HUS

HUS kouluttaa henkilökuntaa koronaviruspotilaan hoitoon

Jaa

HUS varautuu koronaviruspotilaiden määrän kasvuun kouluttamalla vuodeosastojen henkilökuntaa happihoidon antamiseen sekä leikkaussalihenkilökuntaa tehohoidon avuksi. Henkilöstön koulutukset alkavat tällä viikolla.

HUSissa on tehty suunnitelma koronaviruspotilaiden sijoittamisesta eri erikoisalojen sisällä. Tämän lisäksi vuodeosastoja otetaan koronaviruspotilaiden yleiseen käyttöön.

”HUS on etulinjassa ottamassa vastaan koronapotilaita ja haluamme jo tässä vaiheessa lisätä henkilökuntamme valmiuksia hoitaa jokaista koronapotilasta parhaalla mahdollisella tavalla. HUS haluaa myös auttaa muita Suomen terveydenhuollon ammattilaisia tässä haastavassa tilanteessa ja tulemme jakamaan tekemämme koronapotilaan hoidon koulutusmateriaalin kaikkiin sairaanhoitopiireihin”, HUSin arviointiylilääkäri, anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri Anu Maksimow kertoo.

Koronapotilaan happihoito vuodeosastolla

HUSin vuodeosastojen henkilökunnan koulutus käynnistyy viikon loppupuolella. Koulutukset järjestetään pääosin verkkokoulutuksena koronan leviämisen estämiseksi. Osalle henkilökuntaa järjestetään simulaatio-opetusta, jotta he pystyvät tukemaan omaa yksikköään.

Leikkaussalihenkilökuntaa koulutetaan tehohoidon tueksi

Leikkaussalihenkilökunnan koulutus on aloitettu maanantaina 23.3. Suunnitelmana on kouluttaa 150 hoitajaa ja lääkäriä kahden viikon kuluessa tehohoitoa tukeviin tehtäviin. Ensimmäisessä vaiheessa koulutetaan Meilahden leikkausosaston henkilökunta.

Leikkaussalihenkilökunnan koulutukseen kuuluu koronapotilaan tehohoidon perusasioita: suojauspukeutuminen, vatsamakuukäännöt ja ventilaattorihoito. Koulutuksen tukena on myös verkko-opiskelumateriaalia.


Lisätietoja
HUSin arviointiylilääkäri Anu Maksimow, puh. 040 355 2461

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa yli puoli miljoonaa potilasta. HUSissa työskentelee 25 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme