HUS

Hela HUS-området i accelerationsfasen genom beslut av samordningsgruppen för corona

Dela

Genom beslut av Nylands regionala samordningsgrupp för corona övergick Västra Nyland och därigenom hela HUS-området till accelerationsfasen den 22 juli. Dessutom föreslår samordningsgruppen att restriktionerna för sammankomster i hela Nylands område ska utökas och att de nuvarande restriktionerna för sammankomster i huvudstadsregionen ska fortsätta.

Coronavirusinfektionerna ökar nu för femte veckan i Nyland. Den regionala samordningsgruppen för corona är orolig för det ökande antalet infektioner, inte bara bland unga vuxna utan även bland äldre åldersgrupper.

“Majoriteten av infektionerna konstateras hos personer i åldern 18–29 år, men den senaste veckan har det också skett en ökning av antalet infektioner bland 30–50-åringar”, säger Asko Järvinen, överläkare i infektionssjukdomar på HUS.

Även i Västra Nyland har observerats en tydlig ökning av infektioner, och området övergick som helhet till accelerationsfasen genom samordningsgruppens beslut. Samordningsgruppen föreslår därför regionförvaltningsverket i Södra Finland att restriktionerna för sammankomster utvidgas till att omfatta hela Nyland och att de nuvarande restriktionerna i huvudstadsregionen fortsätter.

Samordningsgruppen för corona rekommenderar starkt att man även i privata evenemang följer restriktionerna för sammankomster. Sammankomster med fler än 10 personer bör därför inte ordnas inomhus om man i dessa inte kan säkerställa att säkerhetsavståndet på 2 m mellan deltagarna kan hållas.

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum