HUS

HUS investoi laitteistoihin ja nostaa koronavirustestien analyysikapasiteettia merkittävästi

Jaa

HUSin Talous- ja konsernijaosto päätti 5,6 miljoonan euron laiteinvestoinnista pika-analytiikkaan. HUSin hallitus käsittelee seuraavaa yli 15 miljoonan laiteinvestointikokonaisuutta alkuviikosta.

HUSin Talous ja konsernijaosto on tänään 19.8. kokouksessaan päättänyt 5,6 miljoonan arvoisesta investoinnista koronavirustestauksen pika-analytiikkaan. Pika-analytiikka palvelee nopeaa potilashoitoa. Sitä tarvitaan suuren volyymin diagnostisten analysaattorien rinnalle täydentämään koronaviruksen testauskapasiteettia. Pika-analysaattoreilla voidaan tutkia neljä näytettä kerrallaan ja näytteiden ajoaika on noin 1,5 tuntia. 

Hankittavia laitteistoja sijoitetaan sairaaloihin, joihin sijoitetaan tehohoitoa vaativia potilaita, sekä Helsinki-Vantaan lentoasemalleNovodiag System -laitteistoja hankitaan 18 yksikköä, joista 10 sijoitetaan Helsinki-Vantaan lentoasemalle. 

Hankinta tehdään kiireellisyyden vuoksi suorahankintana. 

Yli 15 miljoonan laitteistoinvestointi käsittelyssä alkuviikosta 

HUSin hallitus pitää ylimääräisen kokouksen maanantaina 24.8.2020, jossa käsitellään Mobidiagin Amplidiag Easy -laitekokonaisuuden hankintaa. Kymmenen laitteen kokonaisuudella testauskapasiteettia on mahdollista nostaa noin 3000 tutkimuksella vuorokaudessa. Uuden laiteinvestoinnin arvo on noin 15,5 miljoonaa euroa.  

HUS vastaa myös uusiin valtakunnallisiin testaustavoitteisiin  

HUS on toiminut testauskapasiteetin nostamisessa valtakunnallisten linjausten mukaisestiHUSitavoitetaso, 4000 analysoitua testiä vuorokaudessa, saavutettiin kesäkuussa.  

Sosiaali- ja terveysministeriö asetti elokuussa valtakunnalliseksi testaustavoitteeksi 20 000 testiä vuorokaudessa 

Investointien avulla HUS nostaa tutkimuskapasiteettiaan STM:n tavoitetta vastaavaksi siten, että jatkossa HUS Diagnostiikkakeskuksessa analysoidaan yli 8000 näytettä vuorokaudessa. 

HUS edellyttää, että valtiovalta korvaa tehtyjen ja tulevien laiteinvestointien kustannukset sekä muut testauksen kustannuksetäysimääräisesti lupauksensa mukaisesti. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen
HUS Diagnostiikkakeskus
050 4272468, lasse.lehtonen@hus.fi

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme