HUS

HUS centraliserade telefontjänster utvidgas till en del av Lojo sjukhus enheter 22.2.2023

Dela
Från och med onsdagen den 22.2.2023 kommer patienter vid Lojo sjukhus att få tjänster som rör hudsjukdomar och allergologi, öron-, näs- och halssjukdomar samt ögonsjukdomar genom centraliserade telefontjänster.

Telefontjänsten betjänar patienten bl.a. vid tidsbokningar, information till anhöriga och andra vårdrelaterade ärenden. En del av samtalen leds direkt via linjevalet till vårdpersonal och en del av telefonsamtalen hänvisas till återuppringningen. Med hjälp av återuppringningen hänvisas patienten till den rätta mottagaren och patienten kontaktas senast följande vardag.

Vi hoppas att våra patienter också använder elektroniska tjänster i sina ärenden, det vill säga använder tjänsten Maisa i mobilappen eller på adressen maisa.fi.

Telefontjänsten för Inflammationscentrum 09 471 75200

LINJE 1
Välj linje 1 i ärenden gällande Hud- och allergisjukhusets polikliniker, Triangelsjukhuset eller Lojo poliklinik. Ifall du har problem att välja, stanna kvar på linjen och ditt samtal kopplas till kundtjänsten. Linjen betjänar vardagar klockan 8-16.

LINJE 2
Välj linje 2 ifall ditt ärende gäller en anhörig på vårdavdelning eller om du är en patient som skickats hem från avdelningen. Linjen förenar till Hud- och allergisjukhuset i Helsingfors eller till vårdavdelningarna på Triangelsjukhuset och betjänar dygnet runt.

Telefontjänsten för öron-, näs- och halssjukdomar 09 471 74080

LINJE 1
Om ditt ärende gäller frågor som gäller polikliniker eller dagkirurgiska enheter eller om du har frågor som gäller en åtgärd, välj linje 1. Linjen betjänar vardagar kl. 8-16.

LINJE 2
Om ditt ärende gäller ett akut jourärende eller om du tänker ringa Helsingfors Kirurgiska sjukhus vårdavdelning, välj linje 2. Linjen slås samman med Kirurgiska sjukhuset i Helsingfors och betjänar dygnet runt.

Telefontjänsten för ögonsjukdomar 09 471 73400

LINJE 1
Om ditt ärende gäller tidsbeställning till polikliniken denna eller följande vardag, välj linje 1. Linjen betjänar kl. 7–14.

LINJE 2
Om ditt ärende gäller ett akut jourärende eller om du håller på att ringa till vårdavdelningen vid Ögon-öronsjukhuset, välj linje 2. Linjen slås samman med Ögon-öronsjukhuset i Helsingfors och betjänar dygnet runt.

LINJE 3
I övriga ärenden, välj linje 3. Om du har problem med att välja, stanna kvar på linjen och ditt samtal kopplas till kundservicen. Linjen betjänar kl. 8–16.

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi ansvarar för ordnandet av specialiserad sjukvård inom Nyland. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum