Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Helsingin pelastuslaitos järjestää pelastussuunnitelman harjoituksen Länsisatamassa

Jaa

Torstaina 26.8. kello 10 alkaen Helsingin Satama harjoittelee Länsisataman terminaalialueella ulkoisen pelastussuunnitelman mukaista toimintaa.

Harjoituksen tarkoituksena on varmistaa, että Helsingin Satamalla on asianmukaiset toimintamallit mahdollisen vaarallisen aineen onnettomuuden varalle. Harjoituksessa ovat mukana Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen ja Helsingin Sataman lisäksi Rajavartiolaitos ja Poliisi.

Harjoituksessa testataan muun muassa seuraavat ulkoiseen pelastussuunnitelmaan kuuluvat toiminnot: hätäilmoituksen tekeminen, muiden satama-alueen toimijoiden varoittaminen, onnettomuusalueen paikantaminen, rajaaminen ja evakuointi sekä viranomaisten opastaminen ja alueen asiantuntija-apu pelastustoiminnan johtajalle.

Sataman toiminta jatkuu normaalina harjoituksesta riippumatta, eikä harjoituksesta aiheudu haittaa matkustajille tai alueella oleskeleville.

Lisää ulkoisesta pelastussuunnitelmasta: https://www.hel.fi/pela/fi/pelastustoiminta/Ulkoiset+pelastussuunnitelmat/

Kuva: Helsingin kaupungin pelastuslaitos
Kuva on otettu aiemmasta vaarallisen aineen harjoituksesta. 

Lisätietoja:
Palomestari
Timo Ustinov
p. +358407560501

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin pelastuslaitos
Helsingin kaupungin pelastuslaitos
PL 112
00099 Helsingin kaupunki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin pelastuslaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme