Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsinki Clubbing -näyttelyn oheistapahtumissa VJ-kulttuuria, flyereita ja joogaa

Jaa

Helsingin kaupunginmuseon Helsinki Clubbing -näyttely tarjoaa kevään ja kesän aikana useita oheistapahtumia. Kevään tapahtumissa kuullaan VJ-kulttuurin rantautumisesta Suomeen, tutustutaan flyereiden maailmaan ja joogataan teknon tahtiin.

Helsingin kaupunginmuseon Helsinki Clubbing -näyttely tarjoaa kevään ja kesän aikana useita oheistapahtumia. Kuva: Maija Astikainen
Helsingin kaupunginmuseon Helsinki Clubbing -näyttely tarjoaa kevään ja kesän aikana useita oheistapahtumia. Kuva: Maija Astikainen

Last Night a VJ Saved My Life 
To 26.4. klo 18
21

Mitä VJ:t tekevät ja miten? Kuinka VJ-kulttuuri rantautui Suomeen ja millaisia muotoja se on täällä saanut?

Helsinki Clubbing -näyttelyn ensimmäisessä oheistapahtumassa paneudutaan Suomen VJ-kulttuurin historiaan ja taidemuodon kehittymiseen yöelämän ja klubikulttuurin tärkeäksi osaksi. Alansa arvostetuimpiin kuuluvat VJ:t kertovat VJ-kulttuurista ja omista työtavoistaan. Tapahtumassa mukana on kuusi alansa huippua: Matlock Visuals, Sellekhanks, Indigo, Suvi Suvereeni, Folded Visuals ja Random Doctors -ryhmän Hannu. Myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Entropy ry:n kanssa. Helsinki Clubbing -näyttely avoinna klo 21 saakka. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Flyerit 30 vuotta savua ja stroboa
To 17.5. klo 18
21

Tapahtumassa kuullaan pitkän linjan kotimaisten flyer-designereiden muistoja flyereiden värittämiltä klubeilta, ja osallistujilla on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua DJ Orionin keräämään klubiflyer-kokoelmaan. Kokoelmassa on mukana ikonisia harvinaisuuksia Helsingin tapahtumien lisäksi myös Suomen suurimmista kaupungeista vuosien varrelta. Illan aikana pääsee luomaan katsauksen aikakauteen, jolloin klubitapahtumien markkinointi oli lähes ainoastaan flyereiden varassa. Helsinki Clubbing -näyttely avoinna klo 21 saakka. Tapahtumaan on vapaa pääsy. 

YOGA UG | Teknoo ja joogaa
To 24.5. klo 18
20.30

Tanssitaiteilija ja muusikko Katti Meun (Katja-Maria Taavitsainen) kokeellisten kehonhuoltotapahtumien saagan uusin konsepti YOGA UG on yhdistelmä joogaa ja live-DJ:n soittamaa samettista dubiteknoa.

YOGA UG:n kehonhuoltokokonaisuus koostuu hathajoogan, flown, yin-joogan, pilateksen ja release-tekniikan helmistä ja nivoutuu yhdeksi kokonaisvaltaiseksi kehomatkaksi. Sessio on noin kaksituntinen, ja sen äänimaisemista vastaa DJ Eikai tunnelmallisin konemusasoundein. Tapahtuma on maksullinen. Liput tulevat myyntiin maanantaina 30.4.

HELSINKI CLUBBING – 30 VUOTTA SAVUA JA STROBOA -NÄYTTELY
Helsingin kaupunginmuseossa, Aleksanterinkatu 16
9.3.–23.9.2018
ma–pe 11–19
la–su 11–17

Näyttelyn pääyhteistyökumppanina toimii Bright. Yhteistyössä myös Basso ja Pioneer DJ.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Päivi Makkonen, Helsingin kaupunginmuseo, 040 508 3025

Kasperi Koskelo, Entropy ry, 050 491 8018 (Last Night a VJ Saved My Life)

Juska Wendland, 040 740 1050 (Flyerit – 30 vuotta savua ja stroboa)

Katja-Maria Taavitsainen, 045 127 1612 (YOGA UG | Teknoo ja joogaa)

Kuvat

Helsingin kaupunginmuseon Helsinki Clubbing -näyttely tarjoaa kevään ja kesän aikana useita oheistapahtumia. Kuva: Maija Astikainen
Helsingin kaupunginmuseon Helsinki Clubbing -näyttely tarjoaa kevään ja kesän aikana useita oheistapahtumia. Kuva: Maija Astikainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/
Helsingin kaupunginmuseo

Helsingin kaupunginmuseo on maailman ainoa museo, jonka aiheena on Helsinki. Keskiössä ovat kaupunkilaisten omakohtaiset kokemukset ja tavallinen arki, jota museon esineet ja valokuvat heijastavat. Kiss-kiss-karkkipaperi, natiseva heteka ja valokuva kotilähiön pihalta ovat museossa kallisarvoisia aarteita.

Helsingin kaupunginmuseo sijaitsee Senaatintorin kulmalla kaupungin vanhimmissa kortteleissa ja sinne on aina vapaa pääsy. Vuonna 2017 museo valittiin sekä Suomen Vuoden museoksi että Museums + Heritage Awards -palkintojen kansainvälisen sarjan voittajaksi. Kaupunginmuseossa jokaisella on mahdollisuus rakastua Helsinkiin.

Kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluu myös neljä muuta helsinkiläistä museota – Hakasalmen huvilaRuiskumestarin taloTyöväenasuntomuseo ja Ratikkamuseo. Museon kokoelmissa on noin miljoona valokuvaa ja 450 000 esinettä, ja se vaalii myös kulttuurihistoriallisesti arvokkaita rakennuksia ja ympäristöjä sekä toimii Keski-Uudenmaan maakuntamuseona.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Satakielikuukausi hyllar språklig mångfald18.2.2019 11:47:53Tiedote

Flerspråkighetsmånaden Satakielikuukausi hyllar modersmålet, flerspråkighet och språklig mångfald. Festivalen, som i år firas för femte gången, inleds på den Internationella modersmålsdagen 21.2 och avslutas på Världspoesidagen och Internationella dagen mot rasism, och den breder ut sig till kulturcentrum, bibliotek, skolor och hem. Flerspråkighetsmånaden utmanar alla att reflektera över modersmålets och språkens betydelse genom konsten, möten och gemensamt görande. Festivalen firas även på andra håll i Norden under namnet Multilingual Month.

Satakielikuukausi juhlii kielellistä moninaisuutta18.2.2019 11:44:22Tiedote

Äidinkieltä, monikielisyyttä ja kielellistä moninaisuutta juhlistavaa Satakielikuukautta vietetään tänä vuonna viidettä kertaa. Kulttuurikeskuksiin, kirjastoihin, kouluihin ja koteihin levittäytyvä verkostofestivaali alkaa kansainvälisenä äidinkielen päivänä 21.2.2019 ja päättyy maailman runouden päivän ja maailman rasisminvastaisen päivän tapahtumiin 21.3.2019. Satakielikuukausi haastaa tarkastelemaan äidinkielen ja kielten merkitystä taiteen, kohtaamisten ja yhdessä tekemisen kautta. Festivaalia on vuodesta 2017 alkaen vietetty myös muissa Pohjoismaissa nimellä Multilingual Month.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme