Helsingin yliopisto

Hiljaisuudessa -valokuvanäyttely avautuu Helsingin observatoriolla 20.1.2022

Jaa
Yövalokuvaaja Tero Marinin valokuvia ja videoinstallaatioita on esillä Helsingin observatoriolla 20.1.-30.4.2022.
Kuva: Tero Marin
Kuva: Tero Marin

Pysähdy hetkeksi hiljaisuuden äärelle

Tule katsomaan tähtitaivasta Islannin karussa yömaisemassa tai valaisevia yöpilviä suomalaisen järvimaiseman yllä. Miltä talvinen merenranta näyttää jäiseltä autiomaalta kuvattuna? Koe meren aaltojen liikkeen ja äänen rentouttava vaikutus yön pimeydessä.

Helsingin observatorion näyttely sisältää 23 valokuvateosta ja kaksi videoinstallaatiota. Teokset levittäytyvät Meridiaanisaliin sekä Aurinkokunta- ja Tähtisaleihin. Valokuvanäyttelyn teokset ovat pääasiassa hämärän- ja pimeän aikana kuvattuja maisemavalokuvia, joissa yöllinen taivas paljastaa näkymiä avaruuden eri ulottuvuuksiin. Näyttelyssä esillä olevat teokset on kuvattu vuosien 2018-2022 välisenä aikana. 

Porvoolainen Tero Marin käsittelee valokuvissaan kokemuksellista hiljaisuutta ja hän on pitänyt useita hiljaisuus-teemaisia valokuvanäyttelyitä viimeisen seitsemän vuoden aikana. Hänen valokuviaan on julkaistu mm. Tähdet ja avaruus -lehdessä ja hänet valittiin Kamera-lehden kuukauden valokuvaajaksi keväällä 2021. Marin työskentelee digitaalisen muotoilun lehtorina Metropolia-ammattikorkeakoulussa. Hiljaisuudessa -näyttely on Marinin taiteen tohtorin väitöskirjatyöhön liittyvä taiteellinen produktio. 

Tervetuloa!

Helsingin observatorio, Kopernikuksentie 1, 00130 Helsinki.

Avoinna: to 12 ̶ 20, pe-la 12 ̶ 16. 

Pääsymaksut 8/6/4 e. Museokortilla maksutta.

#hiljaisuudessa

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja


Päivi Harjunpää, Observatorion päällikkö, paivi.harjunpaa@helsinki.fi, puh. 02941 40869

Kuvat

Kuva: Tero Marin
Kuva: Tero Marin
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme