Helsingin yliopisto

Helsingin yliopiston Playful Learning Center muuttuu myyttien maailmaksi ja opettaa lapsille monilukutaitoa

Jaa

Kutsu: Playful Learning Center avaa ovensa myyttisenä taikametsänä 31.5. kello 14-17. Tervetuloa tutustumaan ja kuulemaan lisää Siltavuorenpenkereelle (Siltavuorenpenger 5A)!

Playful Learning Center
Playful Learning Center

Helsingin yliopistolla tapahtuu kummia: Satumainen metsä on valloittanut Playful Learning Centerin! Siellä piilosilla ovat metsänhaltijat, peikot ja tontut - yksi kiveksi kätkeytyneenä, toinen puuksi muuttuneena. Mutta mitä tapahtuukaan, kun paikalle astelee Metsän Ukko, Hunajatassu? Mitä ikinä teetkään, älä vain kutsu sitä karhuksi!

Myrrysmies tiesi ennustaa jo aikaa sitten, että Playful Learning Center saa uuden ilmeen, jota ylpeänä kutsumme teidät juhlistamaan! Uusi satumainen ulkoasu nousee suomalaisista metsään liittyvistä myyttitarinoista, jotka innostavat lapsia ja aikuisia mielikuvittelemaan, tulkitsemaan ja tuottamaan tarinoita, tiedettä ja taidetta.

Playful Learning Center on Helsingin yliopiston kasvatustieteiden tiedekunnassa toimiva varhaiskasvatusalan tutkimusta ja opettajankoulutusta palveleva infrastruktuuri. Keskus on perustettu vuonna 2014. Keskuksen yhteydessä toimii useita tutkimus- ja kehityshankkeita, joita rahoittaa Suomen Akatemia, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus, ja EU HORIZON-ohjelmat.

Playful Learning Center tekee aktiivista kansallista ja kansainvälistä tutkimusyhteistyötä lasten ja heidän kanssaan toimivien kasvatusalan ammattilaisten kanssa. Keskeisiin yhteistyökumppaneihin lukeutuvat suomalaiset kunnat, Aalto yliopisto sekä Oslon yliopisto, Sheffieldin yliopisto, Cambridgen yliopisto, Northwesternin yliopisto, ja Queenslandin, Deakinin ja Wollongin yliopistot. Laajat EU-alueen hankkeet yhdistävät Playful Learning Centerin toiminnan kiinteäksi osaksi eurooppalaista tutkimusyhteistyötä ja opettajankoulutusta. Keskuksessa vierailee vuosittain lukuisia kansallisia ja kansainvälisiä tutkijoita, opettajia, kehittäjiä, ja ministeriöiden edustajia.

Keskuksen yksi keskeinen tutkimus- ja kehittämisohjelma pureutuu pienten lasten monilukutaitoon. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Monilukutaitoa Opitaan Ilolla (MOI) –kehittämisohjelma on uusimpaan tieteelliseen tutkimustietoon pohjautuva varhaiskasvatuksen, esi- ja alkuopetuksen (1. ja 2. vuosiluokat) sekä kirjasto- ja kulttuurialan henkilöstön käyttöön suunnattu pienten lasten (0-8 -vuotiaat) monilukutaitoa edistävä ohjelma. MOI-ohjelma kehittää toimintamalleja lasten monilukutaidon edistämiseen sekä vahvistaa varhaiskasvatuksen ja esi- ja alkuopetuksen henkilöstön osaamista lasten monilukutaidon tukemisessa. Ohjelma tuottaa myös ymmärrystä monilukutaidon kehittymisestä, sen tukemisesta ja arvioinnista varhaislapsuudessa. Monialainen kehittämisohjelma tarttuu kulttuurisen ja sukupuolisen eriarvoisuuden vähentämiseen ja yhtäläisten monilukutaitoa tukevien oppimismahdollisuuksien edistämiseen pienten lasten kasvuympäristöissä.

Tervetuloa tutustumaan! 

 Lisätietoja: 

 Professori Kristiina Kumpulainen, 0503185221, kristiina.kumpulainen@helsinki.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Playful Learning Center
Playful Learning Center
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Kansalliskirjasto avaa 2000 kirjaa yleisön ja tutkijoiden verkkokäyttöön16.5.2019 11:00:00 EESTTiedote

Kansalliskirjasto on digitoinut 1000 tietokirjaa avoimeen verkkokäyttöön ja 1000 kaunokirjaa tutkimus- ja opetuskäyttöön. Kirjat sijoittuvat kahteen verkkokokoelmaan ja ovat käytettävissä digi.kansalliskirjasto.fi -palvelussa vuoden 2021 loppuun asti. Tekijänoikeuksista on sovittu Kopioston ja kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanaston kanssa. Yhteishankkeen tavoitteena on avata verkkokäyttäjille ja tutkijoille asiantuntijoiden valitsemaa tieto- ja kaunokirjallisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme