Helsingin yliopisto perusti opiskelijoiden startup-yrityksiin sijoittavan HELSEED-lahjoitusrahaston – Tradeka ankkurilahjoittajaksi
Opiskelijoiden yrittäjyyttä tukeva HELSEED-ohjelma jatkuu uudistuneena vuonna 2021

Helsingin yliopisto on perustanut uuden lahjoitusrahaston, jonka tarkoituksena on tehdä alkuvaiheen sijoituksia opiskelijoiden perustamiin startup-yrityksiin. HELSEED-lahjoitusrahaston ensimmäinen lahjoittaja on Tradeka-säätiö, joka lahjoitti rahastoon 50 000 euroa. Rahaston pääomaa pyritään kasvattamaan myös jatkossa lahjoitusten ja sijoitustuottojen avulla.
– Lahjoituksillamme ja sijoituksillamme haluamme tukea uuden osaamisen, innovaatioiden sekä uusien työpaikkojen syntymistä Suomessa. Tradekalle tärkeää on myös yhteiskunnalliseen muutokseen liittyvä tutkimus- ja koulutustoiminta. Tämän vuoksi HELSEED-lahjoitusrahasto oli meille erittäin sopiva lahjoituksen kohde, Osuuskunta Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro sanoo.
Tradeka käyttää merkittävän osan liiketoimintansa tuloksesta jäsentensä ja yhteiskunnan hyväksi ja ohjaa liiketoiminnan tuloksesta pitkällä aikavälillä keskimäärin vähintään 10 prosenttia takaisin yhteiskuntaan.
– Tradekan lahjoitus on hieno osoitus siitä, että tavoitteemme auttaa opiskelijoita yrittäjyyden urapolulla saa kannatusta yhteiskunnassa laajemminkin. Lämmin kiitos Tradekalle! Samalla haastamme muutkin yhteisöt ja yksityishenkilöt mukaan lahjoittamaan, Helsingin yliopiston sijoitusjohtaja Anders Ekholm sanoo.
HELSEED-lahjoitusrahastosta tehtäviin sijoituksiin noudatetaan Helsingin yliopiston vastuullisen sijoitustoiminnan periaatteita.
HELSEED-yrittäjyysohjelma jatkuu vuonna 2021
Keväällä 2020 käynnistyneen HELSEED-yrittäjyysohjelman tavoitteena on innostaa opiskelijoita kehittämään ideoitaan kohti startup-yritystä. Ohjelmaan sisältyy pitching-kilpailu, missä parhaiden liiketoimintasuunnitelmien tekijät pääsevät esittelemään ideoitaan tuomaristolle ja yleisölle. Ohjelman takana ovat Helsingin yliopisto ja Helsinki Think Company.
– Lahjoitusrahaston ensimmäiset sijoitukset HELSEED-yrittäjyysohjelman kautta syntyneisiin startup-yrityksiin on tarkoitus tehdä vuoden 2021 aikana, sijoituspäällikkö Marko Berg kertoo.
HELSEED-yrittäjyysohjelma jatkuu uudistuneena vuonna 2021. Ohjelmaan tuodaan mukaan elementtejä, joiden avulla pyritään entistä enemmän tukemaan ja innostamaan opiskelijoita viemään ideoitaan eteenpäin.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja antavat:
Marko Berg, sijoituspäällikkö, Helsingin yliopisto, p. 041 534 9893, marko.berg@helsinki.fi
Anders Ekholm, sijoitusjohtaja, Helsingin yliopisto, p. 050 526 4253, anders.g.ekholm@helsinki.fi
Perttu Puro, toimitusjohtaja, Osuuskunta Tradeka, p. 040 779 3436, perttu.puro@tradeka.fi
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 911 (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Tarkkaamattomuus ja yksin ajaminen lisäävät lasten kanssa autoilevien kuljettajien kolaririskiä8.3.2021 09:00:38 EET | Tiedote
Merkittävä osa lasten tapaturmaisista kuolemista maailmanlaajuisesti tapahtuu heidän matkustaessaan autossa. Helsingin yliopistosta väittelevä Ida Maasalo selvittää tutkimuksessaan näiden kolareiden taustatekijöitä.
Norjalainen Nils Klim -palkinto apulaisprofessori Daria Gritsenkolle6.3.2021 08:00:00 EET | Tiedote
“Norjalaisten Nobel”, noin 600 000 euron arvoinen Holberg-palkinto myönnettiin perjantaina Martha Nussbaumille. Helsingin yliopiston Daria Gritsenko palkittiin samassa tilaisuudessa nuoren tutkijan Nils Klim -palkinnolla.
Kauneus on katsojan aivoissa – tekoäly lukee aivotoimintaa ja luo yksilöllisesti viehättäviä kuvia5.3.2021 08:05:00 EET | Tiedote
Tutkijat saivat tekoälyohjelman ymmärtämään, millaisia kasvoja eri ihmiset pitävät viehättävinä. Kone pystyi myös luomaan uusia, eri yksilöiden viehättävinä pitämiä kasvokuvia. Tuloksia voi hyödyntää esimerkiksi mieltymysten ja päätöksenteon mallintamisessa ja piiloasenteiden tunnistamisessa.
Lähihistoria näkyy geeniperimässämme – väestön geneettisen taustan muuttuminen Suomen eri alueilla selvitetty jopa vuositasolla4.3.2021 21:00:00 EET | Tiedote
Helsingin yliopiston uudessa tutkimuksessa on onnistuttu arvioimaan ennennäkemättömän tarkasti yli 18 000 suomalaisen geneettistä sukutaustaa. Tulosten avulla pystyttiin seuraamaan 1900-luvun tapahtumien jälkiä geeneissämme ja arvioimaan muuttoliikkeiden vaikutusta väestön sekoittumiseen. Esimerkiksi siirtokarjalaisten muuttamista eri puolille Suomea pystyttiin seuraamaan jopa vuosittaisella tarkkuudella tarkastelemalla karjalaisen perimän osuutta kunkin alueen vastasyntyneissä.
Opettajien yhteistyöllä voidaan parantaa inklusiivisia opetuskäytänteitä4.3.2021 09:00:00 EET | Tiedote
Birgit Paju tuo väitöskirjassaan inkluusioon opetuksessa ja opetuskäytänteisiin uudenlaisen mallin.
Räävitön fyysikkorap voitti Science-lehden Dance your Ph.D. -kisan3.3.2021 17:05:00 EET | Tiedote
Helsingin yliopiston ilmakehätieteilijät Jakub Kubečka, Ivo Neefjes ja Vitus Besel voittivat Dance your Ph.D. -kisan ilmakehän molekyyliklustereita käsittelevällä musiikkivideollaan.
Onnistunut vuosi sijoitustoiminnassa: erinomainen tuotto, alemmat kustannukset ja sijoitukset fossiilisiin nollaan3.3.2021 08:55:33 EET | Tiedote
Helsingin yliopistokonsernin sijoitukset tuottivat yli 19 prosenttia vuonna 2020. Spinout-yhtiö Nanoformin listautuminen toi yli 20 miljoonan euron tuoton.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme