Hesburger

Hesburger valitsi Vattenfallin tuulisähkön

Jaa

Vattenfall ja Hesburger ovat tehneet sopimuksen EPD-ympäristötuoteselosteella (Environmental Product Declaration) varustetun tuulisähkön toimittamisesta Hesburgerin ravintoloihin.

Hesburgerin 268 ravintolasta 115 siirtyy käyttämään tuulisähköä. Nämä tuulisähkösopimukset koskevat Hesburger franchise -antajayhtiö Burger-In Oy:n ravintoloita ja muita kiinteistöjä, joiden sähkön yritys hankkii.

Vattenfall on ainoa sähkönmyyjä Pohjoismaissa, jonka yritysasiakkailleen tarjoama alkuperätakuilla varmennettu uusiutuva energia on sertifioitu EPD:n mukaisesti.

EPD, ympäristötuoteseloste on järjestelmä, joka perustuu kansainvälisiin ISO- standardeihin. Ympäristötuoteseloste listaa tuotteen ympäristövaikutukset sen koko elinkaaren ajalta ja on puolueettoman kolmannen osapuolen verifioima.

EPD-tuulisähköllä on myös alkuperätakuu. Kyseessä on sertifikaatti, jonka avulla varmennetaan, että sähkö on tuotettu uusiutuvista energialähteistä.

- Vattenfallin tavoitteena on olla ilmastoneutraali Pohjolassa vuoteen 2030 mennessä, ja panostamme kestävään sähkön tuotantoon ja sähkön kulutukseen. Uskomme, että tämä on edellytys liiketoiminnan kehittymiselle ja että se on myös linjassa asiakkaidemme odotusten kanssa. Olemme iloisia, että Suomen suurin pikaruokaketju teki vastuullisen valinnan, Vattenfallin toimitusjohtaja Elina Kivioja sanoo.

- Hesburgerille tuulisähköön siirtyminen on jälleen yksi ympäristöteko. Olemmehan jo aiemmin asentaneet esimerkiksi aurinkopaneeleita ja maalämpöjärjestelmiä sekä sähköautojen pikalatauspisteitä. Lisäksi aloitimme hiljattain edelläkävijänä Suomessa projektin, jossa kolmen tuotteemme hiilijalanjäljet kompensoidaan osallistumalla ilmastonmuutosta hillitseviin projekteihin, Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti kommentoi.

Kuvateksti kuviin: Hesburger on huomioinut toiminnassaan jo aikaisemmin uusiutuvan energian mahdollisuudet. Hesburger Hyvinkää Kalevankatu Drive-in -ekoravintolassa hyödynnetään tuulivoimaa, aurinkovoimaa ja maalämpöä. Monet uudet Hesburger-ravintolat ovat saaneet katoilleen aurinkopaneelit ja remonttitöiden yhteydessä paneeleja asennetaan myös vanhoihin ravintoloihin.

Yhteyshenkilöt

Hesburger; Petteri Pohjonen, viestintäpäällikkö, puh 040 761 3201, petteri.pohjonen@hesburger.fi

Vattenfall Oy; Mika Mäntykenttä, asiakaspäällikkö/suurasiakkaat, puh 040 867 9656, mika.mantykentta@vattenfall.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hesburger
Hesburger
Linnankatu 34
20100 TURKU

+358 (0)2 4808 9000http://www.hesburger.fi/

Burger-In Oy on suomalainen perheyritys ja Hesburger sen rekisteröity liikemerkki. Hesburger-ravintoloita löytyy jo yhdeksästä maasta: Suomesta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Venäjältä, Saksasta, Ukrainasta, Bulgariasta ja Valko-Venäjältä. Hesburgerilla on Suomessa ravintoloita 268 ja ulkomailla 176. Ketjun palveluksessa työskentelee yli 6 700 henkilöä. Vuoden 2016 verollinen myynti Suomessa oli 211 M€ ja ulkomailla 73,5 M€.

Vattenfall on Ruotsin valtion omistama energiayhtiö, jonka palveluksessa on 20 000 työntekijää ja jolla on toimintaa Ruotsissa, Saksassa, Alankomaissa, Tanskassa, Isossa-Britanniassa ja Suomessa. Vattenfall tukee siirtymistä uusiutuvaan energiajärjestelmään, ja sen päämääränä on olla johtava vastuullisen energiantuotannon toimija ja siten turvata luotettava ja kustannustehokas energiahuolto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hesburger

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme