Korkein hallinto-oikeus

HFD har återförvisat afghanska asylsökandes ansökningar om internationellt skydd till Migrationsverket för ny behandling

Dela

Högsta förvaltningsdomstolen har för nästan 80 afghanska asylsökanden beviljat besvärstillstånd, upphävt Migrationsverkets och förvaltningsdomstolens beslut och återförvisat ärendena till Migrationsverket för ny behandling.

Förhållandena i Afghanistan har märkbart förändrats från tillfället då Migrationsverket och förvaltningsdomstolen har avgjort ärendena. Godtagbarheten och betydelsen av de skäl som asylsökandena anfört till stöd för sina ansökningar för behovet av internationellt skydd bör därmed utifrån den aktuella landinformationen i sin helhet prövas på nytt. Enligt landinformationen är situationen i Afghanistan ännu inte etablerad och den är oförutsebar.

Högsta förvaltningsdomstolen har ansett att det inte finns anledning att pröva behovet av internationellt skydd i högsta förvaltningsdomstolen som första instans och har därför återförvisat de nämnda ärendena till Migrationsverket för ny behandling.

Kontakter

Om

Korkein hallinto-oikeus
Korkein hallinto-oikeus
Paasivuorenkatu 3 / Paasivuorigatan 3
00530 Helsinki / Helsingfors

029 56 40200http://www.kho.fi

Inom förvaltningen utövas den högsta domsrätten av högsta förvaltningsdomstolen (HFD). De flesta ärenden högsta förvaltningsdomstolen avgör är besvär över förvaltningsdomstolsbeslut. Högsta förvaltningsdomstolens beslut kan inte överklagas. www.hfd.fi

Följ Korkein hallinto-oikeus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Korkein hallinto-oikeus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum