Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin konserniohjeen päivittäminen etenee valtuuston käsittelyyn

Jaa
Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaosto hyväksyi kokouksessaan 30. tammikuuta omalta osaltaan konserniohjeen päivittämisen. Päivitetyn konserniohjeen hyväksyy lopullisesti kaupunginvaltuusto.

Kuntalain mukaan valtuusto päättää omistajaohjauksen periaatteista ja konserniohjeesta. Omistajaohjauksella on huolehdittava siitä, että kunnan tytäryhteisöjen toiminnassa otetaan huomioon kuntakonsernin kokonaisetu.

Monilta osin konserniohjeen sisältö on pysynyt ennallaan. Sisällön päivitystyön yhteydessä tekstiä on kuitenkin myös merkittävästi tiivistetty ja selkeytetty. Lisäksi on poistettu päällekkäisyyksiä, jotta konserniohjeessa ei määrätä asioista, jotka on jo linjattu hallintosäännössä tai kaupungin muissa ohjeissa.

Kaikki kaupunginhallituksen konsernijaoston kokouksen päätökset ovat päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on esillä siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Konsernijaoston pöytäkirjat löytyvät uusimmat esityslistat ja pöytäkirjat -sivulta. 

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
Kaupunginkanslia
puh. 040 192 9003
ilona.turtola@hel.fi

Konsernijaoston tehtävänä on seurata Helsingin kaupunkikonsernin toimintaa ja sitä, että konserniin kuuluvat tytäryhtiöt ja säätiöt toimivat valtuuston ja hallituksen asettamien tavoitteiden mukaisesti. Konserniin kuuluu noin kahdeksankymmentä tytäryhtiötä ja säätiötä.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme