HUS

HUSin hallituksen päätökset 9.8.2021: HUS hakee uutta toimitusjohtajaa

Jaa

Uuden toimitusjohtajan valinnasta päättää HUSin valtuusto.

HUSin hallitus teki ylimääräisessä kokouksessaan päätöksen laittaa HUSin toimitusjohtajan virka haettavaksi 9.8. alkavalla ja 23.8. päättyvällä hakuajalla. Toimitusjohtajan virkavaalin valmistelee hallitukselle hallituksen jäsenistä koostuva toimikunta täydennettynä valtuuston puheenjohtajalla, kuten edellisen toimitusjohtajan valinnassakin.

HUSin toimitusjohtajalla on johdettavanaan Suomen suurin sairaanhoitopiiri, jossa työskentelee 27 000 erikoissairaanhoidon ammattilaista ja jonka liikevaihto on yli 2,5 miljardia euroa. Sote-uudistuksen jälkeen HUS vastaa Uudenmaan viiden hyvinvointialueen vaativasta erikoissairaanhoidosta.

Toimitusjohtajan virka vapautui, kun nykyinen toimitusjohtaja Juha Tuominen ilmoitti jäävänsä sairaseläkkeelle 1.8.2021 alkaen.

Lisätietoja:
Ulla-Marja Urho, hallituksen puheenjohtaja, puh. 0400 412 645

Johtajaylilääkärin sijaiseksi Jari Petäjä

Johtajaylilääkäri Markku Mäkijärven hoitaessa HUSin hallintosäännön mukaisesti toimitusjohtajan tehtävää toistaiseksi, sijaistaa Lasten ja nuorten sairauksien toimialajohtaja Jari Petäjä Mäkijärveä johtajaylilääkärin tehtävässä.

Lisätietoja:
Lauri Tanner, hallintojohtaja, puh. 050 438 3602

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme