Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto keskusteli koulujen eriytymisestä

Jaa
Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksessa 1.3. pidettiin kyselytunti, jonka aiheena oli koulujen eriytyminen sekä ratkaisut eriytymisen ehkäisemiseksi. Valtuusto hyväksyi kokouksessa myös päivitetyn Helsingin kaupungin konserniohjeen.
Kuva: Helsingin kaupunki / Pertti Nisonen
Kuva: Helsingin kaupunki / Pertti Nisonen

Kyselytunnilla valtuusto käsitteli Nuutti Hyttisen (ps.) kysymystä koulujen eriytymisestä, Mirita Saxbergin (kok.) kysymystä maahanmuuttajataustaisten lasten suomenkielen opiskelusta, Veronika Honkasalon (vas.) kysymystä lähikouluperiaatteen vahvistamisesta sekä Shawn Huffin (vihr.) kysymystä segregaation torjunnasta. Kysymyksiin oli vastaamassa koko pormestarikunta.

Kyselytunti tulkattiin myös viittomakielelle.

Kaupunginvaltuuston keskustelu on katsottavissa kokonaisuudessaan 2.3. alkaen osoitteessa www.helsinkikanava.fi.

Kaupungin konserniohjetta päivitettiin

Kaupunginvaltuusto hyväksyi päivitetyn konserniohjeen, jossa on huomioitu muun muassa uuden kuntalain konserniohjauksen ja konserniohjeiden vähimmäissisällöt.

Konserniohjeella luodaan puitteet kaupunkikonserniin kuuluvien tytäryhteisöjen sekä soveltuvin osin myös osakkuusyhteisöjen ja kuntayhtymien omistajaohjaukselle kaupungin asettamien tavoitteiden tulokselliseksi toteuttamiseksi. Edellinen konserniohje oli vuodelta 2008.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä

Maisa Hopeakunnas
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 040 509 64 10
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Kuvat

Kuva: Helsingin kaupunki / Pertti Nisonen
Kuva: Helsingin kaupunki / Pertti Nisonen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme