysviikon (European Fertility Week) aikana Fertility Europe käynnistää keskustelua teemalla “Puhutaan hedelmällisyydestä”. MEP Bartosz Adam Arłukowiczin tuella järjestetään tänään tiistaina korkean tason keskustelutilaisuus. Tilaisuudessa nostetaan esille kysymys siitä, miten lainlaatijat voivat tukea Euroopan kansalaisia järjestämällä heille hedelmällisyyskasvatusta ja nostamalla esille lapsettomuushoitoihin pääsemisen ja siihen saatavan tuen epäjohdonmukaisuudet.

Viime vuonna julkaistun, viisikohtaisen toimintakutsun seurauksena tämän vuoden tilaisuudessa on mukana keskustelussa monenlaisia asiantuntijoita: ryhmänjohtaja Stefaan Van der Spiegel (DG SANTE), puheenjohtaja Cristina Magli (ESHRE, Euroopan hedelmällisyystieteen ammattilaiset), professori Joyce Harper (Reproductive Science at the Institute for Women's Health at the University College of London),varapuheenjohtaja Klaudija Kordic, (Fertility Europe, potilasnäkökulma) ja puheenjohtaja Satu Rautakallio-Hokkanen, (Fertility Europe).

Noin 25 miljoonaa Euroopan kansalaista kohtaa lapsettomuutta jossain kohtaa elämäänsä. Jos he olisivat saaneet ajoissa tärkeää tietoa hedelmällisyydestä ja miten huolehtia siitä, osa heistä olisi ehkä voinut tehdä parempia valintoja tulevaisuuttansa varten. Tämä onkin Fertility Europen tämän vuoden kampanjan perusta: “‘My Fertility, My Future, My Family”, jossa toivotaan hedelmällisyystietoisuuden lisäämistä terveysopetukseen kaikkialla Euroopassa.

 “Euroopassa hedelmöityshoitoihin pääseminen on edelleen epätasa-arvoista: kaikki hoidot eivät ole kaikille saatavilla, on olemassa erilaisia rajoittavia perusteita ketkä saavat hoitoja tai korvattuja hoitoja. Ollessani Puolan terveysministerinä hallitus toi lapsettomille mahdollisuuden korvattuihin hedelmöityshoitoihin, ja tuki näin kaikkien oikeutta hoitoihin. Uskon vahvasti, että sääntöjen ja lainsäädännön pitäisi perustua näyttöihin ja tieteeseen perustuvaan keskusteluun. Toivon, että tämän tapahtuman myötä voimme aloittaa positiiviset ja käytännönläheiset muutokset Euroopassa”, sanoo MEP Bartosz Adam Arłukowicz.

Euroopan hedelmällisyysviikkoa vietetään tänä vuonna tietäen, että Euroopan mantereella on kaikkein alhaisin syntyvyys maailmassa. “Tiedämme, että koulutuksella voimme muuttaa elämiä. Uskommekin että terveydestä, parisuhteesta ja hedelmällisyydestä opettaminen kaikenikäisille on hyödyllistä. Britanniassa tämä on jo toteutettu, ja toivomme että uusi Euroopan Parlamentti tarttuu haasteeseen kaikissa Euroopan maissa.” lisää Satu Rautakallio-Hokkanen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Satu Rautakallio-Hokkanen
Puheenjohtaja, Fertility Europe
+358 400 844 823
satu@simpukka.info

Tietoja julkaisijasta

Lapsettomien yhdistys Simpukka ry
Kalevantie 7 C
33100 TAMPERE

+358 400 844 823http://www.simpukka.info/

Lisätietoja Fertility Europesta

Fertility Europe on eurooppalaisten lapsettomuusyhdistysten keskusjärjestö. Noin 25 miljoonaa eurooppalaista kohtaa lapsettomuutta. Avaamalla oven rehelliselle ja tuloksekkaalle keskustelulle, Fertility Europe haluaa poistaa hedelmällisyyteen liittyviä stigmoja ja aloittaa avoimen keskustelun koko Euroopassa.

Fertility Europen yhteystiedot:

www.fertilityeurope.com
Facebook: Fertility Europe
Twitter: @FertilityEurope
Instagram: @FertilityEurope

Lisätietoja:
Fertility Europe
Email: office@fertilityeurope.eu

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapsettomien yhdistys Simpukka ry

Simpukan Helmi -tunnustus myönnettiin keskenmenotietoisuustyöstä Pauliina Orrensuolle8.5.2021 12:00:00 EEST | Tiedote

Vuoden 2021 Simpukan Helmi -tunnustus on myönnetty Pauliina Orrensuolle. Hän on tuonut aktiivisesti esiin keskenmenojen hoidon epäkohtia ja vaikuttanut samalla keskenmenoja kokeneisiin, ammattilaisiin ja suureen yleisöön. Simpukka myöntää Simpukan Helmi -tunnustuksen henkilölle tai taholle, joka on edistänyt tahatonta lapsettomuutta kokeneiden hyvinvointia ja asemaa yhteiskunnassa.

“Minusta ei koskaan tule mummua” - Tahattomasti lapseton joutuu kohtaamaan myös surun lapsenlapsettomuudesta12.4.2021 07:40:55 EEST | Tiedote

Kun tahattoman lapsettomuuden kokenut tulee ikään, jossa ikätovereista alkaa tulla isovanhempia, voi lapsettomuuden suru nousta pintaan voimakkaasti uudelleen. Lapsettomuuden “toisella kierroksella” isovanhemmuudesta paitsi jäävä voi kokea osattomuutta ja tyhjän sylin kipua. Tietoisuutta ja ymmärrystä kaivataan, jotta ihmiset saisivat tarvitsemaansa tukea.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme