HKL

Helsingin yliopiston metroaseman myymälätasoa uudistetaan

Jaa

Helsingin yliopiston metroaseman myymälätason uudistustyöt alkavat toukokuussa. Metroasema on töiden ajan käytössä normaalisti.

Metroaseman myymälätason käytävä korjataan ja uudistetaan. Käytävän alakatot, valaistus ja myymälöiden opasteiden otsalistat uusitaan. Tavoitteena on luoda yhtenäinen kauppakeskusmainen yleisökäytävä. Käytävän keskipisteen, ns. torialueen, lattiapinta, valaistus ja alakatto uusitaan. Rakennustyöt aloitetaan valmistelevilla töillä 20.5. alkavalla viikolla, ja varsinaiset rakennustyöt alkavat tätä seuraavalla viikolla. Työt valmistuvat syyskuussa 2019.

Metroasema, myymälät, yhdyskäytävät ja poistumistiet ovat käytössä töiden ajan, mutta yleisökäytävästä rajataan alueita työmaa-alueeksi urakan etenemisen mukaisesti.

Rakennustyöt toteutetaan siten, että ne aiheuttavat mahdollisimman vähän haittaa matkustajille ja metroaseman vuokralaisille. Myymälätasolla on kuitenkin ajoittain töistä johtuvaa melua, tärinää ja pölyä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennuttaja:
Kiinteistö Oy Kaisaniemen Metrohalli, toimitusjohtaja Mauri Koski, 09 310 34 904

Urakoitsija:
Inlook Sisustus Oy, projektipäällikkö Antti Sinkko, 050 341 6666

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

HKL vastaa raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä, kaupunkipyöristä sekä joukkoliikenneinfran eli ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta ja kehittämisestä. HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme