HUS

HUS lisää toimintoja Helsingin ydinkeskustassa: kardiologialle, ortopedialle ja käsikirurgialle uudet vastaanottotilat

Jaa

Helsingin Postitaloon avataan HUSin uusi toimipiste tammikuussa loppiaisen jälkeen. Postitalossa aloittavat toimintansa kardiologian poliklinikka sekä ortopedian ja käsikirurgian erikoislääkärivastaanotot.

Postitaloon avattavilla tiloilla helpotetaan potilaiden lääkäriin pääsyä. Tilat ovat keskeisellä paikalla Helsingin ytimessä helppojen kulkuyhteyksien varrella. HUS Postitalossa haetaan kokemuksia tilaratkaisuista ja palveluiden tuomisesta lähemmäs liikenteen solmukohtia ja asiakkaita. Postitalon toimipisteeseen ei tule päivystysluonteista toimintaa, vaan ainoastaan vastaanottoja ajanvarauksella ja kiireettömän hoidon arviointia.

”Haluamme entisestään madaltaa potilaiden hoitoonpääsyn kynnystä tarjoamalla helpompaa asiointia esimerkiksi työssäkäyville kiireisen arjen keskellä. Postitalossa on hoitajavastaanottotilat, kardiologin vastaanottotiloja ultraäänilaitteineen ja rasituskoe- sekä tahdistinkontrollihuoneet. Tilojen suunnittelussa on alusta asti ollut mukana hoitohenkilökuntaa. Myös kokemusasiantuntijoiden näkemyksiä on kuultu. Lisäksi sydänjärjestöillä on mahdollisuus kertoa toiminnastaan tiloissamme. Vaativia tutkimuksia tarvitsevat potilaat ohjataan edelleen Meilahden sairaalaan”, kertoo HUS Sydän- ja keuhkokeskuksen toimialajohtaja Antti Vento

”Pyrimme sijoittamaan erikoisalojemme avohoitopalveluja siten, että ne ovat lähellä potilasta ja nykyistä helpommin saavutettavissa. Erityisesti ortopedialla ja käsikirurgialla pidämme tätä tärkeänä. Postitalon vastaanottotoiminnan myötä saamme tästä toimintamallista hyvää kokemusta, jota hyödynnämme jatkossa muiden vastaanottojen perustamisessa”, sanoo HUS Tukielin- ja plastiikkakirurgian toimialajohtaja Jarkko Pajarinen.

Käynti HUSin Postitalon toimipisteeseen tulee Elielinaukion puolelle, mutta myös pääovista pääsee opasteita seuraamalla sisään. Postitalossa toimii jo nyt myös HUS Kuvantamisen toimipiste.

Lisätietoja:

Antti Vento, toimialajohtaja, HUS Sydän- ja keuhkokeskus,
p. 050 427 0629, antti.vento@hus.fi

Jarkko Pajarinen, toimialajohtaja, HUS Tukielin- ja Plastiikkakirurgia, p. 050 4271930, jarkko.pajarinen@hus.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa yli puoli miljoonaa potilasta. HUSissa työskentelee 25 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme