Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus esittää Kontulan pelastusaseman hankesuunnitelman hyväksymistä

Jaa
Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 6.3. esittää valtuustolle Kontulan pelastusaseman uudisrakennuksen hankesuunnitelman hyväksymistä. Kaupunginhallitus antoi myös lausunnon Hernesaaren lumenvastaanottopaikan ympäristölupahakemukseen ja käsitteli kaupungin työterveyden kilpailutusta.

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle Kontulan pelastusaseman uudisrakennuksen hankesuunnitelman hyväksymistä. Hankesuunnitelma koskee Kontulan pelastusaseman uudisrakennuksen rakentamista Mellunkylän kaupunginosaan. Pelastusasema tulee palvelemaan Itä-Helsingin aluetta.

Alueella pelastustoiminnan palvelutason kehittäminen on priorisoitu kiireelliseksi.

Asia etenee kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Kaupunginhallitukselta lausunto Hernesaaren lumenvastaanottopaikan ympäristölupahakemukseen

Kaupunginhallitus antoi lausunnon Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Hernesaaren lumenvastaanottopaikan ympäristölupahakemuksesta. Kaupunginhallitus puoltaa ympäristöluvan myöntämistä.

Lausunnon mukaan lumen vastaanotto Hernesaaressa on vielä toistaiseksi erittäin tärkeää kantakaupungin lumihuollolle. Hernesaaren lumenvastaanottopaikan sijainti on kunnossapidon kannalta kriittinen erityisesti eteläiselle Helsingille. Toiminta on välttämätöntä Helsingin kantakaupungin talviaikaisen liikenteen turvallisuuden ja toimivuuden kannalta.

Kaupungin tavoitteena on parempi ympäristöhaittojen kokonaishallinta ja uusien lumenhallinnan keinojen kehittäminen. Mereen kaatamisesta pyritään luopumaan kokonaan normaaleina talvina ja samalla etsitään muun muassa kokeilujen kautta keinoja hallita lumen roskaisuutta sekä estää roskien ja epäpuhtauksien kulkeutumista mereen.

Helsingin kaupunki jatkaa sisäistä analyysiä henkilöstön työterveyden järjestämisestä

Kaupunginhallitus sai kokouksessa esityslistan ulkopuolisena asiana tilannekatsauksen kaupungin työterveyden järjestämisestä. Helsingin kaupungin työterveyspalvelujen kilpailutus keskeytettiin 6.2.2023, koska kilpailutuksessa ei tullut tarjouksia.

Tilannetta arvioidaan ja analysoidaan kevään 2023 aikana aloittamalla uusi markkinavuoropuhelu työterveystoimijoiden kanssa ja tekemällä taloudellinen analyysi sekä hyötyanalyysi henkilöstön työterveyden järjestämisen vaihtoehdoista. Analyysi pyritään saamaan valmiiksi alkukesästä, jonka jälkeen vaihtoehtoja tarkastellaan uudelleen ja päätetään jatkotoimenpiteistä.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27 821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pääkaupunkiseudulla syntyy maailmaa muuttavia innovaatioita6.6.2023 15:01:00 EEST | Tiedote

Pääkaupunkiseudun kaupungit kehittävät ratkaisuja tämän päivän suuriin kestävyyshaasteisiin yhteisellä innovaatio-ohjelmalla. HEVinnovations on Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien yhteinen ohjelma, joka vahvistaa alueen innovaatiotoimintaa ja -verkostoja. Ohjelmaan valitaan vuosittain hankkeita, jotka kehittävät alueen ekosysteemejä, älykkäitä ja kestäviä kaupunkiratkaisuja sekä oppimisympäristöjä ja digitaalisia ratkaisuja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme