Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Hoitamaton metsikkö uudistetaan puisto- ja virkistysalueeksi Maununnevalla

Jaa

Helsingin Maununnevalle rakennetaan luonnonmukainen puisto- ja virkistysalue. Rakentamisen tavoitteena on parantaa alueen yleisilmettä, viihtyvyyttä ja liikenneturvallisuutta.

Hoitamaton metsikkö uudistetaan puisto- ja virkistysalueeksi Maununnevalla .
Hoitamaton metsikkö uudistetaan puisto- ja virkistysalueeksi Maununnevalla .

Työalue rajoittuu Maununevantielle, Kaarelantielle, Mörssäriaukiolle ja Vuorilinnakkeentielle. Urakka alkaa elokuussa 2021 puiden harvennuksella ja Mörssäriaukion pysäköintialueen asfaltin poistolla. Mörssäriaukion pysäköinti ohjataan alueen kadunvarsipysäköintipaikoille. 

Työssä istutetaan puita, pensaita ja perennoita ja perustetaan niittyalue. Lisäksi uudistetaan alueen kunnallistekniikkaa, hulevesijärjestelmää, sähköverkkoa, katuvalaistusta, asfaltointia ja kiveyksiä. Mörssäriaukion hoitamattomasta ja rehevöityneestä metsiköstä kaadetaan noin 40 puuta. 

Rakennettavalle puisto- ja virkistysalueelle tulee lisää penkkejä, roska-astia ja pyöräpysäköintiä. 

Työ vaikuttaa alueella liikkumiseen 

Lisääntynyt työmaaliikenne vaikuttaa alueella liikkumiseen. Työmaa-aikaiset moottoriajoneuvoliikenteen, jalankulun ja pyöräilyn reitit ohjataan työmaalla tarpeen mukaan. Kiinteistöille pääsee kulkemaan koko urakan ajan.  

Urakan erityisen meluavia ja pölyäviä työvaiheita ovat puiden kaato ja maantiivistyskoneiden käyttö. Töitä tehdään arkisin kello 7–21 välillä. 

Urakka käynnistyy 16. elokuuta 2021 ja on kokonaisuudessaan valmis lokakuussa 2021. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot
Rakentamiseen liittyvät kysymykset
Tieluiska Oy
Toni Hanka
p. 020 759 0409
Toni.Hanka@tieluiska.fi

16.8.2021 alkaen
Anna Nyyssönen, projektinjohtaja
Kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 20569
anna.nyyssonen@hel.fi

Suunnitteluttaminen
Petra Rantalainen, projektipäällikkö
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 310 39795
petra.rantalainen@hel.fi

Kuvat

Hoitamaton metsikkö uudistetaan puisto- ja virkistysalueeksi Maununnevalla .
Hoitamaton metsikkö uudistetaan puisto- ja virkistysalueeksi Maununnevalla .
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 23.9.202123.9.2021 17:14:52 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 23.9.2021. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 7.10.2021.

Kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 21.9.202121.9.2021 18:53:52 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta kokoontui tiistaina 21. syyskuuta 2021. Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi kokouksessa lausuntonsa kaupunkiympäristön toimialajohtajan viran täytöstä. Lautakunta toteaa lausunnossaan, että toimialajohtajan virkaan tulisi valita Ville Lehmuskoski. Hän toimii parhaillaan Helsingin kaupungin liikenneliikelaitoksen (HKL) toimitusjohtajana. Lautakunnan päätös oli yksimielinen. Asia etenee kaupunginhallituksen kautta kaupunginvaltuuston päätettäväksi lokakuun lopulla. Kokouksen kaikki päätökset on luettavissa kaupungin verkkosivuilla julkaistussa päätöstiedotteessa: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme