Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Helsingin vankilan toimintaa rajoitetaan koronaviruksen takia

Jaa

Helsingin vankilassa on todettu useita koronavirustartuntoja vangeilla ja vankilan koronavirustilanne on pahentunut.

Kaikki vangit ovat vankiterveydenhuollon (VTH) asettamassa karanteenissa 17.4. asti ja koko vankila on sulkutilassa. VTH testaa kaikki vangit ja myös koko henkilökunta testataan. Uusia vankeja ei oteta vankilaan sulkutilan aikana eikä vankeja siirretä toisiin laitoksiin. Toiminnat vankilassa on rajoitettu lakisääteiseen minimiin.

Helsingin vankila on yksi Etelä-Suomen rikosseuraamusalueelle kuuluvista vankiloista ja on vankimäärältään Suomen suurin suljettu vankila, tällä hetkellä noin 240 vankia.

Pääsiäisen aikana yksittäisiä tartuntoja on todettu myös Jokelan, Riihimäen ja Turun vankiloissa.

Vankiloiden koronavirustilanteen takia vankilan sisäinen liikenne on vähennetty minimiin ja ulkoinen liikenne on lopetettu. Vangeilla on ollut mahdollisuus olla yhteyksissä läheisiin.

Kaikissa vankiloissa on tehty valmiussuunnitelmat koronaepidemian varalle.

Rikosseuraamuslaitoksen valmiusryhmä seuraa koronaviruksen tartuntatilannetta yhteiskunnassa sekä vankiloissa ja yhdyskuntaseuraamustoimistoissa viikoittaisissa kokouksissa. Tarvittaessa varaudutaan uusiin toimenpiteisiin alueilla ja yksiköissä viranomaisohjeistuksia noudattaen. Alueilla on myös paikalliset valmiusryhmät.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rikosseuraamuslaitos
valmiuspäällikkö Anssi Vuosalmi, p. 029 56 88450
Helsingin vankilan johtaja Eeva Säisä, p. 029 56 82126

Vankiterveydenhuollon yksikkö
vastaava ylilääkäri Hanna Hemminki-Salin, p. 029 524 5551

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Vantaan vankilan toiminnassa laajoja lyhytaikaisia rajoituksia koronaviruksen takia28.6.2021 16:39:40 EEST | Tiedote

Vantaan vankilassa on todettu vankilan sisäinen koronavirustartunta virkamiehillä. Tilanteen laajuus ei ole vielä selvillä, mutta laajemman leviämisen vaara on ilmeinen. Vankilassa rajoitetaan ta­paa­mis­ia ja toi­min­to­ja 28.6.2021-12.7.2021. Val­vo­mat­to­mat ta­paa­mi­set kes­key­te­tään 19.7. saak­ka ja poistumisluvat 12.7. saakka. Rajoituksista luovutaan välittömästi, kun rajoitukset eivät ole enää välttämättömiä. Rajoitustoimet on tarkoitettu lyhytkestoisiksi ja vain tilanteen selvittämisen ajaksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme