Palvelukeskus HelsinkiPalvelukeskus Helsinki

Helsinkiläiskoulun ruokapalveluvastaava Mumina Hassan Ali PRO2020 -finaalissa

Jaa
Helsingin Solakallion erityiskoulun ruokapalveluvastaava Mumina Hassan Ali on yksi kolmesta PRO2020 -kilpailun finalisteista ammattikeittiön työntekijä -sarjassa. PRO-palkinto on hotelli-, ravintola ja catering -alan ammattilaiselle jaettava tunnustus osaamisesta ja esimerkillisestä asenteesta. Hassan Alin paikka arvostetun ruoka-alan kilpailun finaalissa on yksi osoitus siitä, että julkisissa ruokapalveluissa työskentelee alansa kunnianhimoisia huippuammattilaisia.
Solakallion koulun rehtori Tiina Suomalainen kiittelee yhteistyötä Palvelukeskus Helsingin ruokapalveluvastaavan Mumina Hassan Alin kanssa.
Solakallion koulun rehtori Tiina Suomalainen kiittelee yhteistyötä Palvelukeskus Helsingin ruokapalveluvastaavan Mumina Hassan Alin kanssa.

Somaliasta 23-vuotiaana Helsinkiin muuttanut, ja Palvelukeskus Helsingin ruokapalveluissa nyt jo toistakymmentä vuotta työskennellyt Mumina Hassan Ali vastaa työssään itsenäisesti ja kokonaisvaltaisesti Solakallion koulun ruokatarjoiluista, palvelusta ja sen kehittämisestä. Solakallion kehitysvammaisten ja autismikirjon oppilaiden erityiskoulu on ollut Hassan Alin toimipisteenä lähes kolmen vuoden ajan. Iloinen nainen kertoo nauttivansa työstään, jonka tärkein suola on asiakkaiden kohtaaminen. 

–Tärkeintä työssäni on, että asiakkaat ovat tyytyväisiä, ruoka maistuu ja näyttää herkulliselta, kouluravintolani on siisti ja viihtyisä. On ihanaa palvella oppilaita ja koulun henkilökuntaa ja ilostuttaa heidän päiväänsä joka päivä! Talouden seuranta on myös tärkeää ja haluan pysyä budjetissa, etenkin kun toimimme veronmaksajien varoilla, hän sanoo.

Hassan Ali on tuttu myös monelle muulle helsinkiläiskoululle ja -oppilaitokselle, sillä hän on työskennellyt koulujen ruokapalveluissa eri puolilla kaupunkia nyt jo toistakymmentä vuotta. Työnsä kaupungin ruokapalveluissa hän kokee merkitykselliseksi.

– Koen että työllämme on vahva yhteiskunnallinen vastuu ja teemme tärkeää työtä. Lisäämme kaupunkilaisten, lasten ja koulun henkilökunnan elämänlaatua päivittäin, Hassan Ali kertoo.

Monipalvelut-yksikön vs. johtaja Juha Kolkkinen pitää Mumina Hassan Alin finaalipaikkaa mahtavana saavutuksena ja osoituksena siitä, että myös ammattiylpeydellä tehtyä arjen työtä osataan arvostaa.

– Maksutonta kouluruokaa pidetään usein itsestäänselvyytenä ja niiden tekijöitä nostetaan harvemmin näin esiin. Sama koskee päiväkotien ja hoitoalan ruokapalveluita. On koko alan kannalta hienoa, että myös julkisista ruokapalveluista löytyy tällaisia kunnianhimoisia ammattilaisia ja heidän työnsä saa tunnustusta, hän sanoo.

Sydämet hurmaavaa omistautumista

Positiivinen ja hyvällä tavalla tinkimätön asenne sekä loistava asiakaspalveluosaaminen ovat vain joitain Hassan Alin valtteja, joiden vuoksi hän on yksi PRO2020 -kilpailun finalisteista. Hassan Ali on omalla päättäväisyydellään ja positiivisuudellaan raivannut tiensä asiakkaiden ja työkavereiden sydämiin.

– Mumina on meidän hengen ja ruumiin ravinnon ehtymätön lähde. Hänen hymynsä ravitsee meidät aina kun menemme ruokalaan, mutta saamme myös erittäin hyvää ruokaa ja palvelua. Yhteistyö toimii todella hyvin, kiittelee Solakallion koulun rehtori Tiina Suomalainen.

Hassan Alin omistautunutta asennetta kehuu myös pitkään hänen esihenkilönään toiminut suunnittelija Sanna Peltomäki Palvelukeskus Helsingistä.

– Mumina on loistava tiimipelaaja, joka ajattelee myös organisaationsa parasta ja heittäytyy mielellään uusiin projekteihin kehittyäkseen. Hän tekee työnsä viimeisintä piirua myöden loppuun asti ja miettii aina tehdessään, miten asiakas kokee palvelun, Peltomäki kertoo.

Ruokapalvelujen ohella Hassan Ali tekee työssään hellävaraista ruokakasvatusta tutustuttamalla asiakkaita patistamatta uusiin makuihin.

– Haluan olla mukana viemässä ruokapalveluja vastuullisempaan suuntaan ja vähentää omalla toiminnallani esimerkiksi ruokahävikkiä. Opastan lapsia myös ruoan annostelussa ja siinä, että ruokaa voi aina hakea lisää, hän kertoo.

Ammatillisesti hän uskoo seuraavien suurten kehitysaskelten kaupungin ruokapalveluissa liittyvän ruokakulttuurin muutokseen, kuten lisääntyvään kasvis- ja vegaaniruokavalioon sekä kasvispohjaisten tuotteiden käyttöön. Hassan Ali näkisi mielellään suomalaisten lautasilla jatkossa enemmän kasviksia ja vähemmän kovia rasvoja sisältävää punaista lihaa. – Se edistäisi paremmin terveyttä, hän perustelee.

Mutta mikä ruokalaji sitten parhaiten kuvastaisi naista itseään?

–Aasialainen wokki – yllätyksellinen ja eksoottinen herkku, sillä olen värikäs ja monipuolinen persoona, hän nauraa.

Mumina Hassan Alia ja muita finalisteja voi kannustaa 15.12. mennessä Pro 2020 -kilpailun sivuilla: https://propalkinnot.fi/finalistit/mumina-hassan-ali/.

PRO2020 -voittajat valitaan 30.1.2020 Finlandia-talolla järjestettävässä horeca-alan ammattilaisille suunnatussa PRO-gaalassa.

Lisätietoja:

Palvelukeskus Helsinki
Monipalvelut, vs. yksinkönjohtaja Juha Kolkkinen
juha.kolkkinen@hel.fi; p. 040 595 0986

Kuvassa Solakallion koulun rehtori Tiina Suomalainen ja Palvelukeskus Helsingin ruokapalveluvastaava Mumina Hassan Ali.

Palvelukeskus Helsinki on kaupungin omistama liikelaitos, joka toimii kouluissa, oppilaitoksissa, päiväkodeissa, sairaaloissa, monipuolisissa palvelukeskuksissa sekä palvelutaloissa. Olemme mukana 100 000 ruokahetkessä päivittäin ja kokemusta meillä on ruokapalvelujen hoitamisesta yli 100 vuoden ajalta. Ruokapalvelujen lisäksi kehitämme ja tuotamme puhelin- ja hyvinvointipalveluja sekä tuemme kotona asumista monipuolisilla teknisillä ratkaisuilla ja palveluilla. Huolehdimme myös siivouspalveluista.

Avainsanat

Kuvat

Solakallion koulun rehtori Tiina Suomalainen kiittelee yhteistyötä Palvelukeskus Helsingin ruokapalveluvastaavan Mumina Hassan Alin kanssa.
Solakallion koulun rehtori Tiina Suomalainen kiittelee yhteistyötä Palvelukeskus Helsingin ruokapalveluvastaavan Mumina Hassan Alin kanssa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Palvelukeskus Helsinki
Palvelukeskus Helsinki
Elimäenkatu 15/Pakkalantie 30
Helsinki/Vantaa

http://www.hel.fi/palvelukeskus

Palvelukeskus Helsinki on kaupungin omistama liikelaitos, joka toimii kouluissa, oppilaitoksissa, päiväkodeissa, sairaaloissa, monipuolisissa palvelukeskuksissa sekä palvelutaloissa. Olemme mukana 100 000 ruokahetkessä päivittäin ja kokemusta meillä on ruokapalvelujen hoitamisesta yli 100 vuoden ajalta. Ruokapalvelujen lisäksi kehitämme ja tuotamme puhelin- ja hyvinvointipalveluja sekä tuemme kotona asumista monipuolisilla teknisillä ratkaisuilla ja palveluilla. Huolehdimme myös siivouspalveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Palvelukeskus Helsinki

På Östersjödagen serveras Helsingforsborna 4 500 kilo fisk för Östersjön30.8.2023 09:48:01 EEST | Tiedote

På Östersjödagen den 31 augusti har till och med 70 000 Helsingforsbor möjlighet att äta en lunch som gör väl för vårt hemmahav. Lunchen serveras av Palvelukeskus Helsinki, som producerar stadens måltidstjänster. På temadagen serverar Palvelukeskus Helsinki Östersjöns fiskbiffar, som innehåller brax- och strömmingsmassa, med olika tillbehör i skol- och läroanstaltsrestauranger, på daghem och vid vårdtjänsternas patient- och boendemåltider. I lunch- och personalrestauranger serveras Östersjöfisk antingen som fiskbiffar eller fiskhamburgare. Även hemvårdsklienterna har kunnat välja fiskbiffar bland veckans måltidsalternativ. Under dagen serveras totalt till och med 4 500 kilogram Östersjöfisk.

Helsinkiläisille tarjoillaan Itämeripäivänä 4500 kiloa kalaa Itämeren hyväksi30.8.2023 09:41:28 EEST | Tiedote

Itämeripäivänä 31.8. jopa 70 000 helsinkiläisellä on mahdollisuus syödä kotimerellemme hyvää tekevä lounas kaupungin ruokapalveluja tuottavan Palvelukeskus Helsingin valmistamana. Palvelukeskus Helsinki tarjoilee teemapäivänä koulu- ja oppilaitosravintoloissa, päiväkodeissa sekä hoitoalan potilas- ja asukasruokailussa lahna- ja silakkamassasta koostuvaa Itämeren fisupihviä erilaisten lisukkeiden kera. Lounas- ja henkilöstöravintoloissa Itämeren kalaa nautitaan joko fisupihvin tai fisuburgerin muodossa. Myös kotihoidon asiakkaat ovat voineet valita viikon ateriavaihtoehdoista fisupihvejä. Päivän aikana käytetään yhteensä jopa 4 500 kiloa Itämeren kalaa.

På Helsingfors daghem avnjöts ekologisk mat till den grad att det säkrade två finska mästerskap5.10.2022 17:15:03 EEST | Tiedote

Helsingfors stads daghem och Palvelukeskus Helsinki lyckades tillsammans ta hem dubbelt mästerskap i den nationella tävlingen Luomu SM 2022: i serien för offentliga matserviceproducenter som mest ökat användningen av ekologiska livsmedel och i grundserien för stora offentliga matserviceproducenter. År 2021 användes inemot 900 000 kilogram ekologiska produkter på Helsingfors stads daghem.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye