HUS

HUS-kuntayhtymän hallituksen kokouksen 19.9.2022 ennakkotiedote

Jaa

HUSin hallitus kokoontuu maanantaina 19.9.2022 klo 8.30. Kokouksen esityslista on julkaistu HUSin verkkosivuilla.

Hallitukselle esitellään päätettäväksi uusi HUS-yhtymän organisaatiorakenne, jonka on määrä tulla voimaan 1.1.2023.

Kun hyvinvointialueet aloittavat toimintansa vuoden 2023 alussa, HUSin sairaanhoitoalueiden toiminta nykymuodossaan päättyy. HUS uudistaa omaa organisaatiotaan, jotta se voisi jatkossakin toimia tehokkaasti yhdessä Uudenmaan hyvinvointialueiden ja Helsingin kaupungin sekä Etelä-Suomen yhteistyöalueen kanssa.

Kuntayhtymän hallitukselle esitettävä organisaatiorakenne noudattaa uuden HUS-yhtymän hallintosääntöä, jonka yhtymäkokous hyväksyi 7.7.2022. Esityksessä HUS-yhtymän muodostaisi jatkossa kuusi erikoissairaanhoidon ydinpalveluiden tulosaluetta ja yksi konsernipalveluiden tulosalue. Uutena toimintona konsernipalveluiden tulosalueelle tulisi keskitetty asiakkuudenhallintayksikkö varmistamaan yhteistyömallit Uudenmaan hyvinvointialueiden ja Helsingin kaupungin sekä Etelä-Suomen yhteistyöalueen ja valtakunnallisten asiakkuuksien osalta.

Hallitukselle esitetään myös muun muassa, että uusien ydinpalveluiden tulosalueiden johtajien tehtävät sekä asiakkuusjohtajan tehtävät laitetaan haettavaksi sisäisesti.

Linkki verkkosivuille kokouksen esityslistaan.

Kokouksen päätöstiedote julkaistaan verkkosivuilla heti kokouksen jälkeen.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme