HUS

HUSin hallitus sai arvion psykiatristen sairaalapaikkojen pidemmän aikavälin suunnitelmasta

Jaa
Psykiatristen sairaalahoitopaikkojen riittävyyttä pitää seurata tarkasti HUS-alueella.

HUS-yhtymän hallitukselle esiteltiin psykiatrian sairaalapaikkojen tarpeen nykytilaa ja ennustetta.

Uudenmaan väestönkasvu lisää psykiatrista osastopaikkatarvetta vuosittain. Laakson yhteissairaalan hankesuunnitelmassa on kuvattu, että psykiatrisen osastohoidon tarvetta voidaan saada pienenemään vahvistamalla muuta palveluverkostoa. Tämä voi olla mahdollista tiiviillä HUSin, Uudenmaan hyvinvointialueiden ja Helsingin kaupungin välisellä yhteistyöllä. Siirtymäajaksi tarvitaan kuitenkin lisäpaikkoja nykyisistä kiinteistöistä, myös Laakson yhteissairaalan valmistumisen jälkeen.

HUSin hallitus on aiemmin todennut, että Laakson yhteissairaala-hanke ei saa johtaa psykiatristen potilaiden sairaalahoitopaikkojen kokonaispaikkamäärän vähenemiseen.

Hallitus keskusteli tilanteesta ja totesi että asiaa on tärkeää seurata Uudenmaan laajuisesti eri toimijoiden kanssa yhdessä.

Tammisairaalan rakennuskustannukset nousevat

HUSin hallitus hyväksyi Tammisairaalan rakennushankkeen kustannusarvion kasvattamisen 170 miljoonaan euroon. Keskeisin syy kustannusten nousuun on yleinen materiaali- ja rakennuskustannusten nousu. Kustannuksia ovat kasvattaneet myös rakennuksen perustus- ja pohjatöissä ilmenneet uudet tiedot, jotka on pitänyt huomioita töiden suunnittelussa ja toteutuksessa.

Tammisairaalan rakentaminen on aloitettu keväällä 2021 ja sen on määrä avautua vuonna 2025. Tammisairaalaan keskitetään eri silmäsairauksien osa-alueet. Rakennus tulee sisältämään yli 200 polikliinistä vastaanottotilaa, 15 leikkaussalia ja 12-paikkaisen vuodeosaston.

Yhtymähallitus jätti pöydälle yhden virkavaalista tehdyn oikaisuvaatimuksen. Muut asiat yhtymähallitus päätti esityslistan mukaisesti. Kokouksen päätökset julkaistaan pöytäkirjan tarkistamisen jälkeen sivulla https://hus-julkaisu.tweb.fi/ktwebscr/pk_tek_tweb.htm.

Yhtymähallituksen kokous pidettiin 13.2.2023. Seuraava kokous pidetään 6.3.2023.

Lisätiedot:

  • toimitusjohtaja Matti Bergendahl, HUS, yhteydenotot assistentti Kaarina Heikinheimo 050 427 9861 tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@hus.fi
  • Risto Rautava, yhtymähallituksen puheenjohtaja, puh. 040 504 5851

Korjattu 15.2.2023 Tiedotteen alkuosassa ollut virheellinen tieto psykiatristen hoitopaikkojen riittävyydestä.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastaamme erikoissairaanhoidon järjestämisestä Uudenmaan alueella. Meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme