Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitukselta lausunto lakiluonnoksesta kansalliseksi luonnon monimuotoisuusstrategiaksi 2035

Jaa
Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 30.1. myös avustuksista kaupungin tytäryhteisöille energian hinnan noususta aiheutuviin kustannuksiin.

Kaupunginhallitus antoi lausuntonsa  ympäristöministeriölle lakiluonnoksesta kansalliseksi monimuotisuusstrategiaksi 2035.

Kansallisen luonnon monimuotoisuusstrategian tarkoituksena on ohjata luonnonsuojelun, ennallistamisen ja hoidon politiikkaa, vaikuttaa kaikilla sektoreilla luonnon monimuotoisuuteen kohdistuvien paineiden pienentämiseksi sekä edistää luontokadon juurisyihin kohdistuvaa kestävyysmurrosta. Uusi strategia laaditaan, koska luontokatoa ei olla saatu pysäytettyä.

Kaupunginhallituksen lausunnon mukaan luontokato on yksi aikamme suurista ekologisista kriiseistä ja luontokadon pysäyttäminen sekä luonnon monimuotoisuuden saattaminen elpymisuralle ovat kuluvan vuosikymmenen tärkeimpiä yhteiskunnallisia tehtäviä. Helsingin kaupunki on tehnyt systemaattista työtä ainutlaatuisen kaupunkiluontonsa monimuotoisuuden edistämiseksi kaupungin ensimmäisestä luonnon monimuotoisuuden turvaamisen toimintaohjelmasta vuodesta 2008 alkaen.

Kaupungin tytäryhteisöille avustuksia energianhinnan noususta aiheutuviin kustannuksiin

Kaupunginhallitus päätti myöntää avustuksia  vuoden 2023 talousarviosta kaupungin tytäryhteisöille energianhinnan nousun takia.

Määrärahat on tarkoitettu kulttuurin ja liikunnan laitosavustusta saaville tytäryhteisöille nopeasta energianhinnan noususta vuosina 2022 ja 2023 aiheutuviin sähkö- ja lämmityskustannuksiin sekä energiatehokkuutta nopeasti parantaviin investointeihin. Avustuksia annetaan yhteensä 7.2 miljoonaa euroa.

Avustuksia saivat HAM Helsingin taidemuseo, Helsingin teatterisäätiö, Jääkenttäsäätiö, Helsingin Liikuntahallit Oy, Korkeasaaren eläintarhan säätiö, Mäkelänrinteen uintikeskus Oy, Stadion-säätiö, Urheiluhallit Oy ja Vuosaaren urheilutalo Oy.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme