HUS

HUS-yhtymän ensimmäisen yhtymäkokouksen 7.7.2022 ennakkotiedote

Jaa

HUSin yhtymäkokous kokoontuu torstaina 7.7.2022 klo 10, Haartmaninkatu 8, Helsinki, Biomedicum, sali 2. Kokouksen esityslista on julkaistu HUSin verkkosivuilla.

Yhtymäkokous on julkinen ja kokouksen suoran stream-lähetyksen linkki löytyy HUSin verkkosivulta “Sote-uudistus HUSissa". 

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palveluiden uudistukseen liittyen HUS-kuntayhtymän toiminta päättyy tämän vuoden lopussa. HUS muuttuu HUS-yhtymäksi, joka aloittaa toimintansa 1.1.2023 alkaen. Uudenmaan hyvinvointialueet ja Helsingin kaupunki hyväksyivät HUS-yhtymän perussopimuksen 28.4.2022 ja siten HUS-yhtymä on perustettu.  

Ensimmäistä kertaa kokoontuvan yhtymäkokouksen esityslistalla on useita tulevaan hallintoon liittyviä perusvalintoja. Niihin kuuluvat HUS-yhtymän hallintosäännön hyväksyminen, yhtymähallituksen jäsenten valinta sekä kahden lautakunnan jäsenten valinta. HUS-yhtymälle valitaan yhtymän toiminnan aloittamisen valmistelun varmistamiseksi myös siirtymävaiheen ajaksi toimitusjohtaja ja arviointijohtaja, molemmat vuoden 2022 loppuun saakka. Lisäksi kokouksessa päätetään HUS-yhtymän vuoden 2023 talousarviokehyksestä. 

Linkki verkkosivuille kokouksen esityslistaan. 

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja julkaistaan sen valmistuttua HUSin verkkosivuilla. 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme