HUS

HUS utbildning i gynekologiska cancersjukdomar beviljades kvalitetscertifikat

Dela

Certifikatet är Finlands första och är ett viktigt bevis på kvaliteten på HUS utbildning i gynekologisk onkologi.

HUS fortbildningsprogram för gynekologisk onkologi för specialistläkare har som första i Finland fått ESGO-kvalitetscertifikat.

Mikko Loukovaara, avdelningsöverläkare i gynekologisk onkologi, anser att certifikatet är särskilt viktigt för den stora cancercentralen, eftersom det är en garanti för utbildningens kvalitet. Ackrediteringen ger dessutom den finländska utbildningen synlighet.

ESGO-kvalitetscertifikatet har beviljats över hundra andra europeiska cancercentrum, men detta är Finlands första.

"Detta är nytt i Finland och HUS är det första universitetssjukhuset som fått certifikat. Vi är branschens vägvisare. Nu blir vi en del av ESGO-familjen ", säger Loukovaara.

HUS främsta styrka ansågs vara att det är Finlands största centrum för gynekologisk onkologi, vilket främjar upprätthållandet och utvecklingen av högklassig vård och utbildning. Utrymmena ansågs vara välutrustade och förutsättningarna att erbjuda tvärvetenskaplig vård var goda. Dessutom fick HUS beröm för mycket motiverade praktikanter och god gruppanda.

ESGO (European Society of Gynaecological Oncology) är en europeisk takorganisation inom gynekologisk onkologi vars syfte är att främja vården av gynekologiska cancerpatienter samt forskning och utbildning inom området.

Mera information för media:

Kontaktuppgifter till HUS medietjänst

Kontakter

Mikko Loukovaara, avdelningsöverläkare polikliniken för gynekologiska cancersjukdomar
050 4272526, mikko.loukovaara@hus.fi

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum