Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab

Historiallinen syksy Snellmanin Lihanjalostukselle – suomalainen maatiaispossu kohtaa Hong Kongilaisen kuluttajan

Jaa

Snellman aloittaa kuluttajapakattujen lihatuotteiden viennin Hong Kongiin. Lokakuun ensimmäisestä päivästä lähtien kuluttajilla ja korkealaatuisen lihan ystävillä on mahdollisuus ostaa Snellmanin tuotteita 70:stä kaupasta Hong Kongissa.

Åsa Tolvers ja Staffan Snellman.
Åsa Tolvers ja Staffan Snellman.

Snellmanilla on pitkä kokemus kansainvälisestä kaupasta mm. Uuteen-Seelantiin ja Etelä-Koreaan, mutta suuri osa aiemmasta viennistä on myyty paikallisille yrityksille raaka-aineeksi niin sanottuna business-to-business kauppana. Nyt ajankohtainen Hong Kongin tapaus on ainutlaatuinen.

- Tietojemme mukaan myymme nyt ensimmäisenä suomalaisena lihatalona Hong Kongissa tuotteita suoraan kuluttajille omalla brändillämme ja omissa pakkauksissamme. Tavoitteena on viedä maailmalle korkeamman jalostusasteen tuotteita ja siinä olemme tällä tuotepaketilla onnistuneet, kertoo vientijohtaja Staffan Snellman. 

Työtä viennin käynnistämiseksi on tehty jo kaksi vuotta ja ensimmäisiä vientituotteina ovat Kassler, Porsaan ulkofilee, Sian kylki ja pieni Ribs-pakkaus. 

- Olemme menossa vieraille markkinoille uuden yhteistyökumppanin Nordiska Partnersin kanssa. Heillä on hyvä ymmärrys siitä, mikä toimii ja mikä on mahdollista Hong Kongissa. Sen lisäksi kotimainen MTK on antanut hienoa tukea pyrkiessämme näiden jalostetumpien tuotteiden vientiin, toteaa Staffan Snellman.

Ensimmäisen tuotekontti on jo lähtenyt merimatkalle kohti määränpäätä. Myös lentorahtia hyödynnetään, niin että Hong Kongin varastot ovat täynnä, kun tuotteet lanseerataan 1. lokakuuta. 

- On selvää, että juuri logistiikka aiheuttaa tiettyjä haasteita ja rajaa hieman sitä millaisia tuotteita vientiin voidaan suunnitella, selventää vientiassistentti Åsa Tolvers. 

- Tässä on kuitenkin kyse uudesta alusta. Uuden myyntikanavan kautta on mahdollista myydä huomattavasti enemmänkin tuotteita. Jalostusarvo ja hintataso antavat meille uusia mahdollisuuksia, täydentää Staffan Snellman.

Vientin käynnistyminen on seurausta pitkästä ja tavoitteellisesta yhteistyöstä, jossa syksyn läpimurto toimii lähtölaukauksena. 

- Haluan esittää kiitokseni kaikille, jotka ovat tehneet työtä tämän projektin parissa. On todella syytä iloita ja olla tyytyväinen, sanoo Lihanjalostuksen toimitusjohtaja Roland Snellman. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Staffan Snellman, vientijohtaja
staffan.snellman@snellman.fi
044-796 6249

Kuvat

Åsa Tolvers ja Staffan Snellman.
Åsa Tolvers ja Staffan Snellman.
Lataa
Snellmanin kuluttajapakkaukset Hong Kongiin.
Snellmanin kuluttajapakkaukset Hong Kongiin.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab
Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab
Kuusisaarentie 1
68600 PIETARSAARI

06 786 6111http://www.snellman.fi

Snellmanin Lihajalostus Oy on pietarsaarelainen perheyritys, joka on valmistanut korkealaatuisia liha-, leikkele- ja makkaratuotteita jo 70 vuotta. Yhtiöllä on tinkimättömät periaatteet valmistaa tuotteita, joissa lihapitoisuus on korkea eikä turhia lisäaineita käytetä. Pietarsaaren tehtaalla työskentelee noin 900 henkilöä. Snellmanin Lihanjalostus Oy kuuluu elintarvikealan Snellman-konserniin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme