HUS

HUS styrelses beslut: bokslutet för 2022 godkändes

Dela
Också kvalitets- och patientsäkerhetsplanen samt renoveringen av Cancercentrum godkändes.

HUS styrelse godkände bokslutet och verksamhetsberättelsen för 2022 och sände den för godkännande till revisorerna och sammanslutningens stämma.

Verksamhetsåret 2022 var utmanande på grund av coronaviruspandemin, arbetsmarknadsläget inom kommunsektorn samt tillgången till personal, och därför halkade HUS efter med de operativa och ekonomiska målen. Styrelsen behandlade det preliminära bokslutet på sitt senaste möte den 6.3.2023.

På mötet godkändes även en kvalitets- och patientsäkerhetsplan för 2023 med målet att normalisera verksamheten och förbättra tillgången till vård.

För sammanslutningens stämma föreslås att projektplanen för den andra fasen av totalrenoveringen av den låga delen av Cancercentrum godkänns till ett maximipris på 12,2 miljoner euro. Kliniken för cancersjukdomar färdigställdes år 1962 och byggnaden är uppdelad i en låg del och ett torn.

Om övriga ärenden beslutade sammanslutningens styrelse enligt föredragning. Det justerade protokollet publiceras på HUS webbplats.
https://hus-julkaisu.tweb.fi/ktwebscr/pk_tek_tweb.htm

HUS styrelsemöte hölls den 27.3.2023. Följande möte hålls den 24.4.2023.

För mera information:

• Verkställande direktör Matti Bergendahl, HUS, kontakt: assistent Kaarina Heikinheimo 050 427 9861 eller per e-post fornamn.efternamn@hus.fi
• ekonomidirektör Jari Finnilä, fornamn.efternamn@hus.fi
• Risto Rautava, sammanslutningens styrelseordförande, tfn. 040 504 5851

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingfors universitetssjukhus är Finlands största aktör inom den specialiserade sjukvården. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet. 

På HUS får nästan 700 000 patienter vård varje år. Hos oss arbetar närmare 27 000 proffs för patientens bästa. Vi ansvarar för ordnandet av specialiserad sjukvård inom Nyland. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar i Finland och inom Södra Finlands samarbetsområde koncentrerats till oss. 

HUS – Den främstavården 

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum