Helsingin seudun kauppakamari

Helsingin seudun kauppakamari ratkoo yritysten osaajapulaa ostamalla yksityisen kauppakorkeakoulu HELBUSin

Jaa

Helsinki School of Business (HELBUS) siirtyy Helsingin seudun kauppakamarin omistukseen 6.7.2022. Kauppa vahvistaa Kauppakamarin kykyä tuottaa englanninkielisiä, kansainvälistymistä tukevia palveluja yrityksille.

Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtaja Pia Pakarinen korostaa, että Kauppakamarin kesällä 2022 julkaiseman tulevaisuusvision 2050 keskeinen kivijalka on osaava työvoima. Yritysten osaajapula voidaan ratkaista vain ulkomaisen työvoiman avulla.

”HELBUS-kauppa vahvistaa Kauppakamarin kykyä tuottaa englanninkielisiä, kansainvälistymistä tukevia palveluja jäsenyrityksille. HELBUSin avulla voimme vaikuttaa osaajapulaan sekä koulutussisältöjen ja työmarkkinoiden tarpeiden kohtaamiseen”, Pakarinen painottaa.

Pakarisen mukaan metropolialue tarvitsee lisää ulkomaalaisia opiskelijoita, jotka on saatava opiskelujen jälkeen myös jäämään seudulle. ”Kandivaiheen opinnot HELBUSissa tehdään englannin kielellä, mikä tuo toivottavasti opintoihin ulkomaalaisia opiskelijoita. Kauppa lisää englanninkielisen kauppatieteiden koulutuksen näkyvyyttä pääkaupunkiseudulla”, arvioi Pakarinen.

Helsingin seudun korkeakouluissa on riittämättömästi aloituspaikkoja. ”Kauppakorkeakouluihin pyrkii Suomessa ensisijaisesti vuosittain noin 14 000 hakijaa, joista noin 10 000 jää ilman opiskelupaikkaa. Kauppatieteiden ja talouden koulutukseen on kiinnostusta sekä metropolialueella että seudun ulkopuolella”, Pakarinen kertoo.

HELBUS on Helsingissä sijaitseva yksityinen kauppakorkeakoulu, joka on aloittanut toimintansa vuonna 2012. Korkeakoulussa voi suorittaa englantilaisen Bachelor of Arts in Business and Management -tutkinnon sekä MBA-tutkinnon, jotka myöntää koulun yhteistyökumppani, Northamptonin yliopisto. Haku syksyllä käynnistyviin kandidaatin ja MBA-opintoihin on parhaillaan käynnissä. HELBUSin siirto osaksi Kauppakamaria toteutetaan syksyn aikana, ja HELBUS toimii Kauppakamarin tytäryhtiönä. Tässä vaiheessa yritysostolla ei ole henkilöstövaikutuksia. Kari Jääskeläinen jatkaa HELBUSin toimitusjohtajana.

“Olen tosi iloinen, että omistajaksi tulee juuri Kauppakamari vahvoine yrityssuhteineen. Uskon, että MBA-tutkintomme kiinnostaa erityisesti Kauppakamarin jäsenyritysten johtoa samoin kuin Kauppakamarin Hyväksytty hallituksen jäsen -koulutuksen (HHJ) käyneitä. Myös Kauppakamarin puoliksi omistaman Business Collegen kanssa näen paljon yhteistyömahdollisuuksia”, Jääskeläinen sanoo.

Pakarinen korostaa, että Kauppakamarin tehtävänä on vauhdittaa yritysten kansainvälistymistä ja auttaa suomalaisten yritysten kansainvälistä johtoa ja henkilöstöä asettumaan suomalaiseen työelämään.

”Jo nyt Kauppakamarilla on vankka jalansija yritysjohdon ja henkilöstön kouluttajana, mitä tämä osto entisestään vahvistaa. Työelämään linkittyvä korkeakoulutasoinen koulutus yhdistettynä Kauppakamarin muuhun englanninkieliseen koulutustarjontaan auttaa yrityksiä houkuttelemaan ja sitouttamaan ulkomaalaisia osaajia Suomeen”, Pakarinen vakuuttaa.

Helsingin seudun kauppakamari vahvistaa yritysten menestystä Helsingin seudulla ja on Pohjoismaiden jäsenmäärältään suurin kauppamari, johon kuuluu yli 7 000 yritystä ja organisaatiota 21 kunnan alueella. Kauppakamari tekee vaikuttamistyötä yhteistyössä alueen kuntien, julkisen sektorin ja elinkeinoelämän kanssa sekä tarjoa yrityksille koulutuksia, verkkopalveluja, ammattikirjoja ja verkostoitumista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pia Pakarinen, Helsingin seudun kauppakamari, toimitusjohtaja, pia.pakarinen@helsinki.chamber.fi, p. 040 529 4989

Kari Jääskeläinen, HELBUS, toimitusjohtaja,
kari.jaaskelainen@helbus.fi, p. 040 501 7627

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin seudun kauppakamari
Helsingin seudun kauppakamari
Kalevankatu 12
00100 Helsinki

http://helsinki.chamber.fi/fi/

Helsingin seudun kauppakamari vahvistaa yritysten menestystä osallistumalla aktiivisesti Helsingin seudun kehittämiseen. Kauppakamariin kuuluu 21 kunnan alueelta yli 7 000 palveluja, kauppaa ja teollisuutta edustavaa yritystä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin seudun kauppakamari

Kauppakamarin toimialakatsaus: Väkeä muuttaa nyt vilkkaasti Helsingin seudun kuntien välillä, opiskelijat valuvat alueelta pois29.6.2022 10:30:00 EEST | Tiedote

Helsingin seudun yritysten suhdanneodotukset ovat heikentyneet Ukrainassa käytävän sodan vaikutuksesta erityisesti teollisuudessa, rakentamisessa ja palvelualoilla. Seudun tuotannossa näkyy pientä kasvua, mutta kustannusten voimakas nousu painaa liiketoimintaa. Seudun kuntien välinen muutto käy vilkkaana. Väkeä muuttaa myös aiempaa enemmän pois Helsingin seudulta, selviää 29. kesäkuuta 2022 julkistetusta Helsingin seudun kauppakamarin toimialakatsauksesta.

Ennakointikamarin tilannekatsaus: Yritysten rekrytointitarpeet kasvavat Helsingin seudulla17.6.2022 09:51:02 EEST | Tiedote

Uusia avoimia työpaikkoja avautuu kaikilla toimialoilla enemmän kuin vuotta aikaisemmin, mutta myös runsaammin kuin alkuvuodesta 2020. Palvelu- ja myyntityöntekijöiden kysynnän kasvu on nyt erityisen vahvaa. Pula osaavasta työvoimasta ei ole helpottanut Helsingin seudulla, vaikka yritysten suhdannenäkymät ovat heikentyneet, selviää Ennakointikamarin kevään 2022 tilannekatsauksesta.

Kaupallistamisen tila 2022: Kansainvälisesti menestyneet yritykset satsaavat kumppanuuksiin enemmän kuin kotimarkkinayritykset15.6.2022 14:00:00 EEST | Tiedote

Verkostoihin kytkeytyvä strategia-ajattelu jakaa suomalaisyritykset kahteen leiriin: kumppanuuksien hyödyntäjiin ja niihin, jotka eivät koe verkostoja toiminnalleen strategisesti oleellisiksi. Lähes 50 % suomalaisyrityksistä pitää verkostoitumista yhä vaikeana selviää Helsingin seudun kauppakamarin ja Proof Advisory Oy:n Kaupallistamisen tila 2022 -tutkimuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme