Helsingin yliopisto

Helsingin yliopiston Piirustussali avataan uudelleen

Jaa

Keväästä 2016 hiljaiseloa viettäneen Piirustussalin toiminta jatkuu jälleen syyslukukaudesta 2018 alkaen. Klassista piirustuksen opetusta järjestetään yliopiston opiskelijoille lokakuun alusta lähtien.

Työskentelyä piirustussalilla v. 2008Kuva: Timo Huvilinna
Työskentelyä piirustussalilla v. 2008Kuva: Timo Huvilinna

Myöhemmin syksyllä järjestetään myös kaikille avoimia, maksullisia kursseja ja piirustusiltoja. Luvassa on klassista kipsimallien piirtämistä, croquis-iltoja ja elävän mallin piirtämistä. Toimintaa koordinoi Helsingin yliopistomuseo. Lisätietoja opetuksesta löytyy Yliopistomuseon verkkosivuilta.

Syyslukukauden opettajana toimii kuva- ja mediataiteilija Vappu Rossi (s. 1976). Rossi on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ryhmänäyttelyihin 1990-luvun lopulta alkaen. Hän on opettanut piirustusta mm. Kuvataideakatemiassa, Taidehallilla ja suurimmissa taidemuseoissamme.

Helsingin yliopiston Piirustussali on Suomen ensimmäinen ja vanhin taideopetusta antava organisaatio, jossa piirustustaidon perusopetusta on annettu 1700-luvun alusta alkaen. Moni maamme tunnetuista taiteilijoista kuten Walter Runeberg, Albert Edelfelt, Martta Wendelin ja Tove Jansson ovat uransa alkuvaiheessa saaneet opetusta Piirustussalilla.  Opettajina ovat usein toimineet maineikkaat kuvataiteilijat kuten Magnus von Wright, Adolf von Becker, Eero Järnefelt ja Åke Hellman. Vuodesta 1957 Piirustussali on toiminut arkkitehti Aarne Ervin tarkoitusta varten suunnittelemissa tiloissa Porthania-rakennuksen ylimmässä kerroksessa.

Parin viime vuoden aikana tiloissa on toiminut ainoastaan yliopiston henkilökunnan taidekerho HyArt, joka jatkaa toimintansa entiseen tapaan.

Kaikille avoimet ovet pidetään Piirustussalilla tiistaina 18.9. klo 14–19 (Porthania, Yliopistonkatu 3, 7. kerros). Salilla päivystää opettaja Vappu Rossi, joka kertoo syksyn kurssitarjonnasta tarkemmin. Esillä on klassisten kipsimallien ja mallipiirustusten lisäksi Rossin omia töitä. Yliopistomuseon näyttelypäällikkö Pia Vuorikoski kertoo Piirustussalin vivahteikkaasta historiasta klo 15.00 ja 17.00. Voit myös kokeilla piirtämistä kipsimallien mukaan!

Tervetuloa!

Yhteyshenkilöt

Yhteydenotot: yo-museo@helsinki.fi tai pia.vuorikoski@helsinki.fi , 050 415 6760

Kuvat

Työskentelyä piirustussalilla v. 2008Kuva: Timo Huvilinna
Työskentelyä piirustussalilla v. 2008Kuva: Timo Huvilinna
Lataa
Kuva: Atte Rusanen
Kuva: Atte Rusanen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme