Raitiovaunuliikenne pyritään käynnistämään mahdollisimman pian

Jaa

Kaupunkiliikenne Oy joutui tiistaina pysäyttämään koko raitio- ja pikaraitioliikenteen vaikeiden sääolosuhteiden vuoksi. Häiriö johtuu siitä, että ajolangat ovat jäätyneet jäätävän sateen takia. Ajolanka on radan yläpuolella kulkeva virtajohto, josta raitiovaunu saa sähköä. Ongelmia on myös vaihteissa, jotka ovat tukkeutuneet lumesta ja jäästä.

Kaupunkiliikenne tekee kaikkia mahdollisia toimenpiteitä, että raitiovaunut saataisiin palautettua liikenteeseen mahdollisimman pian.

- Ratahuoltomme puhdistaa tehostetusti rataa lumesta parhaillaan. Aurauskalusto on radalla ja kunnossapidon henkilökunta puhdistamassa vaihteita, kertoo Kaupunkiliikenteen kunnossapitoyksikön johtaja Antti Vigelius.

Myös Kaupunkiliikenteen raivauskalusto on liikkeellä auttamassa jumiin jääneitä vaunuja.

Ongelmia aiheuttaa kuitenkin ennen kaikkea jäätynyt ajolanka, johon ei tällä hetkellä saada levitettyä jäätymistä estävää glyserolia. Kalusto ehdittiin jo varustella kesäkautta varten radanrakentamiseen ja kunnossapitoon, ja sen varustaminen takaisin talvikunnossapitotöihin veisi useita päiviä.

- Valitettavasti säätilan rajuus yllätti. Ongelmia raitiovaunuliikenteelle saattaa siis esiintyä niin kauan, kuin jäätävä sade jatkuu, pahoittelee Vigelius.

- Olemme jo alkuvuonna käynnistäneet uuden kunnossapitokaluston hankinnan, jotta ensi kaudella vältämme vastaavat ongelmat.

Kaupunkiliikenne pyrkii seuraavaksi saamaan kaikki linjalle jumiin jääneet vaunut ajettua varikolle, ja jos mahdollista, yksittäisten raitiovaunujen avulla puhdistamaa ajolankaa jäästä.

Häiriö tulee tämän hetken käsityksen mukaan haittaamaan raitio- ja pikaraitiovaunuliikennettä ainakin koko tiistaipäivän. Raitiovaunuliikenne käynnistetään keskiviikkona harvennetulla vuorovälillä.

Ajantasaiset liikennetiedot löytyvät HSL:n verkkosivuilta www.hsl.fi.

Yhteyshenkilöt

Me Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:ssä mahdollistamme pääkaupunkiseudun kestävän kasvun rakentamalla tulevaisuuden raideverkostokaupunkia ja pitämällä sen liikkeessä. Vastaamme joukkoliikenneinfran rakentamisesta sekä metrojunien ja raitiovaunujen liikennöinnistä, kunnossapidosta ja kehittämisestä laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Järjestämme kaupunkipyöräpalvelun ja liikennöimme Suomenlinnan lauttoja tytäryhtiömme kautta. Kannamme vastuun koko toimintamme elinkaaren päästöistä ja teemme valintoja, jotka muuttavat koko alan toimintaa, koska haluamme olla kestävien kaupunkien paras liikuttaja ja kehittäjä ­­­­­­­­­­­ ̶­  nyt ja tulevaisuudessa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Uudella hiilijohtamisen mallilla vähennetään merkittävästi uudisrakentamisen päästöjä20.6.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Ensimmäistä kertaa käytössä olevalla hiilijohtamisen mallilla varmistetaan hiilipäästöjen vähentäminen rakennushankkeissa esimerkiksi materiaaleista syntyvien päästöjen tietoisella vähentämisellä. Hiilijohtamisen mallin on kehittänyt Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy yhteistyössä Swecon kanssa. Malli on ensimmäistä kertaa käytössä Koskelan varikon mittavassa uudistushankkeessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye