HKL

HKL:n vuosi 2018 – kasvua ja kehitystyötä

Jaa

Helsingin kaupungin liikenneliikelaitoksen eli HKL:n vuoden 2018 vuosikertomus on julkaistu. Samojen kansien välistä löytyy myös vuoden 2018 vastuullisuusraporttimme.

Vuosi 2018 oli HKL:n kannalta merkittävä. Matkustajamäärät niin metro-, raitio- kuin lauttaliikenteessäkin kasvoivat, ja kaupunkipyörien suosio kapusi kansainvälisesti mitattuna kärkikastiin.

Metron liikennöinti vakiintui länteen laajentuneella metrolinjalla. Myös länsimetron radan ja asemien kunnossapidon toimintatapoja kehitettiin vuoden mittaan. Kaupunginhallitus vahvisti HKL:n valmisteleman raitiovarikkojen kehittämissuunnitelman, mikä tarkoittaa mittavia toimenpiteitä HKL:ssä; seuraavan seitsemän vuoden aikana rakennetaan neljä uutta raitiovarikkoa.

Helsinki kasvaa, ja raideliikenteellä tulee olemaan entistä merkittävämpi rooli kaupungin joukkoliikenteessä. Kehitimme kustannustehokkuuttamme mittavilla toimenpiteillä, jotta voimme tulevaisuudessakin olla korkean laadun lisäksi yhteiskunnalle taloudellisesti paras vaihtoehto ratikan ja metron liikennöitsijäksi.

Lisää edellä mainituista aiheista ja monista muista vuoden kohokohdista HKL:n vuoden 2018 sähköisessä ja painetussa vuosikertomuksessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja painetun version tilaus:
viestintäsuunnittelija
Ulla Paukku
puh. 040 670 4793
ulla.paukku@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

HKL
HKL
PL 53250
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

(09) 310 1071http://www.hkl.fi

HKL vastaa raitiovaunujen ja metrojen liikennöinnistä, kaupunkipyöristä sekä joukkoliikenneinfran eli ratojen, asemien ja varikoiden hoidosta ja kehittämisestä. HKL – kaupungin paras liike.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HKL

Raide-Jokerin rakentaminen vaikuttaa pääkaupunkiseudun liikenteeseen14.6.2019 16:06:37 EESTTiedote

Raide-Jokeri-pikaraitiotien rakentaminen alkoi 13 kohteessa kesäkuun alussa. Rakentamisella on merkittäviä vaikutuksia pääkaupunkiseudun liikenteeseen. Työmaiden läheisyydessä toteutetaan tilapäisiä liikennejärjestelyjä, jotka muuttavat jalankulun, pyöräilyn, moottoriajoneuvoliikenteen ja joukkoliikenteen reittejä rakentamisen aikana. Järjestelyistä kerrotaan tarkemmin Raide-Jokerin verkkosivuilla ja työmaiden läheisyydessä opastein.

Kutsu medialle: Raide-Jokerin rakentamisen aloitusta juhlistetaan kaupunkien rajalla28.5.2019 11:05:56 EESTTiedote

Tervetuloa kanssamme juhlistamaan Raide-Jokeri-pikaraitiotien rakentamisen aloitusta tiistaina 4.6. klo 10.30–11.30 kaupunkien rajan tuntumaan, Pajamäen kentän parkkipaikalle (Takkatie 40, Helsinki). Tilaisuudessa kuullaan puheenvuorot Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäeltä, Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalolta sekä Raide-Jokeri-allianssin Harri Kailasalolta. Puheiden lisäksi tilaisuudessa tehdään seremoniallinen ensimmäinen lapionkaivuu. Paikalla on kaupunkien kutsuvieraiden lisäksi Raide-Jokeri-allianssin asiantuntijoita vastaamassa median edustajien kysymyksiin. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme