Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsinki Clubbing -näyttely avautuu Helsingin kaupunginmuseossa

Jaa

Helsinki Clubbing – 30 vuotta savua ja stroboa -näyttely on kunnianosoitus helsinkiläiselle klubikulttuurille ja sen omistautuneille tekijöille. Se esittelee Helsingin klubien klassikoita 1980-luvun lopulta tähän päivään.

Helsinki Clubbing -näyttely aukeaa Helsingin kaupunginmuseossa
 9.3.2018. Kuva: Maija Astikainen
Helsinki Clubbing -näyttely aukeaa Helsingin kaupunginmuseossa 9.3.2018. Kuva: Maija Astikainen

Helsingin kaupunginmuseossa, Aleksanterinkatu 16, avautuu 9.3.2018 uusi Helsinki Clubbing -näyttely, joka esittelee helsinkiläistä klubikulttuuria 30 vuoden ajalta. Tekijöinä on laaja joukko alan pioneereja: DJ:tä, VJ:tä, promoottoreita, toimittajia, graafisia suunnittelijoita ja verkkoammattilaisia. Näyttely toimii myös tapahtumien, kuten bileiden ja workshopien, näyttämönä.

Näyttelyssä esitellään Helsingin klubiklassikoita Bottan Club Berlinistä Kermaan sekä The Circuksesta useisiin 2010-luvun underground-klubeihin. Näyttelyä varten on haastateltu yli sataa promoottoria, tekijää, klubbailijaa ja skenen keskeistä hahmoa. Museokävijät pääsevät eläytymään Helsingin klubikulttuuriin videoiden, valokuvien, julisteiden ja flyereiden sekä luonnollisesti musiikin kautta. Näyttelyn oheistapahtumissa yleisöllä on mahdollisuus muun muassa viettää ambient-yötä museon uumenissa, kuulla VJ-kulttuurin rantautumisesta Suomeen sekä joogata teknon tahtiin.

– Helsingin kaupunginmuseo haluaa tuottaa näyttelyitä ja tapahtumia yhdessä kaupunkilaisten kanssa, kertoo näyttelyn tuottaja Jari Harju. – Helsinki Clubbingin idea ja sisällön toteutus ovatkin olleet vahvasti klubikulttuurin tuntevan työryhmän käsissä, Harju jatkaa.

Projektin puuhamiehinä ovat yli 20 vuotta Helsingissä tapahtumia järjestäneet DJ Orkidea ja Misc Management. DJ Orkidea eli Tapio Hakanen on toiminut DJ:nä vuodesta 1991 lähtien, julkaissut viisi kokopitkää albumia ja soittanut yli 2 000 keikkaa ympäri maailmaa. Misc Managementin perustivat Oded ja Asaf Peled vuonna 1999 Helsingissä. Suomen ensimmäisestä elektroniseen tanssimusiikkiin keskittyvästä DJ-buukkaustoimistosta on kehittynyt monipuolinen tapahtumatuotantoyhtiö, joka tunnetaan joidenkin maamme ikonisimpien klubitapahtumien ja konseptien tuottajana.

Näyttelyä ovat toimittaneet monipuoliset musiikkitoimittajat Juska Wendland, Mikko Mattlar, Kalle Kinnunen, Erkko Lehtinen, Ida Karimaa, Juuso Koponen ja Janne Siironen, jotka ovat keränneet muistoja ja kokemuksia yhteensä yli sadalta DJ:ltä, klubijärkkäriltä ja bailaajalta yli 30 vuoden ajalta. Kuvatoimittaja Iina Esko on käynyt näyttelyä varten läpi tuhansia kuvia, flyereita ja julisteita yli sadalta klubbaajalta, jotka ovat avanneet arkistonsa näyttelyä varten. Näyttelyssä kuvia on esillä noin 1 500.

– On hienoa nähdä, miten helsinkiläinen klubiskene on kehittynyt kansainvälisestikin tunnetuksi, ja tämän näyttelyn myötä se tunnustetaan tärkeäksi osaksi kaupunkikulttuuriamme, kertoo Oded Peled Misc Managementista.  – Ennen kaikkea näyttely on osoitus siitä, kuinka intohimoisia ja omistautuneita tekijöitä ja klubbailijoita Helsingissä on ollut jo kolmen vuosikymmenen ajan.

Helsinki Clubbing -näyttely on esillä Helsingin kaupunginmuseon, Aleksanterinkatu 16, neljännessä kerroksessa 9.3.–23.9.2018. Näyttelyyn on vapaa pääsy, kuten kaupunginmuseoon aina.

Näyttelyn pääyhteistyökumppanina toimii Bright. Yhteistyössä myös Basso ja Pioneer DJ.

HELSINKI CLUBBING – 30 VUOTTA SAVUA JA STROBOA -NÄYTTELY
Helsingin kaupunginmuseossa, Aleksanterinkatu 16
9.3.–23.9.2018
ma–pe 11–19
la–su 11–17
Aina vapaa pääsy

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jari Harju, Helsingin kaupunginmuseo, 040 334 7017, jari.harju@hel.fi
Oded Peled, Misc Management, 040 097 2769, misc@misc.fi
viestintäsuunnittelija Anna Vihanta, Helsingin kaupunginmuseo, 040 509 3408, anna.vihanta@hel.fi

Kuvat

Helsinki Clubbing -näyttely aukeaa Helsingin kaupunginmuseossa
 9.3.2018. Kuva: Maija Astikainen
Helsinki Clubbing -näyttely aukeaa Helsingin kaupunginmuseossa 9.3.2018. Kuva: Maija Astikainen
Lataa
Näyttelyssä voi nähdä myös esineitä helsinkiläisistä klubeista. Kuva: Maija Astikainen
Näyttelyssä voi nähdä myös esineitä helsinkiläisistä klubeista. Kuva: Maija Astikainen
Lataa
Näyttelyä varten on kerätty tuhansia flyereita, kuvia ja julisteita. Kuva: Maija Astikainen
Näyttelyä varten on kerätty tuhansia flyereita, kuvia ja julisteita. Kuva: Maija Astikainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/
Helsingin kaupunginmuseo

Helsingin kaupunginmuseo on maailman ainoa museo, jonka aiheena on Helsinki. Keskiössä ovat kaupunkilaisten omakohtaiset kokemukset ja tavallinen arki, jota museon esineet ja valokuvat heijastavat. Kiss-kiss-karkkipaperi, natiseva heteka ja valokuva kotilähiön pihalta ovat museossa kallisarvoisia aarteita. 

Helsingin kaupunginmuseo sijaitsee Senaatintorin kulmalla kaupungin vanhimmissa kortteleissa ja sinne on aina vapaa pääsy. Vuonna 2017 museo valittiin sekä Suomen Vuoden museoksi että Museums + Heritage Awards -palkintojen kansainvälisen sarjan voittajaksi. Kaupunginmuseossa jokaisella on mahdollisuus rakastua Helsinkiin.

Kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluu myös neljä muuta helsinkiläistä museota – Hakasalmen huvilaRuiskumestarin taloTyöväenasuntomuseo ja Ratikkamuseo. Museon kokoelmissa on noin miljoona valokuvaa ja 450 000 esinettä, ja se vaalii myös kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia ja ympäristöjä sekä toimii Keski-Uudenmaan maakuntamuseona.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Emma Jääskeläinen’s work Put put has been completed in Herttoniemenranta1.12.2020 13:24:33 EETPress release

A new public work of art has been completed in Adriananpuistikko park in Herttoniemenranta, Helsinki. The Put put work by artist Emma Jääskeläinen (born 1988) consists of two parts. The larger shell-like shape of the piece, which is located on the paving in the park, is carved from light granite. The smaller shape resembling a pearl is made from spectrolite and it is located in the green area.

Emma Jääskeläinens verk Put put har blivit färdigt i Hertonäs strand1.12.2020 13:20:43 EETTiedote

Ett nytt offentligt verk har blivit färdigt i Adrianaskvären i Hertonäs strand i Helsingfors. Konstnären Emma Jääskeläinens (f. 1988) verk Put put är tvådelat. Verkets större form som påminner om en snäcka är gjort av ljus granit, och den finns på stenbeläggningen i parken. Den mindre formen, som påminner om en pärla, är däremot gjord av spektrolit och finns på gräsmattan i parken.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme