HKL

Herttoniemen Hertan liityntäpysäköintiaika pitenee

Jaa

Herttoniemen metroaseman vieressä sijaitsevan uusitun K-supermarket Hertan liityntäpysäköintihallin käyttöaika liityntäpysäköintiin pitenee. HKL ja Kesko ovat tarkastelleet aukioloaikoja ja päättäneet, että halli on liityntäpysäköijien käytössä koko kaupan aukioloajan sekä arkisin että viikonloppuisin, maksimissaan 12 tunnin ajan kerrallaan.

Hertan liityntäpysäköinnin ajantasainen paikkatieto näkyy ulko-opasteessa.
Hertan liityntäpysäköinnin ajantasainen paikkatieto näkyy ulko-opasteessa.

Liityntäpysäköintiin ajava asettaa autoon pysäköintikiekon pysäköintiin saapuessaan. Näin pysäköintiä pystytään valvomaan ja pysäköintipaikkojen käyttö muuhun kuin liityntäpysäköintiin minimoitua.

Yöpysäköinti hallissa on turvallisuussyistä kielletty. Pysäköintihalli on avoinna klo 05.30 - 22.30 arkisin ja klo 7-21.30 viikonloppuisin. Liityntäpysäköintihalli on tarvittaessa myös kaupan asiakkaiden käytössä klo 17.30 alkaen arkisin ja koko päivän viikonloppuisin.

Aiempi liityntäpysäköinnin aikarajoitus hallissa ei palvellut esimerkiksi vuorotyöntekijöitä parhaalla mahdollisella tavalla, jonka vuoksi liityntäpysäköintiaikaa nyt laajennettiin Keskon ja HKL:n yhteistyönä.

Liityntäpysäköinti on tarkoitettu palvelemaan joukkoliikenteen käyttäjiä parantamalla joukkoliikenteen saavutettavuutta. Palvelu on tarkoitettu kaikille joukkoliikenteellä matkaa jatkaville; pääsääntöisesti liityntäpysäköintiä käytetään työpäivän mittaiseen pysäköintiin. Tutkimusten mukaan liityntäpysäköinnin yleisin kesto on 9-10 tuntia.

Liityntäpysäköinnin yhdistäminen kaupan palveluihin tuo etuja sekä kaupalle että asiakkaille tarjoamalla helpon mahdollisuuden yhdistää työmatka ja kauppa-asiointi ilman tarvetta ajaa erikseen päivittäistavarakauppaan.

Herttoniemessä liityntäpysäköintipaikat tulevat tulevaisuudessa lisääntymään. Liityntäpysäköintipaikkoja on tulossa myös toiselle puolelle Itäväylää uudistuvaan Megahertsin liikekeskukseen.

HKL hallinnoi suurinta osaa Helsingin kaupungin alueella olevista liityntäpysäköintipaikoista. Liityntäpysäköintiä Helsingissä tullaan jatkossa kehittämään HKL:n, HSL:n, Helsingin kaupungin ja pysäköinti- ja kaupan toimijoiden kanssa yhteistyössä. Tavoitteena on kehittää mm. liityntäpysäköinnin informaatio-, tunnistautumis- ja maksujärjestelmiä, jotta liityntäpysäköintipaikat saadaan palvelemaan joukkoliikenteellä jatkavia matkustajia nykyistä paremmin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Hertan liityntäpysäköinnin ajantasainen paikkatieto näkyy ulko-opasteessa.
Hertan liityntäpysäköinnin ajantasainen paikkatieto näkyy ulko-opasteessa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

HKL vastaa raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä, kaupunkipyöristä sekä joukkoliikenneinfran eli ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta ja kehittämisestä. HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme