Helsingin yliopisto perusti opiskelijoiden startup-yrityksiin sijoittavan HELSEED-lahjoitusrahaston – Tradeka ankkurilahjoittajaksi

Helsingin yliopisto on perustanut uuden lahjoitusrahaston, jonka tarkoituksena on tehdä alkuvaiheen sijoituksia opiskelijoiden perustamiin startup-yrityksiin. HELSEED-lahjoitusrahaston ensimmäinen lahjoittaja on Tradeka-säätiö, joka lahjoitti rahastoon 50 000 euroa. Rahaston pääomaa pyritään kasvattamaan myös jatkossa lahjoitusten ja sijoitustuottojen avulla.
– Lahjoituksillamme ja sijoituksillamme haluamme tukea uuden osaamisen, innovaatioiden sekä uusien työpaikkojen syntymistä Suomessa. Tradekalle tärkeää on myös yhteiskunnalliseen muutokseen liittyvä tutkimus- ja koulutustoiminta. Tämän vuoksi HELSEED-lahjoitusrahasto oli meille erittäin sopiva lahjoituksen kohde, Osuuskunta Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro sanoo.
Tradeka käyttää merkittävän osan liiketoimintansa tuloksesta jäsentensä ja yhteiskunnan hyväksi ja ohjaa liiketoiminnan tuloksesta pitkällä aikavälillä keskimäärin vähintään 10 prosenttia takaisin yhteiskuntaan.
– Tradekan lahjoitus on hieno osoitus siitä, että tavoitteemme auttaa opiskelijoita yrittäjyyden urapolulla saa kannatusta yhteiskunnassa laajemminkin. Lämmin kiitos Tradekalle! Samalla haastamme muutkin yhteisöt ja yksityishenkilöt mukaan lahjoittamaan, Helsingin yliopiston sijoitusjohtaja Anders Ekholm sanoo.
HELSEED-lahjoitusrahastosta tehtäviin sijoituksiin noudatetaan Helsingin yliopiston vastuullisen sijoitustoiminnan periaatteita.
HELSEED-yrittäjyysohjelma jatkuu vuonna 2021
Keväällä 2020 käynnistyneen HELSEED-yrittäjyysohjelman tavoitteena on innostaa opiskelijoita kehittämään ideoitaan kohti startup-yritystä. Ohjelmaan sisältyy pitching-kilpailu, missä parhaiden liiketoimintasuunnitelmien tekijät pääsevät esittelemään ideoitaan tuomaristolle ja yleisölle. Ohjelman takana ovat Helsingin yliopisto ja Helsinki Think Company.
– Lahjoitusrahaston ensimmäiset sijoitukset HELSEED-yrittäjyysohjelman kautta syntyneisiin startup-yrityksiin on tarkoitus tehdä vuoden 2021 aikana, sijoituspäällikkö Marko Berg kertoo.
HELSEED-yrittäjyysohjelma jatkuu uudistuneena vuonna 2021. Ohjelmaan tuodaan mukaan elementtejä, joiden avulla pyritään entistä enemmän tukemaan ja innostamaan opiskelijoita viemään ideoitaan eteenpäin.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja antavat:
Marko Berg, sijoituspäällikkö, Helsingin yliopisto, p. 041 534 9893, marko.berg@helsinki.fi
Anders Ekholm, sijoitusjohtaja, Helsingin yliopisto, p. 050 526 4253, anders.g.ekholm@helsinki.fi
Perttu Puro, toimitusjohtaja, Osuuskunta Tradeka, p. 040 779 3436, perttu.puro@tradeka.fi
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Tutut maatalousympäristön linnut vähenevät, eteläiset yleislajit runsastuvat30.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Moni tuttu lintulaji harvinaistuu entisestään. Varpusia ja kuoveja on nyt vähemmän kuin koskaan aiemmin. Toisaalta monien eteläisten lajien voittokulku jatkuu. Mustarastaita ja peukaloisia esiintyy ennätysmäisen runsaasti.
Panimoteollisuuden sivuvirroista terveellisiä elintarvikkeita27.6.2025 13:02:54 EEST | Tiedote
Helsingin yliopiston tutkijat ovat keksineet innovatiivisen ja kestävän tavan hyödyntää mäskiä ja muita panimoteollisuuden sivutuotteita muokkaamalla niistä hyödyllisiä elintarvikkeita.
Mielenterveyden häiriöt koskettavat valtaosaa suomalaisista26.6.2025 08:30:00 EEST | Tiedote
Arviolta 77 % naisista ja 70 % miehistä saa elämänsä aikana jonkin mielenterveyden, käyttäytymisen tai neurokehityksen häiriön diagnoosin. Yleisimmät häiriöt ovat ahdistuneisuus- ja mielialahäiriöt. Miehillä häiriö todetaan useimmiten ensimmäisen kerran jo 6-vuotiaana.
Maahanmuuttajataustaisilla pojilla suurempi riski masennus- ja ahdistusoireiluun – koululla on tärkeä rooli heidän tukemisessaan26.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Maahanmuuttajataustaiset lapset ja nuoret raportoivat useammin masennus- ja ahdistusoireita. Oireilta suojaavissa tekijöissä korostuu koulun ja läheisten ihmissuhteiden rooli nuoren elämässä.
Kuinka saada irti kuolleen hirven etuhampaat?23.6.2025 10:36:14 EEST | Tiedote
Uusi tutkimus selvittää, kuinka kivikautiset ihmiset hankkivat raaka-aineen hammasriipuksiin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme